Κέικ για σεΐχιδες

Κέικ για σεΐχιδες

Μα τί άλλο πρωτότυπο θα σκεφτεί να κατεβάσει ο ανθρώπινος νους; Σίγουρα όχι ένα κέικ στο σχήμα του ξενοδοχείου Taj Mahal Palace της Βομβάης πάντως, αφού πρόσφατα έγινε κι αυτό.

Είναι αλήθεια, ένα πελώριο κέικ στο σχήμα του γνωστού ξενοδοχείου που δέχθηκε επίθεση το 2008 κατά τη διάρκεια πολύνεκρου τρομοκρατικού χτυπήματος, υπάρχει πλέον για να μας το θυμίζει. Με αφορμή την 36η ετήσια έκθεση κέικ που λαμβάνει χώρα στην πόλη Bangalore της Ινδίας, 15 άνθρωποι δούλεψαν εντατικά για περίπου 2 μήνες και κατασκεύασαν το μεγαλύτερο κέικ του κόσμου.

Με 7 μέτρα μήκος και 5 πλάτος, είναι πραγματικά ό,τι πιο εντυπωσιακό είχε να επιδείξει η συγκεκριμένη έκθεση. Για την κατασκευή του απαιτήθηκαν 5 τόνοι ζάχαρη, μπόλικο ζαχαροκάλαμο, βρώσιμη ζελατίνη και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Κάθε χρόνο η διοργανώτρια εταιρεία φροντίζει να υπάρχει στην έκθεση μια νοστιμότατη μινιατούρα ενός σημαντικού μνημείου και φέτος ήταν η σειρά του γνωστού ξενοδοχείου. Φανταστείτε τώρα, να είστε 5 χρονών και να κοιτάτε από χαμηλά αυτό το πελώριο μυρωδάτο και πολύχρωμο κέικ. Βάσανο...