The Ellinikon Experience Park: Μία συναρπαστική γιορτινή εμπειρία για μικρούς και μεγάλους

The Ellinikon Experience Park: Μία συναρπαστική γιορτινή εμπειρία για μικρούς και μεγάλους

Μπορεί η αναμονή μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση για το μέλλον του παλιού αεροδρομίου να μας είχε αποθαρρύνει, όμως το κλείσιμο του 2021 μας επιφύλασσε μία ευχάριστη είδηση!

Όσες μεγαλώσαμε παρακολουθώντας τα αεροπλάνα να απογειώνονται πάνω από τις ταράτσες των σπιτιών μας, όσες μάθαμε να οδηγούμε, κάνοντας βόλτες με τον μπαμπά μας στις απέραντες αλάνες του ανατολικού τέρμιναλ, ανυπομονούσαμε για την ημέρα που το πρώην Διεθνές Αεροδρόμιο του Ελληνικού θα άνοιγε ξανά τις πύλες του για το κοινό, γυρίζοντας σελίδα στην ιστορία και σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για τα νότια προάστια, αλλά και για όλη την Ελλάδα.

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε, μπορεί η αναμονή μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση για το μέλλον του παλιού αεροδρομίου να μας είχε αποθαρρύνει, όμως το κλείσιμο του 2021 μας επιφύλασσε μία ευχάριστη είδηση: Το άνοιγμα ενός τμήματος του μεγάλου αστικού πάρκου για το κοινό. Κάπως έτσι, πριν μερικές ημέρες, εγκαινιάστηκε το «The Ellinikon Experience Park», το πρώτο από τα εμβληματικά έργα που θα γίνουν στο Ελληνικό από τη Lamda Development.

elliniko1

Την ημέρα των εγκαινίων, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, συγκεκριμένα στο ύψος της αμερικανικής βάσης, υπήρχαν ατελείωτες ουρές σταματημένων οχημάτων, όπως παλιά που οι άνθρωποι έφταναν στην περιοχή τρέχοντας να προλάβουν την πτήση τους. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο προορισμός τους ήταν το πιο εντυπωσιακό, πράσινο και γιορτινό σημείο της πόλης μας.

Διότι το «The Ellinikon Experience Park», το πρώτο τμήμα του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής του Ελληνικού, ένα σημείο συμβίωσης μεταξύ των ανθρώπων και της φύσης, μας υποδέχτηκε «φορώντας» τα γιορτινά του και μας ταξίδεψε εκεί που χτυπά η «καρδιά» των φετινών Χριστουγέννων.

elliniko2

Μία απέραντη, βιώσιμη έκταση «ντυμένη» με τα πιο γιορτινά, φωτεινά και ζεστά χρώματα

Τι κι αν η ανακοίνωση έγραφε πως το πάρκο ανοίγει καθημερινά στις 17.00; Ήδη από τις 16.30 υπήρχε αρκετός κόσμος που περίμενε μπροστά από την πύλη του πάρκου, για να περιηγηθεί στον συναρπαστικό κόσμο του «The Ellinikon Experience Park». Μαζί με οικογένειες, έφηβους, μικρές παρέες και ζευγάρια, περίμενα και εγώ ανυπόμονα, αφού ήθελα να δω πώς έχει διαμορφωθεί αυτός ο ιστορικός χώρος, ο οποίος αποτέλεσε φόντο για μερικές από τις πιο ξεχωριστές, παιδικές αναμνήσεις μου. Αφού πάρκαρα το όχημά μου και πέρασα την εντυπωσιακή είσοδο, στάθηκα για μία στιγμή ακίνητη, ακούγοντας παιδικές φωνές, γέλια και επιφωνήματα, ελαφριά ποδοβολητά να με προσπερνάνε. Έπειτα άφησα το βλέμμα μου να περιπλανηθεί στην τεράστια, φωτισμένη έκταση που απλωνόταν μπροστά μου και δίχως δεύτερη σκέψη, αποφάσισα να περάσω στα ενδότερα.

elliniko3

Εντυπωσιακές selfies στην ανεστραμμένη πυραμίδα και υδάτινα παιχνίδια στο «Σιντριβάνι»

Όπως διάβασα στην πινακίδα που βρισκόταν δίπλα στην είσοδο, το «The Ellinikon Experience Park» αποτελείται από 75.000 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία φιλοξενούν 300 νέα δέντρα, 55.000 φυτά, πολλές δραστηριότητές και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, το σημείο που τραβάει αμέσως την προσοχή κάθε επισκέπτη, είναι η τεράστια, ανεστραμμένη πυραμίδα Stalactite, η οποία σχεδιάστηκε από τους καλλιτέχνες Christopher Bauder και Boris Divider. Πρόκειται για μία επιβλητική εγκατάσταση κινούμενου φωτός, που δημιουργεί ένα εντυπωσιακό θέαμα από πολύπλοκα, χρωματιστά μοτίβα, τα οποία συγχρονίζονται στους ρυθμούς της ηλεκτρονική μουσικής που παίζει εκείνη την ώρα. Με λίγα λόγια, είναι το κατάλληλο σημείο για να τραβήξουμε μερικές selfies ή stories με τους φίλους μας, πριν γνωρίσουμε στους υπόλοιπους χώρους του πάρκου. Φυσικά, η αμέσως επόμενη στάση είναι το «Σιντριβάνι», το σημείο αναφοράς του πάρκου, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούμε να… χορέψουμε στους ρυθμούς του νερού ή απλώς, να θαυμάσουμε ένα υδάτινο θέαμα από εντυπωσιακά φώτα και χρώματα.

elliniko4

Ένα «παραμυθένιο» Παιδικό Δάσος και ένα σύγχρονο υπαίθριο γυμναστήριο για κάθε ηλικία

Παρακολουθώντας τον κόσμο να πηγαινοέρχεται από το ένα σημείο του πάρκου στο άλλο, σκέφτηκα πόσο τυχερά είναι τα μικρά παιδιά που θα μεγαλώσουν έχοντας στη διάθεσή τους μία πράσινη όαση που αποτελεί πρότυπο αστικής ανάπλασης, ένα βιωματικό πάρκο διασκέδασης, εξερεύνησης, άσκησης και χαλάρωσης. Μάλιστα, η Lamda Development έχει προνοήσει για τους μικρούς φίλους του πάρκου, για αυτό έχει δημιουργήσει εντός του «The Ellinikon Experience Park» έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για εκείνους. Το Παιδικό Δάσος είναι ένας παραμυθένιος χώρος, εμπνευσμένος από το παρελθόν και την ιστορία της πολιτικής αεροπορίας, όπου τα παιδιά μπορούν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες. Τα ξύλινα παιχνίδια προσφέρονται για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και εξερεύνησης, ενώ είναι σχεδιασμένα ώστε να μπορούν οι μικροί επισκέπτες να παίζουν με απόλυτη ασφάλεια. Δίπλα από το Παιδικό Δάσος βρίσκεται ο Χώρος Γυμναστικής, ένας σύγχρονος, υπαίθριος χώρος άθλησης με σύγχρονα όργανα γυμναστικής, κατάλληλα για κάθε επίπεδο φυσική κατάστασης, όπου μπορούμε να απολαύσουμε τρέξιμο, γιόγκα και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

elliniko5

Απολαμβάνοντας λαχταριστά εδέσματα και γευστικά ροφήματα στο γιορτινό Food Court

Επόμενη στάση στο «ταξίδι» του «The Ellinikon Experience Park» ήταν η μεγάλη Πλατεία Υπόστεγου Α, εκεί όπου βρίσκεται το μεγαλοπρεπές, φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο που φτάνει τα 17 μέτρα και αποτελείται από 180 αληθινά δέντρα, τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου. Αφού τράβηξα τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, αποφάσισα πως είχε έρθει η στιγμή για ένα λαχταριστό γεύμα και λίγη ξεκούραση, ώστε να πάρω δυνάμεις και να συνεχίσω την εξερεύνηση. Κατευθύνθηκα, λοιπόν, προς το πολύχρωμο Food Court, πήρα ένα γιορτινό, χορταστικό burger και ένα ποτήρι ζεστό, αρωματικό glühwein και άρχισα να απολαμβάνω το γεύμα μου, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στις οικογένειες και τα πιτσιρίκια που πόζαραν χαρούμενα και ανέμελα κάτω από το πανύψηλο δέντρο. Ήταν η στιγμή που κατάλαβα πως η ατελείωτη αναμονή, ο έντονος δημόσιος διάλογος σχετικά με το μέλλον του πρώην Διεθνές Αεροδρομίου του Ελληνικού, άξιζαν τον κόπο και με το παραπάνω.

elliniko6

Ένα ζεν «καταφύγιο» που μας βοηθά να δραπετεύουμε από την καθημερινότητα της πόλης

Παρασυρμένη από την εορταστική ατμόσφαιρα και τις ξεσηκωτικές μελωδίες που ακούγονταν από τα ηχεία, συνέχισα την περιπλάνησή μου στο πάρκο, καταλήγοντας στον Κήπο Ζεν, ένα «καταφύγιο» γαλήνης και απόλυτης ηρεμίας, το οποίο μας βοηθά να δραπετεύσουμε από την καθημερινότητα της πόλης, να χαλαρώσουμε και να έρθουμε σε μία βαθύτερη σύνδεση με τον εαυτό μας. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει μία μικρή λίμνη, ενώ έχει τοποθετηθεί η φωτιστική εγκατάσταση Helios, η οποία έχει σχεδιαστεί από την ομάδα Algorith και συνθέτει ένα ατμοσφαιρικό τοπίο από φως και κίνηση. Πιο αναλυτικά, περιλαμβάνει 7500 LED σφαίρες που έχουν τοποθετηθεί σε μία συγκεκριμένη διάταξη, δημιουργώντας μία εντυπωσιακή κυκλική προβολή, έναν χρωματιστό ψηφιακό «καμβά» που μας προσφέρει μία πολυαισθητηριακή εμπειρία από μουσική, φώτα και κίνηση. Αφήνοντας πίσω μου τον Κήπο Zen και πηγαίνοντας προς την έξοδο, ήξερα πως η βόλτα μου είχε φτάσει πλέον στο τέλος της, ενώ εγώ σκεφτόμουν πως σύντομα θα επέστρεφα στο «The Ellinikon Experience Park», για να το συστήσω στην παρέα μου.

elliniko7

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που αξίζει όλοι, μικροί και μεγάλοι, να επισκεφθούμε το «The Ellinikon Experience Park». Διότι πρόκειται για έναν χώρο που προσφέρει μια πληθώρα δραστηριοτήτων για κάθε ηλικία και κάθε προτίμηση. Ειδικότερα την παρούσα περίοδο, είναι το ιδανικό μέρος για να «γευτούμε» τη μαγεία των Χριστουγέννων μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, παραμένοντας ασφαλής και απολαμβάνοντας μία πρωτόγνωρη, γιορτινή εμπειρία, την οποία θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια.

To The Ellinikon Experience Park είναι ανοιχτό τις καθημερινές από τις 17.00 έως τις 23.00, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι ανοιχτό έως τις 22.00. Η είσοδος είναι δωρεάν και η χρήση προστατευτικές μάσκας υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.