Εκλογές 2012: Οι εκτός Βουλής «ντίβες»

Εκλογές 2012: Οι εκτός Βουλής «ντίβες»

Ποια είναι τα πρωτοκλασάτα στελέχη που δεν εκλέχθηκαν

Από εχθές το βράδυ ένα διαφορετικό, απ' όσο είχαμε συνηθίσει, πολιτικό σκηνικό ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας, και όλοι, ανεξάρτητα από το τι και εάν ψηφίσαμε, αναρωτιόμαστε ποιες θα είναι οι εξελίξεις.

Εκτός από την αδυναμία της ΝΔ να συγκεντρώσει αυτοδυναμία, την άνοδο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, που σε πολλούς προκάλεσε ντροπή και ανησυχία, η εντυπωσιακή ήττα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αφήνει, εκτός Βουλής, ονόματα που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική σκηνή των τελευταίων ετών. Στην τέταρτη θέση, με ποσοστό 13.22%, το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου εκλέγει μόλις 41 βουλευτές. Ποια είναι τα πρωτοκλασάτα στελέχη που μένουν εκτός Βουλής;

Καταρχήν, το μεγαλύτερο σοκ, για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα δεν είναι άλλο από την αδυναμία του να βγάλει έδρες στην Α και Β Πειραιώς. Φαίνεται ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. «πληρώνει» την τελευταία, κυβερνητική του θητεία, η οποία οδήγησε την χώρα στην πολιτική λιτότητας του ΔΝΤ, γεγονός που, στοίχισε, εκτός από το κόμμα γενικώς, και σε ιστορικά πρωτοκλασάτα στελέχη ειδικότερα.

Έτσι, οι Γιάννης Ραγκούσης, Πέτρος Ευθυμίου, Μιλένα Αποστολάκη, Δημήτρης Ρέππας, Άννα Νταλάρα, Γιάννης Βούρος, Τηλέμαχος Χυτήρης, όλοι στελέχη του κόμματος με μακρόχρονη θητεία στα βουλευτικά έδρανα δεν κατάφεραν –όπως όλα δείχνουν- να εκλεγούν.

Στην Β' εκλογική περιφέρεια Αθηνών έκπληξη προκάλεσε η μη- εκλογή των Παύλου Γερουλάνου και Άννας Διαμαντοπούλου, ενώ το «βαρύ πυροβολικό» της Κέρκυρας, Άντζελα Γκερέκου, φαίνεται ότι πλήρωσε ακριβά τις περιπέτειες του συζύγου της, Τόλη Βοσκόπουλου με τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο, αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί. Ο –μέχρι πρότινος- Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που επί θητείας του ανέλαβε και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας φαίνεται ότι «τιμωρήθηκε» από τον ελληνικό λαό, που δεν τον τίμησε με την ψήφο του. Στη Θεσσαλονίκη η δημοφιλής Εύα Καϊλή δεν εκλέγεται.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι είναι οι "ερασιτέχνες" της νέας Βουλής;