Πανταζάρας, Γεροντιδάκης, Πλαΐνης σε μια ταινία που πρέπει να δεις!

Πανταζάρας, Γεροντιδάκης, Πλαΐνης σε μια ταινία που πρέπει να δεις!

Κι όμως, η περασμένη σεζόν των Άγριων Μελισσών δεν είναι η μόνη παραγωγή που μπορείς να δεις και τους τρεις αυτούς αγαπημένους ηθοποιούς μαζί, καθώς πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Χρήστου Δήμα «Ταξίδι στα Αστέρια», που αφηγείται την ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού!


Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Χρήστος Πλαΐνης συμπρωταγωνιστούν και πάλι σε μία υψηλού επιπέδου παραγωγή, μετά τις Άγριες Μέλισσες: Το «Ταξίδι στα Αστέρια» είναι η νέα ταινία του σκηνοθέτη Χρήστου Δήμα, που έχει θέμα τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και την πορεία του προς την κορυφή.

Ο Αργύρης Πανταζάρας υποδύεται τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ οι δύο άλλοι ηθοποιοί δύο θρύλους της ιστορίας του Παναθηναϊκού: Τον Απόστολο Νικολαΐδη ο Γιώργος Γεροντιδάκης και τον Γιώργο Κολοκυθά ο Χρήστος Πλαΐνης.

Οι τρεις αγαπημένοι ηθοποιοί όμως δεν είναι οι μόνο από το καστ των Μελισσών που θα δεις στην ταινία, καθώς σημαντικό ρόλο έχει και ο Γιώργος Γάλλος: Ο «Μιλτιάδης» αυτή τη φορά βγάζει τα ρούχα εποχής και «φορά» τα καλοραμμένα κουστούμια του προπονητή των επιτυχιών του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ακόμα ένα πρόσωπο από το «Διαφάνι» που θα συναντήσεις στο Ταξίδι στα Αστέρια, είναι και ο «Κυριάκος» - κατά κόσμον, Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Picture1

Αν αυτοί οι λόγοι δεν σε έχουν πείσει απολύτως πως το Ταξίδι στα Αστέρια είναι μια ταινία που δεν πρέπει να χάσεις, να σου πούμε ακόμα τα εξής:

- Αφηγείται, αποτυπώνοντας κινηματογραφικά σε αυτοτελή φιλμικά στιγμιότυπα, μια περίοδο περίπου 100 ετών, με επίκεντρο την ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

- Από την ίδρυση του ανδρικού τμήματος το 1919, την πρώτη παρουσίαση της γυναικείας ομάδας το 1937, την αντιστασιακή δράση των αθλητών του στα χρόνια της Κατοχής, το πώς σώθηκαν από τους κατακτητές τα τρόπαια της ομάδας, μέχρι τη στιγμή-«σταθμό» στην ιστορία της ομάδας: την ανάληψη της διοίκησής της από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης.

Picture2

- Μαζί με τους Πανταζάρα, Γεροντιδάκη, Πλαΐνη, Γάλλο, πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης, Θέμης Πάνου, Βαγγέλης Μουρίκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Κώστας Αποστολάκης, Τάσος Ιορδανίδης, Δάφνη Λαμπρογιάννη, Gilles Touchais, Μάρκος Λεζές, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννα Πηλιχού, Αφροδίτη Γεωργούση, Νίκος Βαρδάκας, Λευτέρης Ζαμπετάκης, ενώ φιλική συμμετοχή έχει και η Ζέτα Μακρυπούλια.

- Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Δήμα, Executive Producer είναι η Βίκυ Λάσκαρη, την Εκτέλεση Παραγωγής έχει ο Πάνος Παπαχατζής, τη Διεύθυνση Φωτογραφίας ο Κώστας Τριανταφύλλου, το Μοντάζ η Στέλλα Φιλιπποπούλου, τη Μουσική ο Νίκος Κυπουργός, τα Σκηνικά η Κική Πίττα, τα Κοστούμια η Κατερίνα Ζούρα, την Ηχοληψία ο Ντίνος Κίττου, τον Σχεδιασμό Ήχου ο Νίκος Κωνσταντίνου, τη Μίξη Ήχου ο Κώστας Φυλακτίδης, την Οργάνωση Παραγωγής ο Δημήτρης Γκάνος, τη Διεύθυνση Παραγωγής ο Γιάννης Καραντάνης, το Μακιγιάζ η Δήμητρα Γιατράκου.

Picture3

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Χρήστος Δήμας, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Τάκης Τριαντόπουλος, Αργύρης Πανταζάρας, Χρήστος Πλαΐνης, κατά την επίσημη παρουσίαση της ταινίας Ταξίδι στα Αστέρια.


Κυριότερος όμως λόγος για να δεις το Ταξίδι στα Αστέρια είναι το μήνυμα που θα πάρεις από την ταινία, καθώς παρακολουθώντας την ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού, που τον έφερε στην κορυφή της Ευρώπης, θα δεις πως τη σφραγίδα τους άφησαν κατά καιρούς προσωπικότητες που κυριάρχησαν στον τομέα τους, κερδίζοντας τον σεβασμό και την αποδοχή. Από τον Απόστολο Νικολαΐδη, στον Παύλο, τον Θανάση και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όλοι όσοι πέτυχαν τον σκοπό τους, δηλαδή να ανεβάσουν την ομάδα στα Αστέρια, είχαν έναν κοινό στοιχείο: Πίστευαν αυτό που έκαναν κι έβαλαν όλη τους την αγάπη σε αυτό. Κι αυτό είναι, σίγουρα, το πιο σημαντικό…

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Το 1987, μια οικογένεια που λάτρευε τον Παναθηναϊκό, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, πήρε την απόφαση να αναλάβει τα ηνία του μπασκετικού τμήματος ανδρών του Συλλόγου. Μια απόφαση που έμελλε να οδηγήσει την ομάδα σε ένα Ταξίδι στα Αστέρια. Το υπέροχο αυτό ταξίδι με πολλές στιγμές γεμάτες κυρίως νίκες, ήττες, χαρές, λύπες, αλλά και έξι ευρωπαϊκά τρόπαια αποτυπώνεται μέσα από την κινηματογραφική αυτή ταινία. Από την ίδρυση του ανδρικού τμήματος το 1919, την πρώτη παρουσίαση της γυναικείας ομάδας το 1937, την αντιστασιακή δράση των αθλητών του στα χρόνια της Κατοχής, το πώς σώθηκαν από τους κατακτητές τα τρόπαια της ομάδας, το χτίσιμο του Κλειστού κάτω από τις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» και την ονοματοδοσία του ως «Τάφος του Ινδού». Την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Κυπελλούχων, την… καρτούν εκδοχή από το ιστορικό βανάκι του Κώστα Μουρούζη μέχρι τη στιγμή-«σταθμό» στην ιστορία της ομάδας: την ανάληψη της διοίκησής της από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης.

Picture4

Μικρές και μεγάλες ιστορίες, ορατοί και αόρατοι πρωταγωνιστές από την εκατόχρονη διαδρομή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αποτυπώνονται κινηματογραφικά σε αυτοτελή φιλμικά στιγμιότυπα, που άλλοτε φέρνουν κάτι από γέλιο και άλλοτε συγκίνηση και ανατριχίλα...

Το φθινόπωρο όλος ο κόσμος θα μπορέσει να απολαύσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε διανομή Feelgood Entertainment, το γεμάτο αγώνες και συγκινήσεις ταξίδι του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης. Μετά από χρόνια προετοιμασίας και πραγματοποίησης των γυρισμάτων εν μέσω πανδημίας, η νέα ταινία του Χρήστου Δήμα θα ξεκινήσει το «Ταξίδι Στα Αστέρια» με ένα διαδικτυακό τρίποντο στις 27 Ιουνίου οπότε και το φίλαθλο κοινό παγκοσμίως θα μπορεί μέσω της πλατφόρμας viva.gr να αγοράσει εισιτήρια για τη μια και μοναδική προβολή της ταινίας, πριν την πανελλαδική της έξοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτό το φθινόπωρο.