Το παιχνίδι της χαράς εξαπλώνεται

Το παιχνίδι της χαράς εξαπλώνεται

Ευτυχία μέσω της συλλογικότητας;

Μικρή είχα διαβάσει όλες τις περιπέτειες της Πολυάννας. Για όσους δεν είστε γνώστες η Πολυάννα είναι μια ηρωίδα της παιδικής λογοτεχνίας η οποία παρόλες τις συμφορές που την έβρισκαν κατάφερνε πάντα με ένα δικό της σύστημα που το είχε ονομάσει το Παιχνίδι της Χαράς να είναι χαρούμενη. Αυτή πρωταγωνίστρια δεν μπορώ να πω πως δεν μου έσπαγε τα νεύρα πυκνά συχνά μολονότι χαριτωμένη.

Το παράδειγμα της έχουν αντιγράψει 4.500 υποστηρικτές του κινήματος Δράση για την Ευτυχία (Action for Happiness) σε περισσότερες από 60 χώρες. Τα μέλη της οργάνωσης δεσμεύονται ότι θα παράγουν περισσότερη ευτυχία και λιγότερη μιζέρια. Οι άνθρωποι αυτοί αν και προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα έχουν παρόμοιες ιδέες και δίνουν προτεραιότητα στις υγιείς σχέσεις και στις ουσιαστικές δραστηριότητες.

Πιστεύουν ότι οι φίλοι, οι παρέες και η κοινωνική ζωή αυξάνουν την αντίσταση μας στις ασθένειες και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και τις πιθανότητες για Αλτσχαιμερ. Οι «Πολυάννες» αυτές λοιπόν παρέχουν διάφορες πρακτικές ιδέες σύμφωνα με τη δική τους εμπειρία και μόρφωση σε διάφορους τομείς ώστε να βοηθήσουν τους άλλους.