Stay Active: Πέντε tips για να κάνεις την αρχή στον κόσμο της ευεξίας!

Stay Active: Πέντε tips για να κάνεις την αρχή στον κόσμο της ευεξίας!

Παρακολουθώντας τις αγαπημένες μας fitness influencers στα social media, οι περισσότερες από εμάς, μπαίνουμε στη διαδικασία να αναρωτηθούμε, πώς έχουν καταφέρει να μετατρέψουν την ευεξία σε τρόπο ζωής; Άραγε, διαθέτουν κάποια έμφυτη ικανότητα ή μήπως, είναι τόσο αυστηρές με τον εαυτό τους, που σε βάθος χρόνου κατάφεραν να προσαρμοστούν σε ένα συγκεκριμένο lifestyle; Κι όμως, τίποτε από τα παραπάνω δεν ισχύει.

Δεν υπάρχει κάποια έμφυτη ικανότητα που μας υπόσχεται ότι θα γίνουμε fitness gurus από τη μία ημέρα στην άλλη και σε καμία περίπτωση, δεν χρειάζεται να πιεστούμε ή περιορίσουμε τις επιθυμίες μας, για να αποκτήσουμε μία ρουτίνα ευεξίας. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, για να μετατρέψουμε την ευεξία σε «φιλοσοφία» ζωής, είναι να κάνουμε κάποια μικρά, wellness βήματα, τα οποία σταδιακά θα μας οδηγήσουν στην πιο active εκδοχή του εαυτού μας.

Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται κάπως δύσκολα ή ανέφικτα, παρακάτω έχω συγκεντρώσει πέντε tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να κάνεις μία δυνατή αρχή στον «κόσμο» της ευεξίας, καθώς και τους φυσικούς «συμμάχους» που θα στηρίξουν την προσπάθειά σου, για μία πιο ωφέλιμη καθημερινότητα!

#1 Δημιούργησε χρόνο μέσα στην ημέρα για τα workouts σου

Η σωματική άσκηση αποτελεί μία βασική παράμετρο για μία wellness καθημερινότητα. Συνεπώς, όσο απαιτητικό και αν είναι το πρόγραμμά σου, είναι σημαντικό να φροντίζεις να βρίσκεις έστω και 15 λεπτά την ημέρα, ώστε να προσφέρεις στον οργανισμό σου μία σύντομη προπόνηση, η οποία θα αναζωογονεί το σώμα και το πνεύμα σου. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά video tutorials, που σου δείχνουν αναλυτικά τις ολιγόλεπτες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις, την ώρα που πραγματοποιείς -για παράδειγμα- το μεσημεριανό σου διάλειμμα από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις ή λίγο αφότου έχεις ξυπνήσει.

ACTIVE2

#2 Αύξησε την ποσότητα νερού που καταναλώνεις ημερησίως

Αν το καλοσκεφτείς, το νερό είναι ο απόλυτος φυσικός «σύμμαχος», ο οποίος σε κρατάει ενυδατωμένη καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μπορείς να παραμένεις υγιής και δραστήρια, χωρίς να καταπονείς τον οργανισμό σου. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ειδικοί συστήνουν να καταναλώνουμε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα. Ακριβώς για αυτό, φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, το οποίο θα σου υπενθυμίζει να πίνεις νερό τακτικά -και όχι μόνο όταν διψάς- ενώ συγχρόνως θα φροντίζει το σώμα και την αύρα σου! Διότι το να πίνεις περισσότερο νερό, είναι μία μικρή συνήθεια που μπορεί να κάνει κάθε στιγμή της ημέρας σου να μετράει περισσότερο.

#3 Διώξε το άγχος από την καθημερινότητα με φυσικό τρόπο

Αν μπορούσαμε να παρομοιάσουμε με κάτι το άγχος, θα λέγαμε πως είναι ο «εχθρός» της ευεξίας. Συνεπώς, είναι σημαντικό πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι το βράδυ, να έχεις διώξει το στρες που συσσώρευσες μέσα στην ημέρα, ώστε να απολαύσεις όσο το δυνατόν καλύτερα και με περισσότερη ηρεμία τον ύπνο σου. Πώς θα τα καταφέρεις; Κάνοντας μία σύντομη άσκηση με τεχνικές αναπνοών, την οποία θα βρεις σε κάποιο από τα meditation apps, που μπορείς να «κατεβάσεις» στο smartphone σου. Πραγματοποιώντας δέκα λεπτά διαλογισμού το βράδυ, να είσαι σίγουρη πως το πρωί θα ξυπνήσεις πιο ανάλαφρη και ευδιάθετη.

ACTIVE3

#4 Δημιούργησε μία «ιεροτελεστία» που θα σε προετοιμάζει για όνειρα γλυκά

Η ποιότητα του ύπνου που απολαμβάνεις κάθε βράδυ, διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο για την ποιότητα της ζωής σου. Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να συμπληρώνεις τουλάχιστον οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ και να φροντίζεις να είναι άνετος, ώστε ο οργανισμός σου να αναπληρώνει την ενέργεια που έχασε μέσα στην ημέρα και να προετοιμάζεται για την αμέσως επόμενη. Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς τα βράδια, μπορείς να διαμορφώσεις μία «ιεροτελεστία» ύπνου, η οποία θα σε προετοιμάζει για… όνειρα γλυκά. Πώς θα τα καταφέρεις; Φρόντισε να επιλέγεις κάτι ελαφρύ για βραδινό γεύμα, κάνε ένα ζεστό, χαλαρωτικό ντουζ ή διάβασε λίγες σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο.

#5 Εμπλούτισε τη διατροφή σου με ωφέλιμα, πολύχρωμα τρόφιμα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο πιο πολύχρωμη είναι η διατροφή μας, τόσο πιο ωφέλιμη και ισορροπημένη είναι. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να εμπλουτίσεις τα ημερήσια γεύματά σου με περισσότερα φρούτα και λαχανικά, καθώς είναι «πλούσια» σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές πρωτεΐνες, ενώ συνήθως περιέχουν και νερό, που είναι απαραίτητο για τον οργανισμό σου. Εκτός από σαλάτες φρούτων και λαχανικών, μην ξεχνάς πως μπορείς να δημιουργείς και λαχταριστά, υγιεινά smoothies με βάση το νερό, τα οποία θα σε δροσίζουν, ενώ θα ενισχύουν την ενυδάτωσή σου με τον πιο γευστικό τρόπο.

ACTIVE4

Κλείνοντας, να θυμάσαι πως για να γίνεις πιο active, δεν χρειάζεται να πιεστείς, ούτε να αλλάξεις πολύ την καθημερινότητά σου. Αρκεί να έχεις στο πλευρό σου τους κατάλληλους φυσικούς «συμμάχους», όπως το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, το οποίο εκτός το σώμα και τον οργανισμό, φροντίζει καθημερινά και την αύρα σου!

#AvraWater #FrontisetinAvrasou #stayhydrated #stayactive