Η Mamatsita ψήνει χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με… «κλειστά μάτια» - Ακούστε το podcast

Η Mamatsita ψήνει χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με… «κλειστά μάτια» - Ακούστε το podcast

Την πεντανόστιμη συνταγή της για την καλύτερη ψητή γαλοπούλα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, δίνει η Mamatsita στη νέα σειρά Podcast για τα Χριστούγεννα. 

Το Podcast «Μαγειρεύω με κλειστά μάτια» - The Christmas Edition μας δίνει μια αναλυτικότατη συνταγή γι’ αυτό το πιάτο που έχει γίνει πλέον χριστουγεννιάτικη παράδοση και στη χώρα μας, ενώ το «μυστικό» για το καλύτερο ψήσιμο δεν είναι άλλο παρά ο σωστός φούρνος!

Η Mamatsita λοιπόν, μας προτείνει βήμα - βήμα μια απλή συνταγή, που μας εξασφαλίζει νοστιμιά κι επιτυχία, ώστε να σηκωθούν όλοι από το εορταστικό τραπέζι χορτασμένοι και ικανοποιημένοι. Πρέπει να θυμόμαστε πως εκτός από μια αρκετά μεγάλη γαλοπούλα – ώστε να φτάσει για όλους, ακόμα κι αν κάποιοι ζητήσουν και συμπλήρωμα – θα χρειαστούμε υλικά για την επάλειψη και, βέβαια, υλικά για τη γέμιση, που θα ακούσουμε αναλυτικά στο Podcast.

Από εκεί και πέρα, ακούμε την εκτέλεση και την ακολουθούμε κατά γράμμα, ώστε να προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ξεκινάμε από τη γέμιση, ενώ το σπίτι μας μοσχομυρίζει Χριστούγεννα και ο φούρνος προθερμαίνεται για να ψήσει το υπέροχο φαγητό μας. Όπως είπαμε και προηγουμένως άλλωστε, το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο σωστό ψήσιμο – αυτό που πετυχαίνουμε με το φούρνο Pitsos, που μάλιστα ψήνει σε τρία επίπεδα ταυτόχρονα, με σύστημα ThermoFlow. Έτσι θα έχουμε μια γαλοπούλα ολόσωστα ψημένη, με τραγανή κρούστα απέξω και ζουμερότατη από μέσα, που θα κάνει τους πάντες να… γλείφουν τα δάχτυλά τους!

Picture2 copy

Η Mamatsita στο Podcast μάς δίνει ακόμα μερικές πολύτιμες συμβουλές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα και να επηρεάσουν τη νοστιμιά του πιάτου μας, όπως για παράδειγμα ότι η γέμιση θα πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς, πριν ξεκινήσουμε να γεμίζουμε τη γαλοπούλα μας.

Το ψήσιμο διαρκεί περίπου 3,5 ώρες, στους 180°, με το φαγητό σκεπασμένο για τρεις ώρες και μισή ωρίτσα στο τέλος, ξεσκέπαστο. Είναι βέβαιο ότι ο φούρνος Pitsos θα ψήσει ένα πεντανόστιμο φαγητό, όπως εξάλλου γίνεται κάθε φορά, μιας και διαθέτει έως και 7 τρόπους μαγειρέματος, με 10 αυτόματα προγράμματα ψησίματος. Με τη λειτουργία AutoChef μάλιστα, μπορούμε να επιλέξουμε μια από τις προκαθορισμένες μεσογειακές συνταγές που διαθέτει και εκείνος ρυθμίζει αυτόματα, μόνος του, τον τρόπο ψησίματος, τη θερμοκρασία αλλά και το χρόνο που θα χρειαστεί για να ετοιμάσει ένα λαχταριστό πιάτο!

Στο Podcast «Μαγειρεύω με κλειστά μάτια» - The Christmas Edition με τη Mamatsita, ακούμε μια απλή συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα, που θα γίνει νοστιμότατη όταν καλοψηθεί στο φούρνο Pitsos μας. Καλά μας μαγειρέματα!

Spotify:

https://open.spotify.com/show/0MIRmLN9PYt6JKWPLDED1E

Apple Podcasts:

https://podcasts.apple.com/us/podcast/μαγειρεύω-με-κλειστά-μάτια-by-mamatsita-–-christmas-edition/id1599502893

Rss Feed:

https://feeds.transistor.fm/by-mamatsita-christmas-edition