Μόδα και πολιτική: συνάρτηση με αμερικανικά δεδομένα

Μόδα και πολιτική: συνάρτηση με αμερικανικά δεδομένα

Που εντυπωσιάζουν

O κόσμος της μόδας εδώ και καιρό τάσσεται υπέρ του προέδρου Barack Obama. Η Anna Wintour μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει οργανώσει gala με σκοπό τον έρανο χρημάτων για την στήριξη του Προέδρου. Μόνο εν έτει 2011 κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω $500,000!


Επιπλέον , 22 designers συμμετέχουν στο Runway to Win, μία καμπάνια που στηρίζει μέσω της μόδας την κυβέρνηση. Νωρίτερα αυτό το μήνα η, Beyoncé δήλωσε fan της Michelle. Μέσω μίας έρευνας του Women's Wear Daily looked βλέπουμε πόσο η πολιτική επηρεάζει τους προμηθευτές, τις μάρκες και τους στυλίστες οι οποίοι με τα concept τους και με αρκετές δωρεές (!) ενισχύουν τόσο το δημοκρατικό όσο και το κόμμα των ρεπουμπλικάνων.


Το μήνα Φεβρουάριο μαζεύτηκαν $234,600 για τον Πρόεδρο Obama και $195,820 για τον αντίπαλό του, Romney από ιδιοκτήτες ακόμη και υπαλλήλους brands όπως οι: Wal-Mart Stores Inc., Target Corp., Macy's Inc., J.C. Penney Co. Inc., Gap Inc., Abercrombie & Fitch Co., Levi Strauss & Co., Liz Claiborne Inc., The Jones Group Inc., VF Corp., Hot Topic Inc., Ann Inc., Urban Outfitters Inc., Neiman Marcus Inc., Nike Inc., Kohl's Corp., the Estée Lauder Cos. Inc., Ralph Lauren Corp., Limited Brands Inc. and The Talbots Inc.


Άλλη μία φορά που τα στοιχεία αποδεικνύουν πως η Αμερική κινείται με δικούς της ρυθμούς και δεδομένα! Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος σε στιγμές που η οικονομία καταρρέει, χάνει την εμπιστοσύνη προς κάθε κυβέρνηση, κόμμα και πολιτική, στρεφόμενος προς φιλανθρωπικές ενέργειες- οι Αμερικανοί στηρίζουν τους πολιτικούς και με το παραπάνω!