Η συγκλονιστική άφιξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο δικαστήριο - Ξεκινά η δίκη για το βιτριόλι

Η συγκλονιστική άφιξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο δικαστήριο - Ξεκινά η δίκη για το βιτριόλι

Λίγο μετά τις 9 το πρωί η Ιωάννα Παλιοσπύρου πέρασε το κατώφλι της αίθουσας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου βγήκε από την φυλακή της. Μετά από μήνες αποκλεισμού στο σπίτι, μετά από μια σειρά χειρουργείων μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε, η 35χρονη Ιωάννα αψήφησε τις συστάσεις των γιατρών της και εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την έναρξη της δίκης, φορώντας πάντα την ειδική μάσκα στο πρόσωπό της.


Το θύμα της επίθεσης έχει αποφασίσει να έρθει αντιμέτωπη με τη γυναίκα που της άλλαξε για πάντα τη ζωή. Για την Ιωάννα η απονομή της δικαιοσύνης δεν εξαντλείται μόνο στην επιβολή της ανώτατης ποινής που δύναται να επιβληθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού -όπως εξηγεί- το σημαντικότερο είναι «να υπογραμμιστεί η μηδενική ανοχή της κοινωνίας και των θεσμών σε πράξεις μιμητισμού». Και η αναφορά της Ιωάννας, δεν είναι διόλου τυχαία, αφού μετά την επίθεση που δέχθηκε με καυστικό υγρό, έχουν ακολουθήσει τουλάχιστον 3 επιθέσεις, ευτυχώς όχι ίδιας έκτασης για τα θύματα.


«Δεν είναι Άρλεκιν. Πρόκειται για την ζωή μου, που την κατέστρεψε και συνεχίζει να διαψεύδει τα στοιχεία που είναι συντριπτικά εις βάρος της. Σκοπός της ήταν να με σκοτώσει. Όταν δεν το κατάφερε, έψαχνε τρόπο να συνεχίσει το εγκληματικό σχέδιο της, ρωτώντας οικείο μου πρόσωπο πώς μπορεί να με επισκεφθεί στο νοσοκομείο» είχε αναφέρει παλιότερα η Ιωάννα, αντικρούοντας τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης, που ήθελε τον εαυτό της να επιχειρεί να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη και όχι να αποπειράται να σκοτώσει», τόνισε πρόσφατα το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι..

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω»

Απαντήσεις αναζητά το θύμα, αλλά και 3 δικαστές και οι 4 ένορκοι που θα κρίνουν την τύχη της 36χρονης, η οποία μέχρι σήμερα δεν δώσει εξηγήσεις σχετικά με το κίνητρο αυτής της αποτρόπαιης επίθεσης. Στην αρχική της απολογία έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής, ενώ λίγο καιρό αργότερα, όταν κλήθηκε ξανά ανέφερε απλώς πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά να την πονέσει και να την τραυματίσει.

«Απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες», είχε δηλώσει στην ανακρίτρια 11 μήνες μετά την επίθεση.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις της δίκης στο Newsbomb.gr