Βαρυμπόμπη: Η ανεξέλεγκτη φωτιά συσπείρωσε το Twitter - Απίστευτες εικόνες

Βαρυμπόμπη: Η ανεξέλεγκτη φωτιά συσπείρωσε το Twitter - Απίστευτες εικόνες

Οι προσευχές όλων βρίσκονται με τους κατοίκους της περιοχής.

Ανεξέλεκγτη παραμένει η φωτιά στη Βαρυπόμπη με τους κατοίκους να εκκενώνουν τις κατοικίες τους, αφού πλέον το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί μέσα στην πόλη. Οι αστυνομικές αρχές πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για να σιγουρευτούν ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα σπίτια και να αποφευχθούν πιθανές τραγωδίες.

Ενώ το πρώτο μήνυμα της Κοινωνικής Προστασίας συμβούλευε οι κάτοικοι να κλείσουν τις πόρτες, ώστε να μην μπουν οι καύτρες μέσα στα σπίτια, ακολούθησε δεύτερο που έδωσε εντολή εκκένωσης προς τις Αχαρνές για λόγους ασφαλείας.

foties4


Εικόνα από το Τατόι


Δυστυχώς, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι αρμόδιοι φορείς, η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη, όπως επιβεβαίωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης. Μαρτυρίες θέλουν περί τα 20 άλογα να βρίσκονται εκτός των ιππικών ομίλων της περιοχής και να προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φωτιά.

Έχουν ήδη φτάσει οι πρώτες αναφορές για εγκλωβισμένους στην περιοχή και οι προσευχές των θεατών βρίσκονται με τους κατοίκους. Λόγω της δυσκολίας πρόσβασης, μάλιστα, έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο κομμάτι της απομάκρυνσης των πολιτών.




Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, ενώ η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, επιστρέφει από τις διακοπές της στη Μύκονο για να ασχοληθεί με το θέμα από κοντά.

foties 9


Εικόνα από το Τατόι


Την ώρα που αυτό το μεγάλο μέτωπο είναι ανοιχτό, τόσο η Ρόδος όσο και η Εύβοια δίνουν τις δικές τους μάχες με τη φωτιά. Στην Εύβοια, τα χωριά Ρετσινόλακος και Μουρτιά έχουν λάβει εντολή εκκένωσης. Στη Ρόδο, εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Μαριτσά.

foties10


Εικόνα από την Εύβοια

Μαζική κινητοποίηση υπάρχει στα social media και ειδικά στο Twitter. Όχι μόνο Έλληνες αλλά και άνθρωποι από όλον τον κόσμο κάνουν σχόλια με εικόνες για τη δραματική κατάσταση της φωτιάς.

Συνέχισε παρακάτω…

Photo credits: AP


Για τη συνεχή ενημέρωσή για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, διαβάστε τις εξελίξεις στο Newsbomb.gr