Ο εθισμός στα «Angry Birds» είναι γενετικός

Ο εθισμός στα «Angry Birds» είναι γενετικός

Και αυτό είναι ένα πρώτης τάξεως επιχείρημα για τα 50 εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τη ζωή τους για να ασχοληθούν με τους Εξοργισμένους Παπαγάλους.

Από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του στα iPhone στα τέλη του 2009 το δημοφιλέστατο παιχνίδι Angry Birds μετατράπηκε από μια απλή ενασχόληση σε μανία. Τώρα πια είναι διαθέσιμο και σε άλλες πλατφόρμες, π.χ. computer, ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια downloads και η εμμονή τέλος δεν έχει. Το φαινόμενο των καιρών απασχόλησε και τους επιστήμονες -και δε μιλάμε για τους επιστήμονες της τεχνολογίας και του gaming φυσικά- που θέλησαν να ανακαλύψουν που πηγάζει αυτή η ασύλληπτη εμμονή.

Κατά πώς φαίνεται η απάντηση μπορεί να είναι καταγεγραμμένη στο DNA μας. Οι βιολόγοι των Πανεπιστημίων Stony Brook και Duke ισχυρίζονται πως ένας από τους τρόπους με τους οποίους ξεχωρίζει το ανθρώπινο είδος από άλλα λιγότερο εξελιγμένα είναι η ικανότητα στοχευμένης ρίψης. Σκεφτείτε το γκολφ, το μπάσκετ ή ακόμα και τη στιγμή που πετάτε ένα χαρτί στον σκουπιδοτενεκέ από μακριά και βάλτε στη θέση της μπάλας ή του χαρτιού ένα πουλί. Ο άνθρωπος του Νεάτερνταλ δεν διέθετε αυτή την ικανότητα, σύμφωνα με μελέτες. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως αν δεν έχετε πέσει θύμα της μανίας είστε είδος λιγότερο εξελιγμένο.

Αν, πάλι, σταματήσατε την ανάγνωση αυτού του κειμένου υποκύπτοντας στην παρόρμηση να περάσετε την επόμενη πίστα του αγαπημένου σας παιχνιδιού, μη νιώθετε άσχημα. Δε φταίτε ολοκληρωτικά, όπως βλέπετε.

Και, αν θέλετε να απολαύσετε λίγη περισσότερη από τη μανία σας κάντε υπομονή έως τις 7 Απριλίου που οι Εξοργισμένοι Παπαγάλοι πετάνε στη μεγάλη οθόνη μέσα από τις εικόνες της 3D ταινίας κινουμένων σχεδίων «Rio».