Η συγκινητική στήριξη του Κώστα Μπακογιάννη στις γυναίκες που περνούν δύσκολα στην καραντίνα

Η συγκινητική στήριξη του Κώστα Μπακογιάννη στις γυναίκες που περνούν δύσκολα στην καραντίνα

Το μήνυμα του Δημάρχου στο Instagram

Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, τα κρούσματα ενδο-οικογενειακής βίας εξαιτίας του εγκλεισμού και της καραντίναε, έχουν ανοδική πορεία. Ο Δήμος Αθηναίων πήρε την πρωτοβουλία και συνεργάζεται με στελέχη του κέντρου «Διότιμα» θέτοντας σε ισχύ το πρόγραμμα «Όλες Ασφαλείς» για την στήριξη των γυναικών- θυμάτων μέσα στο ίδιο το σπίτι τους.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα στο Instagram και έδειξε την στήριξη σε όλες εκείνες τις γυναίκες που βιώνουν δύσκολες στιγμές μέσα στην ίδια την εστία τους:

«Ο εγκλεισμός πολλαπλασιάζει τα προβλήματα, τα διογκώνει. Είμαστε εδώ όμως. Σε κάθε σπίτι που περνά δύσκολες ημέρες. Δίπλα σε κάθε γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Σε συνεργασία με τα εξειδικευμένα στελέχη του Κέντρου «Διοτίμα», θέτουμε σε ισχύ το πρόγραμμα «Όλες ασφαλείς» για τη στήριξη και τη δωρεάν νομική βοήθεια, όλων των γυναικών που βιώνουν την ενδοοικογενειακή βία.

Το Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών Διοτίμα είναι μη κερδοσκοπικός φορέας με προφίλ γυναικείας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Δημιουργήθηκε το 1989 κατόπιν πρωτοβουλίας μιας ομάδας γυναικών, με διαφορετικές επιστημονικές προελεύσεις. Κατά την πολυετή δράση του έχει σταθερά επιδιώξει τη συστηματική ανάδειξη και αντιμετώπιση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Παράλληλα, ο ξενώνας μας είναι πάντα ανοιχτός για να φιλοξενήσει οποιαδήποτε γυναίκα έχει ανάγκη», έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης και δημοσίευσε παράλληλα μια δυνατή φωτογραφία κατά της βίας των γυναικών.

Δες την παρακάτω.