Εσύ φροντίζεις την καθαριότητα του σπιτιού σου και η Klinex την κοινωνία μας και το περιβάλλον

Εσύ φροντίζεις την καθαριότητα του σπιτιού σου και η Klinex την κοινωνία μας και το περιβάλλον

Το σχολείο είναι ο τόπος που εκκολάπτονται οι αυριανοί πολίτες και έχει ιδιαίτερη αξία εκεί οι μαθητές όχι μόνο να μαθαίνουν για την αξία της υγιεινής και της καθαριότητας, αλλά και να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες.

Καθαριότητα στο σπίτι σημαίνει Klinex και είναι απολύτως βέβαιο πως αυτό σου έμαθαν η γιαγιά σου και η μαμά σου. Διότι, η Klinex είναι η μάρκα που είναι απολύτως ταυτισμένη με την ασφάλεια, την υγιεινή και την καθαριότητα, είναι η μάρκα που σημαίνει «εγγύηση» καθαρού περιβάλλοντος στον χώρο σου.

Μετρώντας παρουσία 70 ετών στην Ελλάδα, η Klinex είναι πλέον οδηγός και πρωτοπόρος στη στροφή προς τη βιωσιμότητα, καθώς έχει αναλάβει επίσης τόσο την προστασία του περιβάλλοντος όσο και τη δημιουργία μιας ευσυνείδητης νέας γενιάς, με πράξεις εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Η Klinex άλλωστε δρα πάντα με κύριο γνώμονα τη φροντίδα στο περιβάλλον και τη στήριξη στον άνθρωπο και, συνολικά, στην κοινωνία και δεσμεύεται διαχρονικά στην παραγωγή αποτελεσματικών προϊόντων που διατηρούν τους χώρους που μοιραζόμαστε ασφαλείς και υγιεινά καθαρούς – κι αυτή είναι μια δέσμευση πραγματικά αδιαπραγμάτευτη. Παράλληλα, είναι και η βάση πάνω στην οποία αναπτύσσονται δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν σκοπό να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και το μέλλον του πλανήτη μας πιο ελπιδοφόρο.

Προϊόντα σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες από ανακυκλωμένο πλαστικό στο εργοστάσιο του Ρέντη

Η ανακύκλωση είναι ζητούμενο για ‘σένα που θέλεις να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να συμβάλλεις στην προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη. Πρέπει να γνωρίζεις λοιπόν πως πλέον τα προϊόντα Klinex που παράγονται στο εργοστάσιο της Unilever στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, εδώ στην Αττική, διαθέτουν 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία, που έχει δημιουργηθεί από ανακυκλωμένο πλαστικό, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα σε ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη.

1680172239744-87615957-image003.png

Η Unilever, ως πρωτοπόρος σε θέματα βιωσιμότητας, έχει δεσμευτεί από το 2019 ότι όλες οι πλαστικές συσκευασίες της θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες έως το 2025 και παρασκευασμένες από τουλάχιστον 25% ανακυκλωμένο πλαστικό – ένα φιλόδοξο όραμα εναρμονισμένο με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας – ένα όραμα που γίνεται ήδη πράξη. Αν θέλεις, μάλιστα, να μιλήσουμε με αριθμούς, αξίζει να γνωρίζεις ότι η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού στις νέες συσκευασίες της χλωρίνης Klinex ισοδυναμεί με την εξοικονόμηση 230 τόνων πλαστικού ετησίως!

Η Klinex δημιουργεί τις βάσεις για τους πολίτες του αύριο

Το σχολείο είναι ο τόπος που εκκολάπτονται οι αυριανοί πολίτες και έχει ιδιαίτερη αξία εκεί οι μαθητές όχι μόνο να μαθαίνουν για την αξία της υγιεινής και της καθαριότητας, αλλά και να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες. Πράγματι, η Klinex, από το 2016 έχει αναλάβει μία σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας: Προσφέρει δωρεάν καθαριστικά προϊόντα, σε ετήσια βάση, σε δημόσια Δημοτικά Σχολεία όλης της Ελλάδας. Με στόχο να στηρίξει την προσπάθεια ώστε οι χώροι μέσα στους οποίους τα παιδιά μας περνούν τη μέρα τους, να διατηρούνται υγιεινά καθαροί, η πρωτοβουλία αυτή συνεχίζεται έως σήμερα με στοιχεία που εντυπωσιάζουν: Η δωρεά καθαριστικών προϊόντων Klinex έχει επεκταθεί σε περισσότερα από 1350 σχολεία, σε 147 δήμους! Μέχρι σήμερα, η μάρκα έχει διαθέσει πάνω από 450 τόνους καθαριστικών προϊόντων και συνεχίζει με την ίδια φροντίδα την προσφορά της για την υγιεινή καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας συνηγόρησαν και μελέτες οι οποίες τονίζουν το θετικό ρόλο που παίζει ένα υγιεινά καθαρό σχολικό περιβάλλον στην εξέλιξη των παιδιών, όχι μόνο σε μαθησιακό, αλλά και σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

1680172254649-7183131-image005.png

Επιπλέον, όμως, η Klinex εξέλιξε τη δράση, καθώς, προκειμένου να αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό αυτή η πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης, η μάρκα σχεδίασε, σε συνεργασία με ειδικούς, το «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο» - ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του Δημοτικού, με στόχο να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, τόσο τα ίδια όσο και οι εκπαιδευτικοί τους, σχετικά με την αξία της καθαριότητας και της υγιεινής στους σχολικούς χώρους. Μέσω του προγράμματος αυτού, που έχει την επίσημη έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μικροί μαθητές και «πολίτες του αύριο» μαθαίνουν να υιοθετούν συμπεριφορές υγιεινής και να σέβονται τον εαυτό τους και το περιβάλλον στο οποίο ζουν, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και ενημερωτικό υλικό, ενώ κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να το βρει και να το υλοποιήσει στην τάξη του μέσα από το site της Klinex.

Διότι, στο καλύτερο αύριο για το μέλλον μας, προχωράμε όλοι μαζί με εκείνους που φροντίζουν το περιβάλλον και την κοινωνία μας – ακριβώς όπως η Klinex.