Wellness Drinks: Ξεκίνησε την ημέρα σου με απολαυστικούς σπιτικούς χυμούς και smoothies

Wellness Drinks: Ξεκίνησε την ημέρα σου με απολαυστικούς σπιτικούς χυμούς και smoothies

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό μας.

Αν φροντίζεις να ακολουθείς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής ή θέλεις να κάνεις άμεσα τα πρώτα wellness και fitness βήματά σου, τότε καλό είναι να μην προσπερνάς το πρωινό σου γεύμα.

Στη δική μου περίπτωση, όταν πριν από τρεις μήνες αποφάσισα να υιοθετήσω ένα πιο healthy lifestyle, φρόντισα να κάνω την αρχή, αναβαθμίζοντας τις πρωινές μου συνήθειες και δη, το πρωινό μου μενού. Και σίγουρα δεν μπορούσα να φανταστώ πως εκείνα τα πρώτα φρούτα και τα λαχανικά με τα οποία θα γέμιζα το ψυγείο μου, θα γινόντουσαν η αφορμή να ανακαλύψω νέα διατροφικά «μονοπάτια» που εκτός από υγιεινά, αποδείχθηκαν και άκρως απολαυστικά.

Τώρα, λοιπόν, που το καλοκαίρι πλησιάζει, έχεις έναν ακόμη λόγο να φροντίσεις λίγο περισσότερο τη διατροφή σου, δοκιμάζοντας να κάνεις και εσύ την αρχή από το πρωινό σου. Το ποιες είναι οι συνταγές που έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο μέρος της breakfast «ιεροτελεστίας» μου και μου προσφέρουν κάθε μέρα όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζομαι και φυσικά, το ποιος είναι ο εύκολος τρόπος παρασκευής τους με συσκευές Philips, θα το ανακαλύψεις αμέσως!

Τα smoothies που θα σου προσφερουν ευεξία και θα αλλάξουν τη διάθεσή σου

Αν παρακολουθείς και ακολουθείς τα food trends που κάνουν ανά διαστήματα την εμφάνισή τους, τότε πιθανότατα έχεις διαπιστώσει ότι η έννοια του liquid health βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις πλέον δημοφιλείς τάσεις στη διατροφή -και όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μία τάση που ήρθε για να μείνει. Ξαφνικά, όλοι απέκτησαν το δικό τους μπλέντερ ή τον προσωπικό τους αποχυμωτή και μία αναζήτηση στα social media, είναι αρκετή για να σε πείσει πως οι απανταχού wellness foodies, «ορκίζονται» στα υγιεινά smoothies τους. Κάπως έτσι, λοιπόν, πήρα την απόφαση να εξοπλίσω και εγώ την κουζίνα μου με ένα σύγχρονο μπλέντερ και συγκεκριμένα, με το μπλέντερ HR3573 της Philips το οποίο έχει ισχύ 1000 Watt, διαθέτει γυάλινη κανάτα χωρητικότητας 2L και τεχνολογία ProBlend 6 για ομοιόμορφη ανάμειξη φρούτων και λαχανικών. Και έκτοτε, κάθε πρωί ξεκινώ την ημέρα μου με ένα wellness drink, δηλαδή με ένα υγιεινό και γευστικό smoothie το οποίο μπορώ να φτιάξω στο δοχείο on the go που απέκτησα αγοράζοντας το μπλέντερ της Philips και να το απολαύσω ακόμα και στις μετακινήσεις μου.

Βέβαια, επειδή θέλω το smoothie μου να συνιστά κατά κάποιον τρόπο το πρωινό μου γεύμα, φροντίζω να περιέχει τα βασικά συστατικά που αποτελούν ένα θρεπτικό πρωινό. Δύο από τα αγαπημένα μου smoothies, λοιπόν, είναι το smoothie με γάλα αμυγδάλου, ξηρούς καρπούς, μπανάνα και βρώμη και το smoothie με φρούτα, γιαούρτι και πάγο, που θρυμματίζω με το μπλέντερ της Philips.

philips2

Εναλλακτικά, τις ημέρες που αισθάνομαι ότι έχω ανάγκη από άμεση τόνωση και επιπλέον βιταμίνες, επιλέγω να ετοιμάζω ένα avocado smoothie. Βάζω στο μπλέντερ HR3573 της Philips 25 γρ. σπανάκι, 100 ml νερό καρύδας, μερικά κομμάτια ανανά και μισό αβοκάντο σε κομμάτια. Ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μου σε χαμηλή ταχύτητα και να απελευθερωθούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα φρούτα και τα λαχανικά και στη συνέχεια, απολαμβάνω. Είναι ένα smoothie πλούσιο σε βιταμίνη C που όχι μόνο προστατεύει το ανοσοποιητικό μου, αλλά παράλληλα, αποτοξινώνει τον οργανισμό μου.

philips3

Το πλέον κλασικό smoothie για πρωινό, πάντως, δηλαδή ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά breakfast smoothies που αξίζει να ετοιμάσεις, αν αγαπάς ιδιαιτέρως τα φρούτα, είναι το εξής: Θα βάλεις στο μπλέντερ σου 50 ml γάλα αμυγδάλου, θα προσθέσεις 80 γρ. berries, μισή μπανάνα, 1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα, 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο και 50 γρ. γιαούρτι. Θα βάλεις τα υλικά στο μπλέντερ, θα ανακατέψεις για λίγο και στη συνέχεια, θα απολαύσεις ένα ρόφημα με μόλις 194 θερμίδες, που είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη C και πολλά ακόμη πολύτιμα για τον οργανισμό σου συστατικά.

Σε κάθε περίπτωση, μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, αρκεί για να ανακαλύψεις τις δικές σου αγαπημένες συνταγές για smoothies και φυσικά, να μάθεις τα πάντα για τα ευεργετικά συστατικά που περιέχουν!

philips4

Οι θρεπτικοί χυμοί που θα σε τονώνουν κάθε πρωί

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, όταν ήθελα να ξεκινώ την ημέρα μου με έναν χυμό, η μόνη επιλογή έμοιαζε να είναι ο κλασικός χυμός πορτοκαλιού. Από τότε που αποφάσισα όμως να κάνω τα πρώτα βήματα σε μία πιο υγιεινή διατροφή και εξόπλισα την κουζίνα μου καταλλήλως, δηλαδή με ένα μπλέντερ, έναν αποχυμωτή και με τον αποχυμωτή αργής σύνθλιψης της Philips, οι επιλογές μου έγιναν πραγματικά αναρίθμητες.

Ποιοι είναι οι χυμοί που αποτελούν πλέον μέρος του πρωινού μου και ετοιμάζω σε χρόνο «ντετέ» με τον αποχυμωτή αργής σύνθλιψης της Philips;

Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά στα δικά μου αγαπημένα wellness drinks, περιλαμβάνεται ο χυμός με καρότο, τζίντζερ και λάιμ και ο χυμός με μήλο και αχλάδι. Όσο για τις ημέρες που αισθάνομαι ότι ο οργανισμός μου χρειάζεται τόνωση, τότε ετοιμάζω τον immuneblast juice. Βάζω, λοιπόν, στον αποχυμωτή αργής σύνθλιψης HR1888 της Philips 50 γρ. φράουλες, 2 πορτοκάλια, 1 μήλο, 1 βερίκοκο και 30 γρ. μπρόκολο -αφού τα πλύνω καλά- και ο χυμός μου ετοιμάζεται και μάλιστα, πολύ εύκολα και εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο, καθώς ο συγκεκριμένος αποχυμωτής διαθέτει στόμιο τροφοδοσίας 70 χιλιοστών και έτσι, δεν χρειάζεται να κόβω τα φρούτα και τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια. Με το πάτημα ενός κουμπιού, δηλαδή, απολαμβάνω άμεσα έναν χυμό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που τονώνουν το ανοσοποιητικό μου.

philips5

Στην περίπτωση, βέβαια, που διερωτάσαι γιατί να επιλέξεις έναν αποχυμωτή αργής σύνθλιψης σε σχέση με έναν απλό αποχυμωτή, να σου πω απλώς ότι σου επιτρέπει να απολαμβάνεις στο μέγιστο όλα τα θρεπτικά συστατικά κάθε φρούτου και κάθε λαχανικού. Για την ακρίβεια, ο αποχυμωτή αργής σύνθλιψης της Philips που διαθέτω, μου επιτρέπει να αξιοποιώ ως και το 80% των φρούτων και των λαχανικών, ενώ στα plus του περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι διαθέτει λειτουργία διακοπής σταξίματος και έτσι, ο πάγκος της κουζίνας μου, παραμένει πάντα καθαρός!

philips7

Για εσένα, βέβαια, που θέλεις να έχεις κάθε μέρα μέγιστη ποσότητα χυμού και ελάχιστη ακαταστασία, τότε ρίξε μια ματιά στον αποχυμωτή της Philips HR1855! Είναι ειδικά σχεδιασμένος για εύκολο καθάρισμα χάρη στην τεχνολογία QuickClean που διαθέτει, αποτελεί τον πρώτο φυγοκεντρικό αποχυμωτή στην αγορά με λειτουργία προκαθορισμού pre-clean, που απομακρύνει τις ανεπιθύμητες ίνες, ενώ σου επιτρέπει να ετοιμάζεις με μία χρήση έως και δύο λίτρα χυμού, χωρίς να αδειάσεις το δοχείο πολτού!

philips8

Δοκίμασε, λοιπόν, να ξεκινάς και εσύ με τον πιο υγιεινό τρόπο την ημέρα σου και θα με θυμηθείς. Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, πάρε μέρος στον διαγωνισμό μας για να είσαι μία από τις τρεις νικήτριες που θα κερδίσει αποχυμωτές και μπλέντερ της Philips για να απολαμβάνεις κάθε μέρα λαχταριστά smoothies και υγιεινούς χυμούς! Δες το post μας, ακολούθησε τα βήματα και κάνε την αρχή για μία πιο wellness καθημερινότητα!



https://www.instagram.com/p/CP7xG2KKIIi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading






Δες τους όρους του διαγωνισμού εδώ