Old Habits Die Hard: Γιατί είναι ωραίο να επιστρέφουμε στις συνήθειες που αγαπάμε

Old Habits Die Hard: Γιατί είναι ωραίο να επιστρέφουμε στις συνήθειες που αγαπάμε

Οι έρευνες λένε ότι για να γίνει μια καθημερινή μας συμπεριφορά συνήθεια χρειάζονται 21 μέρες. Έπειτα από εβδομάδες στην καραντίνα όλοι αποκτήσαμε λοιπόν νέες ρουτίνες και ασχολίες που έγιναν η δεύτερη μας φύση. Ο άπλετος χρόνος από την μία αλλά και ο περιορισμός στις εξόδους μας από την άλλη άλλαξαν τις επιλογές μας και διαμόρφωσαν τη νέα shopping list μας.



Γίναμε οι ίδιες Master Chef



Με κλειστά εστιατόρια, ταβέρνες και φαστφουντάδικα ξεφυλλίσαμε τα περιοδικά μαγειρικής, είδαμε ό,τι βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και κάναμε τους σεφ Θεούς μας. Οι συνταγές τους έγιναν «Βίβλος» που μελετούσαμε ευλαβικά και ο λόγος που οι επισκέψεις στο super market έγιναν το αγαπημένο μας hobby.



Ατέλειωτα workouts στο σπίτι για σώμα που σκοτώνει



Λίγες εβδομάδες πριν το καλοκαίρι είπαμε να βάλουμε τα δυνατά μας και να αποκτήσουμε «το σώμα». Μετατρέψαμε το online shopping σε πολύτιμο σύμμαχο μας και παραγγείλαμε βάρη, μπάρες και πολύχρωμα λάστιχα που ούτε καν ξέραμε ότι υπάρχουν κάνοντας το σπίτι μας ένα μικρό γυμναστήριο.



DIY beauty tips για λαμπερές επιδερμίδες



Κάναμε την καραντίνα γυναικεία υπόθεση και δοκιμάσαμε όλες τις home made συνταγές για πρόσωπο και σώμα. Ανακαλύψαμε ότι το αβοκάντο δεν κάνει μόνο για σαλάτες, αλλά είναι και η απόλυτη πρώτη ύλη για μάσκα που ενυδατώνει στη στιγμή.



Κολάν: Το απόλυτο must της καραντίνας



Ξεφορτωθήκαμε για λίγο τις δωδεκάποντες γόβες, τις στενές φούστες και τα αυστηρά ταγέρ και ξεθάψαμε από τη συρταριέρα το ξεχασμένο μας κολάν. Με πολύχρωμα σχέδια και ανατρεπτικά κοψίματα, το κολάν απέκτησε μια ξεχωριστή θέση στην καθημερινή μας γκαρνταρόμπα συνοδεύοντας μας σε ατέλειωτες βόλτες με το ποδήλατο.

Και επειδή “Old Habits Die Hard” μετά τη λήξη της καραντίνας επιστρέψαμε στις παλιές μας συνήθειες. Σταματήσαμε επιτέλους τα print screens ρούχων και βγήκαμε με την κολλητή μας την πρώτη μας βόλτα στα μαγαζιά. Κλείσαμε ραντεβού σε ινστιτούτο ομορφιάς και κάναμε το πολυπόθητο mani-pedi, αλλάξαμε το feeling στα social media σε «ολοκαίνουργες» και «πάραπολύτυχερές» και βρεθήκαμε στην τοποθεσία «πρακτορείο ΟΠΑΠ» και παίξαμε Τζόκερ, μήπως και μας αλλάξει τη ζωή. Όπως και να έχει, εμείς θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε ότι στην επόμενη shopping list μας, θα προστεθούν και εκείνα τα εισιτήρια για το ταξίδι στο Μπαλί – και ας ταξιδέψουμε και με μάσκα!