Αγωνία όλων μας για τα πύρινα μέτωπα σε Κορινθία και Αττική – Εκκενώνονται χωριά

Αγωνία όλων μας για τα πύρινα μέτωπα σε Κορινθία και Αττική – Εκκενώνονται χωριά

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στα Γεράνεια Όρη δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής – 20.000 στρέμματα πυκνού παρθένου δάσους έγιναν στάχτη.

Η σκέψη όλων μας αυτές τις ώρες είναι κοντά σε όσους ζουν τον εφιάλτη της πύρινης καταστροφής που έχει κάνει στάχτη περίπου 20.000 στρέμματα πυκνού παρθένου δάσους και συνεχίζει την τρελή της πορεία απειλώντας κατοικημένες περιοχές στην Κορινθία και την Αττική.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες στον Σχίνο Λουτρακίου, πνίγοντας στον καπνό και την στάχτη Κορινθία και Αττική, και δυστυχώς αυτή τη στιγμή μαίνεται ανεξέλεγκτη σε πολλά της σημεία.

Το ήδη δύσκολο έργο του πυροσβεστικού σώματος δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή ενώ το σοβαρότερο πρόβλημα τώρα βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των περιοχών Μάζι και Χάνι Δερβενίου. Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς τα Μέγαρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην φτάσουν οι φλόγες σε σπίτια ενώ στο Αλεποχώρι έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή.



«Δίνουμε μία μάχη απέναντι σε δύσκολες συνθήκες, σε μία συγκυρία χρονική η οποία δεν ευνοεί. Δίνουμε τον αγώνα μας έτσι ώστε να προασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή, να έχουμε όσο το δυνατόν ελάχιστες υλικές ζημιές και βέβαια να περιορίσουμε την εκδήλωση και τη συνέχεια αυτής της πυρκαγιάς και να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον, το οποίο δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται κάτω από δύσκολες συνθήκες», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και επιβεβαίωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από καύση υπολειμμάτων σε ελαιώνα, χθες βράδυ στις 10 παρά τέταρτο, στην περίμετρο του οικισμού Σχίνος στην Κόρινθο κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, όσον αφορά την ένταση των ανέμων, με ριπές που έφταναν 7 και 8 μποφόρ και που συνεχίζονται μέχρι και τώρα.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και αυτή τη στιγμή στα Γεράνεια Όρη επιχειρούν 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

fotia 4 5

Ενημερώσου για όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στα μέτωπα της φωτιάς από το newsbomb.gr που ανανεώνει συνεχώς τη ροή του με όλες τις εξελίξεις αυτής της τόσο δύσκολης νύχτας.