Τι χρειαζόμαστε για να κοιτάζουμε το μέλλον με ασφάλεια; Η Anytime έχει την απάντηση

Τι χρειαζόμαστε για να κοιτάζουμε το μέλλον με ασφάλεια; Η Anytime έχει την απάντηση

Εκπαίδευση από νωρίς, το «κλειδί» για τις πιο όμορφες και ασφαλείς διαδρομές.

Τι είναι αυτό που διευκολύνει τη ζωή μας καθημερινά και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό; Για να μην σε κουράζουμε με κουίζ, θα σου πούμε αμέσως την απάντηση. Είναι η οδήγηση, αυτός ο τρόπος μετακίνησης που έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας, από όταν πήραμε στα 18 μας το δίπλωμα οδήγησης για αυτοκίνητο, και δεν μπορούμε πλέον να διανοηθούμε τη ζωή μας χωρίς αυτόν.

Είτε πρόκειται για να πάμε στη δουλειά μας είτε για να βρεθούμε για καφέ ή βόλτα με τις φίλες μας, το μόνο σίγουρο είναι ότι στον χρόνο που υπολογίζουμε ότι θα δαπανήσουμε περιλαμβάνεται και η οδήγηση. Η ώρα, δηλαδή, που βρισκόμαστε στον δρόμο, αλλά και οι κύκλοι που θα κάνουμε μέχρι να βρούμε parking.

Αλήθεια, πόσο εμπιστευόμαστε εμάς αλλά και τους άλλους οδηγούς ότι η πορεία μας στους δρόμους θα «κυλάει» πάντα με ασφάλεια; Έχουμε λάβει όλες μας την κατάλληλη εκπαίδευση για να είμαστε «σωστές» οδηγοί και να τηρούμε πάντα τους οδηγικούς κανόνες; Μήπως θα έπρεπε να εκπαιδευόμαστε σχετικά από το Λύκειο κιόλας, δεδομένου ότι μπορούν ακόμα και οι έφηβοι 16 χρονών να οδηγούν μηχανάκι;

Εκπαίδευση από νωρίς, το «κλειδί» για τις πιο όμορφες και ασφαλείς διαδρομές

Ξέρουμε καλά λοιπόν ότι το κύριο ζητούμενο στην οδήγηση είναι η ασφάλεια, και αυτό το αίσθημα σίγουρα πηγάζει -σε έναν σημαντικό βαθμό- από την εκπαίδευση και τη γνώση. Έχοντας στο μυαλό μας τις σωστές πληροφορίες για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε όταν οδηγούμε, μπορούμε να κάνουμε αυτή την εμπειρία καλύτερη και πολύ πιο ήρεμη. Σε μια μικρή βόλτα, σε ένα μακρινό ταξίδι, σε ένα roadtrip με τις φίλες μας, η οδήγηση είναι «πρωταγωνιστεί» στο πώς θα πάμε και πώς θα γυρίσουμε -γενικά πώς θα μετακινηθούμε- και έτσι το σημαντικό είναι να αισθανόμαστε ότι μπορούμε να «βγάλουμε» αυτές τις διαδρομές εις πέρας χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο καμία και κανέναν.

Βέβαια, δεν είμαστε μόνο εμείς που πρέπει να οδηγούμε βάσει κανόνων αλλά και οι άλλοι οδηγοί που συναντάμε στην πορεία μας. Για αυτό, λοιπόν, η εκπαίδευση, από τα σχολικά και νεανικά κιόλας χρόνια, είναι το Α και το Ω για να διαμορφωθεί μια θετική οδηγική κουλτούρα που θα μας επιτρέπει να βλέπουμε το μέλλον των διαδρομών μας με ασφάλεια.

Αυτά φαίνεται πως αναλογίστηκε η Anytime και δημιούργησε την πρωτοβουλία «Save the day», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με στόχο να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας.

«Να βρείτε κάποιον να κοιτάζει το μέλλον με ασφάλεια»

Η Anytime, λοιπόν, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Save the day» εκπαιδεύει αυτή τη χρονιά 2.000 μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου σε σχολεία που βρίσκονται στην Αττική και φροντίζει ώστε να τους εκπαιδεύσει κατάλληλα ώστε να εντάξουν τη λογική της ασφαλούς και προσεκτικής οδήγησης στη ζωή τους. Μαθαίνοντας από τα μαθητικά μας χρόνια πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε όταν οδηγούμε, συμβάλλουμε όλες και όλοι μαζί έμπρακτα στην καλλιέργεια μιας θετικής οδηγικής κουλτούρας και τη διαμόρφωση ενός κοινού και ασφαλούς οδικού δικτύου στο μέλλον. Στην τελική, αν δεν είναι οι μαθήτριες και οι μαθητές οι αυριανοί οδηγοί, τότε ποιοι είναι;

Έχοντας ως κεντρικό μήνυμα «Να βρείτε κάποιον να κοιτάζει το μέλλον με ασφάλεια», αυτή η πρωτοβουλία της Anytime θα προβάλλεται στις ψηφιακές οθόνες του σταθμού μετρό στο Σύνταγμα, μέχρι και τις 9 Ιουνίου, ένα βίντεο που διαρκεί 20’’. Με αυτόν τον τρόπο, η καμπάνια ευαισθητοποίησης θα φτάσει σε περισσότερους αποδέκτες -μικρούς και μεγάλους- και θα αποκτήσει μεγαλύτερη ορατότητα από το ευρύ κοινό.

Για ένα μέλλον που ελπίζουμε ότι δεν θα χρειάζεται να συζητάμε πια για ατυχήματα και η αίσθηση της ασφάλειας στους δρόμους θα θεωρείται δεδομένη, η σωστή εκπαίδευση και η ενημέρωση μαθητριών και μαθητών (ας σκεφτούμε ότι κάποιες είμαστε και μητέρες!) είναι οι μόνες επιλογές που έχουμε.

Η Anytime, μαζί με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση καθώς, από το 2009, «καρπός» της στρατηγικής τους συνεργασίας είναι η εκπαίδευση πάνω από 150.000 μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα που έχουν σχέση με την ασφαλή οδήγηση. Μείνε ήσυχη, λοιπόν, γιατί η Anytime έχει ήδη αναλάβει το… τιμόνι για να δημιουργήσει ασφαλείς δρόμους στη χώρα μας για τους αυριανούς οδηγούς!