Sunkissed memories: Τρεις αναμνήσεις που έχουμε συνδέσει με τη Σαρακοστή και αξίζει να ζήσουμε ξανά

Sunkissed memories: Τρεις αναμνήσεις που έχουμε συνδέσει με τη Σαρακοστή και αξίζει να ζήσουμε ξανά

Πρόκειται για τις sunkissed εμπειρίες που κάθε Σαρακοστή μας «ανεβάζουν» τη διάθεση και φέρνουν στην επιφάνεια την πιο ξέγνοιαστη εκδοχή μας.

Κακά τα ψέματα. Για τις περισσότερες από εμάς, η περίοδος της Σαρακοστής είναι μία φάση προετοιμασίας πριν τον ερχομό του καλοκαιριού, ένα μεταβατικό, «μικρό καλοκαίρι» στην «καρδιά» της άνοιξης, το οποίο μας κάνει να λαχταράμε βουτιές στη θάλασσα, παρεΐστικες ουζοποσίες υπό τον ήχο των κυμάτων, ραντεβού στον ήλιο με τους φίλους μας.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως αρκετές από τις αναμνήσεις που έχουμε συνδέσει με τη συγκεκριμένη περίοδο, είναι ηλιόλουστες και αισιόδοξες, αφού συνήθως, κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής αποχαιρετούμε τον χειμώνα και καλωσορίζουμε μία νέα, φωτεινή εποχή ανεμελιάς, η οποία έχει άρωμα καλοκαιριού! Συνεπώς, αν θέλουμε και η φετινή Σαρακοστή να είναι εξίσου συναρπαστική, αρκεί να επενδύσουμε στις «ιεροτελεστίες» που μας φέρνουν πρόσωπο με πρόσωπο με όσους αγαπάμε και περιλαμβάνουν διαχρονικά το ζεστό χάδι του ήλιου.

Ποιες είναι αυτές οι «ιεροτελεστίες»; Πρόκειται για τις sunkissed εμπειρίες που κάθε Σαρακοστή μας «ανεβάζουν» τη διάθεση και φέρνουν στην επιφάνεια την πιο ξέγνοιαστη εκδοχή μας. Μάλιστα, τρεις από αυτές τις έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί, θέλοντας να σε παρακινήσουμε να απολαύσεις στο έπακρο τις επόμενες ημέρες, μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, δίνοντάς τους τη μοναδική γεύση του αγαπημένου σου Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.

Μία ηλιόλουστη περιήγηση, δηλαδή μία απόδραση από την καθημερινότητα

Καθώς ο καιρός γλυκαίνει μέρα με τη μέρα, εσύ νιώθεις όλο και περισσότερο την ανάγκη να… αποδράσεις έστω και προσωρινά από τη ρουτίνα του γραφείου, ώστε να έρθεις σε πιο στενή επαφή με τη φύση. Τι λες, λοιπόν, να επωφεληθείς από τις επερχόμενες λιακάδες, ώστε να οργανώσεις μία φυσιολατρική περιήγηση με τις κολλητές σου, σε κάποιον κοντινό ή μακρινό, πράσινο προορισμό; Από την Πάρνηθα μέχρι τον Παρνασσό και από την «παραμυθένια» λίμνη Δόξα στον Κιθαιρώνα, υπάρχουν πολλά κατάφυτα μονοπάτια με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας το καθένα, για να ακολουθήσετε εκείνο που σας ταιριάζει καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, μία μονοήμερη περιήγηση σε κάποιον προορισμό μακριά από τον θόρυβο και την πολυκοσμία του αστικού τοπίου, θα είναι μία αναζωογονητική «ανάσα» ξεγνοιασιάς, η οποία θα σας βοηθήσει να γεμίσετε τις «μπαταρίες» σας και να επιστρέψετε με ανανεωμένη διάθεση στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Μία άκρως απολαυστική εμπειρία με θέα το απέραντο γαλάζιο

Κάθε παρέα που σέβεται τα μέλη της έχει καθιερώσει τουλάχιστον ένα στέκι δίπλα στο κύμα, μία ταβέρνα που αποτελεί σημείο συνάντησης για απολαυστικές εμπειρίες, με θέα το απέραντο γαλάζιο. Σε αυτές τις συναντήσεις, μπορεί οι μεζέδες να είναι η λαχταριστή αφορμή που φέρνει εσένα και τις φίλες σου γύρω από το ίδιο τραπέζι όμως, το συστατικό που τις κάνει απολαυστικές και ανεκτίμητες είναι το αγαπημένο σας Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου. Έτσι και αλλιώς, ξέρεις καλά πως η ώρα του ούζου δεν είναι η ώρα του φαγητού, αλλά η ώρα της παρέας. Το συγκεκριμένο απόσταγμα παράγεται στη Λέσβο με παραδοσιακό τρόπο, μέσα σε χάλκινους άμβυκες, από 100% διπλή απόσταξη, ενώ με την ισορροπημένη γλυκύτητα και την υψηλή του ποιότητα, μετατρέπει τα κυριακάτικα, ηλιόλουστα μεσημέρια σε ανέμελες, sunkissed αναμνήσεις, τις οποίες δεν θα βλέπετε την ώρα να επαναλάβετε.

Extra tip: Αλήθεια, ήξερες πως το ούζο έχει τη δική του «ιεροτελεστία»; Για να την ακολουθήσεις, θα βάλεις πρώτα το ούζο σε ένα μακρόστενο ποτήρι, έπειτα το νερό και τέλος θα προσθέσεις τον πάγο. Έτσι, με τη σταδιακή αλλαγή στη θερμοκρασία του ούζου, θα απελευθερωθούν όλα τα εκλεκτά αρώματα από τις πρώτες ύλες της Λέσβου, τις οποίες περιλαμβάνει το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.

Η καθιερωμένη συνάντηση με τις φίλες για την προετοιμασία του φετινού Πάσχα

Ο χρόνος μέχρι την Κυριακή του Πάσχα μετράει πλέον αντίστροφα, οπότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποφασίσεις πού και με ποιον θα σε βρει η φετινή Ανάσταση. Ακριβώς για αυτό, δοκίμασε να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε… νησί και έπειτα, προσκάλεσε τις φίλες σου για να οργανώσετε παρέα την πασχαλινή σας εξόρμηση, ενώ συγχρόνως θα τσουγκρίζετε τα ποτήρια σας, πίνοντας στην υγειά των sunkissed αναμνήσεων που θα δημιουργήσετε μαζί. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή η σπιτική συνάντηση θα σας ανοίξει την όρεξη για περαντζάδες σε κυκλαδίτικα καλντερίμια, ηλιοβασιλέματα με φόντο τον Αργοσαρωνικό και «Χριστός Ανέστη» σε ασβεστωμένα ξωκλήσια της Πάτμου και της Σίφνου.

Το σίγουρο είναι πως η φετινή Σαρακοστή έχει ήδη ξεκινήσει και μας υπόσχεται ζεστές λιακάδες, αυθεντικές παρεΐστικες στιγμές κάτω από τον ήλιο και μοναδικές εμπειρίες με «πρωταγωνιστές» τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Φυσικά, όπως πάντα, συνοδοιπόρος μας σε αυτές τις ανοιξιάτικες, sunkissed εμπειρίες θα είναι το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου με τη χαρακτηριστική γεύση και το ιδιαίτερο άρωμα, το απόσταγμα που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με την ανεμελιά, τον αυθορμητισμό και τη χαρά που μας «πλημμυρίζουν» κάθε χρόνο αυτήν την εποχή, αλλά και κάθε καλοκαίρι!