«Ταξίδι στα Αστέρια»: Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό

«Ταξίδι στα Αστέρια»: Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό

Το φθινόπωρο όλος ο κόσμος θα μπορέσει να  απολαύσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε διανομή Feelgood Entertainment, το γεμάτο αγώνες και συγκινήσεις ταξίδι του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης.

Μια ομάδα που σημάδεψε την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, την ιστορία του μπάσκετ, αλλά και της ίδιας της Ελλάδας. Μια ιστορία που μιλάει για το όραμα, το πάθος, την πίστη και την αγάπη όσων έφεραν τον μπασκετικό Παναθηναϊκό στην κορυφή, όσων ονειρεύτηκαν και πραγματοποίησαν το «Ταξίδι στα Αστέρια»: Από τον Απόστολο Νικολαΐδη, τον ιδρυτή του συλλόγου, μέχρι την οικογένεια Γιαννακόπουλου, που έφτασε και καθιέρωσε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης.

Στις 12.00 μ., οι πρωταγωνιστές και οι συντελεστές της ταινίας δίνουν συνέντευξη Τύπου, που μπορείτε να παρακολουθήσετε live εδώ:



Το φθινόπωρο όλος ο κόσμος θα μπορέσει να απολαύσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε διανομή Feelgood Entertainment, το γεμάτο αγώνες και συγκινήσεις ταξίδι του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης. Μετά από χρόνια προετοιμασίας και πραγματοποίησης των γυρισμάτων εν μέσω πανδημίας, η νέα ταινία του Χρήστου Δήμα θα ξεκινήσει το «Ταξίδι Στα Αστέρια» με ένα διαδικτυακό τρίποντο στις 27 Ιουνίου οπότε και το φίλαθλο κοινό παγκοσμίως θα μπορεί μέσω της πλατφόρμας viva.gr να αγοράσει εισιτήρια για την μια και μοναδική προβολή της ταινίας, πριν την πανελλαδική της έξοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτό το φθινόπωρο.

taxidi st asteria

Υπόθεση

Το Ταξίδι στα Αστέρια, όμως, δεν είναι μια ταινία που φτιάχτηκε μόνο για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά αντίθετα είναι μία ταινία καλλιτεχνική, που αποδίδει ιστορικά γεγονότα με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, αποδίδοντας στους ήρωές της όλα τα χαρακτηριστικά των πραγματικών προσώπων, των πραγματικών πρωταγωνιστών. Εχέγγυο του καλλιτεχνικού αποτελέσματος είναι τόσο το όνομα του Χρήστου Δήμα, στη σκηνοθεσία και το σενάριο, όσο το καστ που αποτελείται από καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς, πρωταγωνιστές που αυτή τη στιγμή συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου: Δάνης Κατρανίδης και Θέμης Πάνου, υποδύονται τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο αντίστοιχα, ενώ ο Αργύρης Πανταζάρας είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο Γιώργος Γάλλος στον ρόλο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Γιώργος Γεροντιδάκης ως ο Απόστολος Νικολαΐδης, ο Χρήστος Πλαΐνης ως ο Γιώργος Κολοκυθάς, και οι Βαγγέλης Μουρίκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Κώστας Αποστολάκης, Τάσος Ιορδανίδης, Δάφνη Λαμπρογιάννη, Gilles Touchais, Μάρκος Λεζές, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννα Πηλιχού, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Αφροδίτη Γεωργούση, Νίκος Βαρδάκας, Λευτέρης Ζαμπετάκης, αλλά και η Ζέτα Μακρυπούλια ως φιλική συμμετοχή, ολοκληρώνουν ένα πολυσύνθετο αποτέλεσμα με αναφορές σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο, σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο Έλληνα.

Η ταινία άλλωστε, μέσα από την ιστορία και το ταξίδι του Παναθηναϊκού προς τα αστέρια, προς τις μεγάλες στιγμές των κατακτήσεων των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων που τον καθιέρωσαν στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μιλά για τις υπέρτατες αξίες που πρεσβεύουν οι πρωταγωνιστές: Την πίστη, το όραμα, την αγάπη για την ομάδα και για τον κοινό σκοπό, που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι άλλος από το να μεγαλουργήσει ο σύλλογος, η ομάδα.

Το τελικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα εμπλουτίζεται με αρχειακό υλικό από την ιστορία του Παναθηναϊκού, προσφέροντας στους φιλάθλους αυθεντικές συγκινήσεις από τα τρόπαια, τις σημαντικές νίκες και τις μεγάλες στιγμές εντός των γηπέδων, που έγραψαν τη μπασκετική ιστορία της ομάδας.

ΕΔΩ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ



Παραγωγός της ταινίας είναι η Βίκυ Λάσκαρη, Εκτελεστής Παραγωγός ο Πάνος Παπαχατζής, στην Οργάνωση Παραγωγής ο Δημήτρης Γκάνος, Διευθυντής Παραγωγής ο Γιάννης Καραντάνης, Διευθυντής Φυτογραφίας ο Κώστας Τριανταφύλλου, στο μοντάζ η Στέλλα Φιλιπποπούλου, η μουσική είναι του Νίκου Κυπουργού, ο ήχος του Ντίνου Κίττου, στον σχεδιασμός/μίξη ήχου ο Κώστας Φυλακτίδης, στα σκηνικά η Κική Πίττα, στα Κοστούμια η Κατερίνα Ζούρα, στο μακιγιάζ η Δήμητρα Γιατράκου, τις κομμώσεις επιμελήθηκε ο Γιώργος Ταμπακάκης και βοηθός σκηνοθέτη η Στέλλα Χαριτοπούλου. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Δήμας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Το 1987, μια οικογένεια που λάτρευε τον Παναθηναϊκό, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, πήρε την απόφαση να αναλάβει τα ηνία του μπασκετικού τμήματος ανδρών του Συλλόγου. Μια απόφαση που έμελλε να οδηγήσει την ομάδα σε ένα… Ταξίδι στα Αστέρια.

Το υπέροχο αυτό ταξίδι, με πολλές στιγμές, γεμάτες κυρίως νίκες, ήττες, χαρές, λύπες, αλλά και έξι ευρωπαϊκά τρόπαια, αποτυπώνεται μέσα από την κινηματογραφική αυτή ταινία.

Από την ίδρυση του ανδρικού τμήματος το 1919, την πρώτη παρουσίαση της γυναικείας ομάδας το 1937, την αντιστασιακή δράση των αθλητών του στα χρόνια της Κατοχής, το πώς σώθηκαν από τους κατακτητές τα τρόπαια της ομάδας, το χτίσιμο του Κλειστού κάτω από τις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» και την ονοματοδοσία του ως «Τάφος του Ινδού». Την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Κυπελλούχων, την… καρτούν εκδοχή από το ιστορικό βανάκι του Κώστα Μουρούζη μέχρι τη στιγμή-«σταθμό» στην ιστορία της ομάδας: Την ανάληψη της διοίκησής της από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης.

Μικρές και μεγάλες ιστορίες, ορατοί και αόρατοι πρωταγωνιστές από την εκατόχρονη διαδρομή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αποτυπώνονται κινηματογραφικά σε αυτοτελή φιλμικά στιγμιότυπα, που άλλοτε φέρνουν χαμόγελα και γέλιο και άλλοτε συγκίνηση και ανατριχίλα…