Οι vegan συνταγές για πρωινό που θα εκπλήξουν τον ουρανίσκο σου

Οι vegan συνταγές για πρωινό που θα εκπλήξουν τον ουρανίσκο σου

Αν βρίσκεσαι, ένα βήμα προτού κάνεις τα πρώτα σου βήματα στη χορτοφαγική διατροφή υπάρχει τρόπος να απολαμβάνεις καθημερινά ένα ολοκληρωμένο και θρεπτικό πρωινό, απαλλαγμένο από ζωικά προϊόντα.

The21DayVeganChallenge

Λένε πως «η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται» και εγώ, θα σου πω ότι μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη, αν δεν προσπεράσεις το πρωινό σου. Γιατί; Διότι όχι μόνο συνιστά έναν γευστικό τρόπο για να «καλωσορίσεις» το 24ωρο που «ανοίγεται» μπροστά σου, αλλά την ίδια ώρα, είναι αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός σου, ώστε να υποδεχτεί τη νέα ημέρα με περισσότερη όρεξη και ενέργεια!

Αν βρίσκεσαι, λοιπόν, ένα βήμα προτού κάνεις τα πρώτα σου βήματα στη χορτοφαγική διατροφή ή θέλεις απλώς να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες ενόψει καλοκαιριού, υπάρχει τρόπος να απολαμβάνεις καθημερινά ένα ολοκληρωμένο και θρεπτικό πρωινό, απαλλαγμένο από ζωικά προϊόντα. Πώς θα τα καταφέρεις; Ανακαλύπτοντας στα ράφια του σούπερ μάρκετ τους «συμμάχους» που θα στηρίξουν την προσπάθειά σου για μία ισορροπημένη, wellness καθημερινότητα και δημιουργώντας γευστικές χορτοφαγικές συνταγές, οι οποίες θα εκπλήσσουν κάθε μέρα ευχάριστα τον ουρανίσκο σου.

Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει μία λίστα από συνταγές που θα μετατρέψουν το πρώτο γεύμα της ημέρας σου σε μία μοναδική γευστική εμπειρία, ενώ συγχρόνως σου αποκαλύπτω τους φυτικούς «συμμάχους» που αξίζουν μία θέση στο ψυγείο ή τα ντουλάπια της κουζίνας σου!

Λαχταριστό ρόφημα αμυγδάλου με μήλο και μπανάνα

Ο καφές αποτελεί πιθανότατα αναπόσπαστο μέρος του πρωινού σου. Δεν σου προτείνω, λοιπόν, να τον αντικαταστήσεις με κάτι άλλο, ωστόσο, πώς θα σου φαινόταν αν προτού άρχιζες να απολαμβάνεις το πρωινό καφεδάκι σου, έπινες πρώτα ένα θρεπτικό ρόφημα από αμύγδαλο, μήλο και μπανάνα, το οποίο θα σε αναζωογονούσε και θα προσέφερε στον οργανισμό σου φυτικές πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες; Για να το δοκιμάσεις, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

-100 γρ. μήλο

-100 γρ. μπανάνα

-200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro

-20 γρ. ολόκληρα καθαρισμένα ανάλατα αμύγδαλα

-Κανέλα

Για να παρασκευάσεις το συγκεκριμένο ρόφημα, θα προετοιμάσεις τα υλικά σου κόβοντας το μήλο και την μπανάνα σε κομμάτια. Έπειτα, θα βάλεις τα κομμάτια των φρούτων σε ένα μπλέντερ, προσθέτοντας το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro, τα αμύγδαλα και την ποσότητα κανέλας που εσύ επιθυμείς. Στη συνέχεια, θα χτυπήσεις όλα τα υλικά μαζί, μέχρι το μείγμα σου να γίνει ομοιόμορφο και τέλος, θα ρίξεις το μείγμα σε ένα ποτήρι. Αν θέλεις, μπορείς να γαρνίρεις την επιφάνεια του ροφήματος, προσθέτοντας ένα κομμάτι μήλο και ένα κομμάτι μπανάνας.

vegan2

Υγιεινά pancakes με νιφάδες βρώμης και μπανάνα

Αν υπάρχουν κάποια πρωινά που ξεχωρίζουν από όλα τα υπόλοιπα, μάλλον είναι εκείνα που ξυπνάς και σε περιμένει μία στοίβα από pancakes στο τραπέζι της κουζίνας. Καλώς ή κακώς, επειδή δεν μένεις πλέον με τη μαμά σου, για να σε καλημερίζει με ένα τόσο λαχταριστό πρωινό, ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις μία εναλλακτική συνταγή των pancakes, η οποία είναι χορτοφαγική και εξίσου απολαυστική. Για να την πραγματοποιήσεις, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

-1 φλιτζ. Νιφάδες Βρώμης Fytro

-200 ml Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro

-100 γρ. μπανάνα

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή σου, προσθέτοντας σε ένα μπλέντερ τις Νιφάδες Βρώμης Fytro μαζί με το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro και την μπανάνα, την οποία θα έχεις κόψει προηγουμένως σε μικρά κομμάτια. Αφού χτυπήσεις καλά τα υλικά και δημιουργήσεις ένα ομοιόμορφο μείγμα, θα ρίξεις λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, θα το τοποθετήσεις πάνω σε ένα αναμμένο μάτι με δυνατή φωτιά και θα περιμένεις να ζεσταθεί. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μία κουτάλα, θα ρίξεις λίγο από το μείγμα στο τηγάνι και θα το απλώσεις προσεκτικά, ώστε να πάρει το στρογγυλό σχήμα ενός pancake. Όταν θα έχει ψηθεί η μία πλευρά, θα γυρίσεις το pancake από την άλλη, χρησιμοποιώντας μία τρυπητή σπάτουλα. Θα επαναλάβεις την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Τέλος, μπορείς να απολαύσεις τα pancakes σου, επιλέγοντας τα toppings που ταιριάζουν στις γεύσεις σου.

vegan3

Χορταστικό smoothie bowl με βατόμουρα, ακτινίδιο και βρώμη ολικής άλεσης

Αν παρακολουθείς fitness influencers στα SoMe, τότε πιθανότατα βλέπεις καθημερινά αρκετές φωτογραφίες από smoothie bowls, οι οποίες συνοδεύονται από τα γνωστά και δημοφιλή hashtags, #vegan, #breakfast #healthy #plantbased. Το ερώτημα είναι όμως, πώς θα φτιάξεις το δικό σου instagramικό smoothie bowl, το οποίο εκτός από αμέτρητες «καρδούλες» στο Instagram, θα σου χαρίσει και μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών, ώστε να αντεπεξέλθεις στο απαιτητικό πρόγραμμα που σε περιμένει; Η απάντηση που ζητάς βρίσκεται παρακάτω και για να τη γευτείς, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

-300 γρ. βατόμουρα κατεψυγμένα

-8 με 10 φρέσκα βατόμουρα

-1 φλιτζ. τσαγιού Νιφάδες Βρώμης Ολικής Άλεσης με Super Fruits Fytro

-250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) Ρόφημα Σόγιας Fytro

-2 ακτινίδια

-3 με 4 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους

Για να προετοιμάσεις το δικό σου smoothie bowl, θα ξεκινήσεις βάζοντας σε ένα μπλέντερ τα κατεψυγμένα βατόμουρα με το Ρόφημα Σόγιας Fytro και θα χτυπήσεις καλά τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια, θα ρίξεις το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ και έπειτα, θα γαρνίρεις την επιφάνειά του με το ακτινίδιο, το οποίο προηγουμένως θα έχεις κόψει σε λεπτές ροδέλες, προσθέτοντας τις Νιφάδες Βρώμης Ολικής Άλεσης με Super Fruits Fytro, βατόμουρα και κολοκυθόσπορους.

Extra tip: Έχει σημασία να γνωρίζεις πως οι Νιφάδες Βρώμης Ολικής Άλεσης με Super Fruits Fytro, αποτελούν «πηγή» σιδήρου, βιταμίνης Β1, μαγνησίου, φωσφόρου και καλίου, ενώ σε συνδυασμό με το Ρόφημα Σόγιας Fytrο, το οποίο περιέχει ασβέστιο, συνθέτουν ένα θρεπτικό και χορταστικό smoothie bowl, που θα σε κρατήσει χορτάτη μέχρι την ώρα του μεσημεριανού.\

vegan4

Κλείνοντας, να θυμάσαι πως οι παραπάνω συνταγές είναι καθαρά ενδεικτικές. Συνεπώς, σκοπό έχουν να σε εμπνεύσουν, ώστε να εμπλουτίσεις το πρωινό σου με λαχταριστά χορτοφαγικά συστατικά που ταιριάζουν στα γούστα σου, καθώς και να σου συστήσουν τους vegan «συμμάχους» σου, δηλαδή τα προϊόντα Fytro, που ενισχύουν κάθε μέρα την προσπάθειά σου για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μία ισορροπημένη διατροφή!