Πέντε πράγματα χωρίς τα οποία πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε, αλλά κάνουμε λάθος!

Πέντε πράγματα χωρίς τα οποία πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε, αλλά κάνουμε λάθος!

Ιδού, λοιπόν, μερικά πράγματα χωρίς τα οποία πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε, αλλά κάνουμε λάθος!

Αλήθεια, πόσες φορές έχεις δηλώσει σε φίλους, γνωστούς και συναδέλφους πως δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς social media, χωρίς το αγαπημένο σου φόρεμα, χωρίς το νεσεσέρ με τα καλλυντικά σου, μόνο και μόνο για να διαψευστείς -και μάλιστα, ουκ ολίγες φορές;

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, αυτό το κείμενο με μία παραδοχή: Καλύτερα να μην λέμε μεγάλα λόγια, όταν δεν είμαστε σίγουρες για κάτι και ειδικότερα, αν δεν το έχουμε δοκιμάσει. Και αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε όλα εκείνα τα πράγματα χωρίς τα οποία πιστεύουμε -και συχνά ορκιζόμαστε- ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε.

Ναι, υπάρχουν κάποια «χωρίς» που δεν αντέχουμε, όμως υπάρχουν ακόμη περισσότερα που δεν θα άλλαζαν και τόσο τη ζωή μας. Αντιθέτως, η απουσία τους από τις στιγμές μας, μπορεί να έκανε την καθημερινότητά μας λίγο καλύτερη κάποιες φορές.

Ιδού, λοιπόν, μερικά πράγματα χωρίς τα οποία πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε, αλλά κάνουμε λάθος!

«Δεν παίζει να ζήσω χωρίς αυτοκίνητο στην πόλη»

Τι και αν καθημερινά καταλήγεις να εκνευρίζεσαι με την κίνηση στην πόλη, να ξοδεύεις ένα σημαντικό χρηματικό ποσό σε καύσιμα και να φτάνεις με καθυστέρηση στο γραφείο, λόγω των μποτιλιαρισμάτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης; Εσύ επιμένεις να λες πως χωρίς αυτοκίνητο στην πόλη, δεν μπορείς να ζήσεις. Αυτό, βέβαια, μέχρι να δοκιμάσεις να μετακινηθείς με ένα ποδήλατο, με ένα γρήγορο e-bike, με ένα πατίνι ή ακόμη και έχοντας ως βασικό σου «όχημα» τα… δύο σου πόδια. Προσπάθησε να στραφείς σε έναν πιο «πράσινο» και περισσότερο ωφέλιμο για την ευεξία σου τρόπο μετακίνησης και θα δεις πως η ζωή χωρίς αυτοκίνητο στην πόλη, μπορεί να είναι καλύτερη.

«Δεν πάω πουθενά χωρίς το κινητό μου»

Η εξάρτησή μας από τα κινητά μας τηλέφωνα είναι ένα ζήτημα που ξέρουμε ότι πρέπει να μας απασχολεί, αλλά για το οποίο συχνά δεν κάνουμε κάτι. Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, πιστεύεις ότι πρέπει να είσαι συνεχώς συνδεδεμένη, να μπορείς να δεις ανά πάσα στιγμή τα social media και να στείλεις σχόλια, meme, «καρδούλες» και like στους διαδικτυακούς σου φίλους. Ωστόσο, μια δοκιμή αρκεί για να σε πείσει ότι μπορείς πολύ άνετα να ζεις χωρίς το κινητό σου, ειδικότερα όταν πρόκειται για στιγμές που τις περνάς μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Δες απλώς τη νέα ταινία της μπύρας ΑΛΦΑ για το phubbing στην Ελλάδα -αυτή τη συνήθεια που μας θέλει προσηλωμένες στις οθόνες μας, αντί στους φίλους ή την οικογένειά μας, όταν είμαστε μαζί τους- για να καταλάβεις ότι οι στιγμές με την παρέα χωρίς κινητό, μπορεί να είναι ακόμη καλύτερες. Άλλωστε, όταν είμαστε μαζί με τους αγαπημένους μας, το σημαντικό είναι να είμαστε πραγματικά μαζί τους!

«Έξοδος χωρίς αλκοόλ; Δεν παίζει»

Πόσες φορές έχεις βγει με την παρέα σου και ενώ γνωρίζεις ότι επειδή οδηγείς το βράδυ ή έχεις να συνεχίσεις την εργασία σου μετά το ραντεβού καλό είναι να μην πιεις πολύ αλκοόλ, εσύ αδυνατείς να δεχθείς ότι μπορεί να «παίξει» έξοδος χωρίς αλκοόλ. Το θέμα είναι πως σήμερα, έχεις στη διάθεσή σου τόσο καλές εναλλακτικές, που δεν υστερούν σε γεύση από τα αγαπημένα σου drinks, που γίνεται μία χαρά να ζήσεις κάποιες φορές χωρίς να πιεις. Στο επόμενο ραντεβού με την παρέα, λοιπόν, γύρνα ανάποδα την οθόνη του κινητού σου, δοκίμασε να απολαύσεις τη γεύση και τη δροσιά μιας μπύρας ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ -και θα μας θυμηθείς!

«Χωρίς καφέ στο γραφείο δεν ζω με τίποτα»

Πόσες φορές έχεις πει ή έχεις σκεφτεί, ότι χρειάζεσαι ASAP τον καφέ σου στο γραφείο και κυρίως, ότι χωρίς καφέ δεν μπορείς να ζήσεις; Να σου πω, λοιπόν, ότι τα πάντα είναι θέμα συνήθειας και πως υπάρχουν και καλές εναλλακτικές για να αντικαταστήσεις το πρωινό σου ρόφημα. Τι θα έλεγες για το πράσινο τσάι; Κάνε την επόμενη εβδομάδα την εξής δοκιμή: Προσπάθησε να καταναλώνεις και άλλα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, όπως τσάι, αλλά ταυτόχρονα δοκίμασε να περιορίσεις την ποσότητα του καφέ που πίνεις καθημερινά. Σε λίγες μέρες θα διαπιστώσεις πως μπορείς μια χαρά να ζήσεις χωρίς πολύ καφέ!

«Δεν μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς νέα ρούχα»

Δοκίμασε να μετατρέψεις τις παρακάτω λέξεις σε εικόνες: Αρχές καλοκαιριού και εσύ, ανοίγεις την ντουλάπα σου για να βρεις γρήγορα ένα outfit για το γραφείο. Αμέσως όμως, αισθάνεσαι απόγνωση, βλέποντας όλα τα περσινά σου ρούχα. «Πώς θα περάσω τη σεζόν χωρίς νέα outfit;», διερωτάσαι και αμέσως σχεδιάζεις shopping εξορμήσεις, παρά το γεγονός ότι προτιμάς να επενδύσεις το budget σου αυτό το καλοκαίρι στις διακοπές σου, σε ανέμελες στιγμές και εξόδους με τους αγαπημένους σου. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν αντί να επένδυες σε νέα ρούχα, φέτος αναζητούσες μερικές νέες fashion προσθήκες στην ντουλάπα σου από τα thrift stores της πόλης, ανανεώνοντας το στυλ σου με κομψά, second hand ρούχα; Άραγε, μήπως να έκανες μία εκκαθάριση στην γκαρνταρόμπα σου; Μπορεί να βρεις παλαιότερα κομμάτια τα οποία ενδεχομένως μπορούν να συνδυαστούν άνετα με κάποια άλλα ρούχα που έχεις ήδη. Με λίγα λόγια, μπορείς να ζήσεις χωρίς νέα outfit αυτό το καλοκαίρι και παράλληλα, να ανανεώσεις το στυλ σου.

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, λοιπόν, κάποιες στιγμές μπορείς να ζήσεις χωρίς κινητό, χωρίς social media, χωρίς αλκοόλ, χωρίς αυτοκίνητο, χωρίς καφέ και χωρίς νέα outfit. Για την ακρίβεια, ίσως όλα αυτά τα «χωρίς» να κάνουν και τη ζωή σου καλύτερη κάποιες φορές.

Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν και κάποια «χωρίς» που ξέρεις ότι δεν αντέχεις. Και ένα από αυτά τα «χωρίς» αφορά στους ανθρώπους σου, στα αγαπημένα σου πρόσωπα με τα οποία θέλεις να μοιράζεσαι τις στιγμές της ζωής σου. Και σε ό,τι αφορά στις στιγμές με τα πρόσωπα που αγαπάς, το σημαντικό είναι να είσαι εκεί, όταν μοιράζεσαι στιγμές μαζί τους -με λίγα λόγια, στα καλοκαιρινά μας ραντεβού, πάμε χωρίς να είμαστε «κολλημένες» στο κινητό!