Περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες Υγείας ζητά η αγορά

Περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες Υγείας ζητά η αγορά

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να προσαρμόζεται στα δεδομένα που έφερε η πανδημία, έχει γίνει πια ξεκάθαρη η αξία του κλάδου Υγείας. Αναδείχθηκε η σημασία όλων των ιατρικών, παραϊατρικών και υποστηρικτών επαγγελμάτων που τον συνθέτουν, από τους νοσηλευτές και τους ακτινολόγους, τους τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων και τους φυσικοθεραπευτές, μέχρι τους φαρμακοποιούς.

Οι παράγοντες που ευνοούν τον κλάδο, σε όλες σχεδόν τις ανεπτυγμένες χώρες, είναι πολλαπλοί:

Η γήρανση του πληθυσμού και η αύξηση της διάρκειας ζωήςΗ αύξηση των ασθενών με χρόνιες παθήσειςΗ βαθύτερη εξειδίκευση και αξιοποίηση της τεχνολογίας στην περίθαλψη και στη υποστήριξη της ζωής.Στην κορυφή των επαγγελμάτων του μέλλοντος

Σύμφωνα με έρευνα της διεθνούς κύρους εταιρείας συμβούλων McKinsey, τα επαγγέλματα Υγείας αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, μαζί με τα επαγγέλματα που αφορούν στη φυσική κατάσταση-ευεξία και τον κλάδο της τεχνολογίας.

Μόνο στις ΗΠΑ, αποτελεί επίσημη εκτίμηση ότι η απασχόληση στον ευρύτερο κλάδο της Υγείας αναμένεται να αυξηθεί 15% ως το 2029, και σε ορισμένες ειδικότητες, όπως η νοσηλευτική και η εργοθεραπεία, να ξεπερνά το 50%.

Η προοπτική για τις σπουδές Υγείας στην Ελλάδα είναι εξίσου θετική, αφού ο τομέας Υγείας αναμένεται να έχει ανάπτυξη πάνω από 3% κάθε χρόνο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα. Μάλιστα, στην περίπτωση της χώρας μας, την απορρόφηση των εξειδικευμένων επαγγελματιών Υγείας έρχεται να ευνοήσει και η ανάπτυξη ειδικών αγορών. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού, υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις θα ανοίξουν θέσεις εργασίας ειδικά για αποφοίτους με άρτια κατάρτιση και εξειδίκευση στο ευρύτερο αντικείμενο της Υγείας.

Σπουδές Υγείας: Τι πρέπει να προσέξει ο μελλοντικός επαγγελματίας

Σίγουρα η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για τους αποφοίτους Λυκείου που ενδιαφέρονται σοβαρά να ασχοληθούν με το χώρο της Υγείας. Ωστόσο, για να πετύχουν, είναι σημαντικό να κάνουν σωστές και έξυπνες επιλογές.

Η ανάπτυξη που γνωρίζουν οι ειδικότητες Υγείας, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας, οι συνδυαστικές ανάγκες τόσο των ασθενών όσο και των εργοδοτών, δημιουργούν νέες απαιτήσεις. Ο σημερινός και αυριανός επαγγελματίας καλείται, από τη στιγμή της ολοκλήρωσης των σπουδών του, να διαθέτει ολοκληρωμένη κατάρτιση και πρακτική εμπειρία. Να είναι δηλαδή «practice-ready», έτοιμος για απασχόληση.

Ένας «practice-ready» επαγγελματίας Υγείας έχει τη δυνατότητα:

να αναλάβει άμεσα τη θέση που θα του προσφερθείνα εξοικειωθεί γρήγορα με το εργασιακό και τεχνολογικό περιβάλλοννα είναι συνεχώς ενήμερος για την εξέλιξη της ειδικότητάς τουνα συνεργάζεται αρμονικά με επιστήμονες και επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων

Με αυτά τα εφόδια, ένας σπουδαστής του τομέα Υγείας μπορεί να συνδυάσει μια ισχυρή εργαλειοθήκη γνώσεων και δεξιοτήτων, εισερχόμενος στην αγορά εργασίας με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Για να τα πετύχει όλα αυτά, όμως, χρειάζεται να επενδύσει σε ένα αξιόπιστο και εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών, που να περιλαμβάνει:

κλινική γνώση

εργαστηριακή εμπειρία

πρακτική άσκηση

αξιολόγηση

από τους κορυφαίους εκπαιδευτές, διευθυντές και προϊστάμενους μεγάλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

ΣΒΙΕ: Η πρώτη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας στην Ελλάδα

Για ένα τέτοιο αξιόπιστο πρόγραμμα σπουδών σήμερα, η επιλογή είναι μονόδρομος. Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ αποτελεί την πρώτη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας στη χώρα μας, με 55 χρόνια τεχνογνωσίας και εμπειρίας στην εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας.

Ακολουθώντας ένα εξαιρετικά σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, σχεδιασμένο σε διεθνή πρότυπα, ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΣΒΙΕ περιλαμβάνει 12 επαγγέλματα του κλάδου, τα «επαγγέλματα του μέλλοντος»:

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Νοσηλευτική Χειρουργείου

Νοσηλευτική ΜΕΘ

Γενική Νοσηλευτική

Ιατρικά Εργαστήρια /

Εργαστήρια

Βοηθός Φαρμακείου / Τεχνικός Φαρμάκων & Καλλυντικών

Ακτινολογία

Φυσικοθεραπεία

Εργοθεραπεία

Διαιτολογία

Οπτική Οπτομετρία

Οδοντοτεχνική

Για κάθε μία από τις ειδικότητες αυτές, το πρόγραμμα του ΙΕΚ ΣΒΙΕ προσφέρει τρία επιπλέον μοναδικά πλεονεκτήματα:

1. Την ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση με εξειδικευμένα σεμινάρια και ημερίδες από καταξιωμένους εισηγητές και σε συνεργασία με φορείς όπως η Ιατρική Σχολή Αθηνών.

2. Την εργαστηριακή άσκηση σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, εξομοιώνοντας έτσι τις πραγματικές συνθήκες εργασίας. Αυτές που οι σπουδαστές θα συναντήσουν στο φορέα που θα εργαστούν.

3. Τη διαπίστευση από το μεγαλύτερο φορέα εκπαιδευτικών πιστοποιήσεων στην Ελλάδα, τον τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ACTA).

Πιστοποίηση και άμεση απορρόφηση για τους αποφοίτους Υγείας ΣΒΙΕ

Ο στόχος του προγράμματος δεν περιορίζεται στην απόκτηση της απαραίτητης πιστοποίησης (ΕΟΠΠΕΠ) και του αναγνωρισμένου κρατικού διπλώματος. Εμβαθύνει στην ουσιαστική, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση από καταξιωμένους καθηγητές με πολυετή εμπειρία. Ο σπουδαστής του τομέα Υγείας του ΙΕΚ ΣΒΙΕ γνωρίζει εκ των προτέρων ότι εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο «practice-ready» επαγγελματία Υγείας.

Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΣΒΙΕ απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της ελληνικής αγοράς. Απορροφώνται ταχύτατα με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επαγγελματικής αποκατάστασης, αφού ολοκληρώνουν ένα σύγχρονο και προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα σπουδών που συνδυάζεται με:

την αποκλειστική συνεργασία με κορυφαίους Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείςτην πραγματική δικτύωση με πανεπιστήμια, ινστιτούτα και οργανισμούς πιστοποίησης σε Ελλάδα και Ευρώπητην εξασφαλισμένη απορρόφηση από την αγορά εργασίας μέσω της αποκλειστικής πρόσβασής τους στη διαδραστική πλατφόρμα επικοινωνίας με τους εργοδότες kariera.sbie.edu.gr.

Με τα πλεονεκτήματα αυτά, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ απευθύνεται στους νέους, αυριανούς επαγγελματίες που θα επιλέξουν τον κλάδο της Υγείας, δείχνοντας αφοσίωση στον άνθρωπο, όρεξη για δουλειά και στοχοθεσία για ένα μέλλον με απεριόριστες ευκαιρίες.

Πρότυπα κέντρα σπουδών σε Αθήνα και Πάτρα

Με 55 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ απολαμβάνει καθολική αναγνώριση για το επίπεδο κατάρτισης των σπουδαστών του, οι οποίοι γίνονται άμεσα περιζήτητοι στην αγορά εργασίας. Την πολυετή λειτουργία του ΙΕΚ ΣΒΙΕ στο κέντρο της Αθήνας, ακολούθησε το 2021 η ίδρυση νέου υπερσύγχρονου campus στην πόλη της Πάτρας.

Εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών στην Πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα και στην Αγίου Ανδρέου 95 στην Πάτρα είναι έτοιμες να σας υποδεχθούν σήμερα και να επωφεληθείτε από την επιδότηση διδάκτρων που ισχύει για λίγες μέρες ακόμα.

Πέραν του τομέα της Υγείας, για τον οποίο το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει βραβευτεί σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς, ο Οργανισμός παρέχει προγράμματα σε 10 σύγχρονους τομείς σπουδών, όπως η Ομορφιά, τα Παιδαγωγικά, η Γαστρονομία, η Διοίκηση & το Marketing, τα Τουριστικά & τα Ναυτιλιακά, η Πληροφορική & οι Νέες Τεχνολογίες, η Ηλεκτρομηχανολογία, η Προπονητική, κ.ά. Το άρτια καταρτισμένο προσωπικό του ΙΕΚ ΣΒΙΕ και οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του αντανακλούν την υπεροχή και το κύρος του εκπαιδευτικού οργανισμού.

Info:

Ι.Ι.Ε.Κ. ΣΒΙΕ

Αθήνα: Πλ. Κάνιγγος 15-17

Τηλ: 210.32.32.323

Πάτρα: Αγίου Ανδρέου 95

Τηλ: 2610.277.770

https://www.sbie.edu.gr/