Πώς 21 ημέρες αρκούν για να ανακαλύψεις την απόλαυση της vegan διατροφής

Πώς 21 ημέρες αρκούν για να ανακαλύψεις την απόλαυση της vegan διατροφής

Xρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις, γιατί το κίνημα των veggies κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές!

Μπορεί να είναι δύσκολο να βγάλεις μία παλιά συνήθεια από τη ζωή σου, όμως είναι εύκολο να αποκτήσεις μία καινούργια. Στην πραγματικότητα, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν και ισχυρίζονται ότι ένας άνθρωπος χρειάζεται ένα χρονικό περιθώριο 21 ημερών, ώστε να αποκτήσει μία νέα συνήθεια. Συνεπώς, αν σκέφτεσαι να στραφείς σε μία χορτοφαγική διατροφή, τότε έχεις μπροστά σου 21 ημέρες για να ανακαλύψεις πόσο ωφέλιμη και απολαυστική είναι και αν το επιθυμείς, να την κάνεις αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

Βέβαια, η μετάβαση σε μία χορτοφαγική διατροφή, χρειάζεται οργάνωση. Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να έχεις ενημερωθεί επαρκώς σχετικά με το βήμα που είσαι έτοιμη να πραγματοποιήσεις και να έχεις οργανωθεί κατάλληλα. Δεν έχει σημασία αν με το πέρας των 21 ημερών αποφασίσεις να επιστρέψεις στις γνώριμες διατροφικές σου συνήθειες. Αυτό που έχει σημασία, είναι να δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος τη vegan διατροφή, ώστε να κρίνεις στη συνέχεια αν σου ταιριάζει ή όχι.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές, οι οποίες όχι μόνο θα κάνουν πολύ πιο απολαυστικές τις επόμενες 21 ημέρες, αλλά θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις, γιατί το κίνημα των veggies κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές κάθε χρόνο.

#1 Πειραματίσου με υλικά που δεν χρησιμοποιούσες μέχρι σήμερα

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσεις αυτό το άτυπο challenge των 21 ημερών, είναι να γνωρίσεις τους «συμμάχους» που θα στηρίξουν την προσπάθειά σου. Διότι δεν αρκεί να απομακρύνεις τα ζωικά προϊόντα από τα γεύματά σου, αλλά είναι απαραίτητο να ανακαλύψεις και τις θρεπτικές εναλλακτικές, που θα παρέχουν στον οργανισμό σου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Με άλλα λόγια, μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να καταναλώνεις ζωική πρωτεΐνη, όμως μπορείς να στραφείς σε φυτικές επιλογές πρωτεΐνης, όπως είναι η κινόα, το πλιγούρι, η βρώμη, η σόγια και το τοφού. Εφόσον θα μπεις σε αυτή τη διαδικασία δε, καλό είναι επίσης να γίνεις λίγο πιο ευρηματική με τα συστατικά που θα συμπεριλάβεις στα πιάτα σου, δοκιμάζοντας νέα υλικά, τα οποία μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιούσες στις συνταγές σου.

vegan may getready6

#2 Διάβαζε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων που επιλέγεις

Ακριβώς επειδή δεν έχεις μεγάλη εμπειρία στη χορτοφαγική διατροφή, καλό είναι να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική. Διότι μπορεί να υπάρχουν τροφές που εκ πρώτης όψεως δείχνουν χορτοφαγικές, όμως αυτό δεν σημαίνει πως συνάδουν απόλυτα με τις διατροφικές συνήθειες που σκοπεύεις να ακολουθήσεις την παρούσα περίοδο. Συνεπώς, πριν προσθέσεις κάποιο προϊόν στο καλάθι του σούπερ μάρκετ, είναι απαραίτητο να ελέγξεις προσεκτικά την ετικέτα του, ώστε να είσαι σίγουρη πως δεν περιέχει «κρυφά» συστατικά, τα οποία σαμποτάρουν την προσπάθειά σου για μία «καθαρή» χορτοφαγική διατροφή.

#3 Τόλμησε πρωτότυπες χορτοφαγικές συνταγές

Ένας ακόμη τρόπος για να κάνεις πιο απολαυστικό το διάστημα των 21 ημερών, είναι να ανακαλύψεις πρωτότυπες vegan συνταγές, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να εξασκήσεις τις ικανότητές σου στη μαγειρική, ενώ θα σου παρέχουν κάθε μέρα και ένα ψαγμένο ή γκουρμέ γεύμα! Στο διαδίκτυο υπάρχουν αναρίθμητες συνταγές που θα σου δώσουν την έμπνευση και το κίνητρο να περάσεις περισσότερο χρόνο στην κουζίνα, δημιουργώντας τολμηρά και νόστιμα χορτοφαγικά πιάτα. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως βασικός σκοπός αυτής της διατροφικής πρόκλησης, είναι να ανακαλύψεις περισσότερες γεύσεις και μικρές απολαύσεις. Μην χάσεις την ευκαιρία, λοιπόν, να γνωρίσεις τα χορτοφαγικά αλμυρά και γλυκά πιάτα, τα οποία αξίζουν μία θέση στο καθημερινό μενού σου.

vegan may getready7



Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι πως εσύ είσαι εκείνη η οποία έχει τον τελευταίο λόγο, σχετικά με το χρονικό περιθώριο που θα δώσεις στον εαυτό σου, για να ανακαλύψει τα οφέλη και τις απολαύσεις της χορτοφαγικής διατροφής. Ποιος ξέρει; Ίσως αυτή η διατροφική πρόκληση γίνει η αφορμή, να αλλάξεις εντελώς διατροφικές συνήθειες ή να βελτιώσεις την ποιότητα των γευμάτων σου!