YouTube Death

YouTube Death

Είστε από αυτούς που εμπιστεύονται τυφλά ό,τι βρουν στο internet; Καλό είναι να δείτε τα πράγματα με πιο κριτική σκέψη, γιατί οι συνέπειες μπορεί να είναι μοιραίες.

Όταν πριν από μερικά χρόνια ο αδερφός μου αποφάσισε να παντρευτεί, αγόρασε ένα παπιγιόν και είπε να ντυθεί κύριος. Το πρόβλημα ήταν όμως ότι δεν ήξερε πώς να το δέσει. Αφού το περιεργαστήκαμε για αρκετή ώρα σαν τους πιθήκους προσπαθώντας να βγάλουμε άκρη, ο αδελφός πέταξε τη φαεινή ιδέα: «να δούμε αν έχει στο youtube βίντεο με οδηγίες!». Καταπληκτικό! Το πατήσαμε και αμέσως βρήκαμε μπόλικα κατατοπιστικότατα βίντεο για το πώς δένεις ένα παπιγιόν.

Ως εδώ καλά. Αν όμως εγώ θέλω να δω πως γίνεται μια καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, καλό είναι να μην εμπιστευτώ το ίδιο site. Σύμφωνα με έρευνα, στο youtube έχουν ανέβει γύρω στα 52 βιντεάκια που περιγράφουν τη συγκεκριμένη διαδικασία, τα μισά όμως είναι ανεβασμένα από άτομα που δεν είναι ειδικοί και που οι πιθανότητες να δίνουν λανθασμένες οδηγίες είναι ιδιαίτερα υψηλές. Μάθετε λοιπόν να διαλέγετε τις πληροφορίες που επιλέγετε να λαμβάνετε από το διαδίκτυο, καθώς τίποτα δεν σας εξασφαλίζει ότι είναι και έγκυρες.