Συμβαίνει τώρα: 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Συμβαίνει τώρα: 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Υπό την αιγίδα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Από τις 16 έως έως τις 20 Μαΐου, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προωθεί την αγωνιστική ποδηλασία υψηλού επιπέδου και την χώρα μας διεθνώς, μπαίνοντας χορηγός για το φετινό Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

Εντυπωσιακές εναλλαγές βουνού και θάλασσας, ποικιλομορφία υψομετρικών διαφορών, η μοναδική χλωρίδα του Πελοποννησιακού τοπίου και το μαγευτικό ανάγλυφο των διαδρομών, είναι μερικές μόνο από τις απολαύσεις, που υπόσχεται ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας. Ο αγώνας είναι χωρισμένος σε 5 σκέλη (ετάπ) και θα ξεκίνησε σήμερα από την Αρχαία Κόρινθο για να τερματίσει στις 20 στην Αθήνα, στην Πλατεία Κοτζιά.

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, περιλαμβάνεις τους εξής ιστορικούς και ενδιαφέροντας προορισμούς: Λεωνίδιο, Σπάρτη, Καλαμάτα, Μεθώνη, Αρχαία Ολυμπία, Καλάβρυτα, Μυκήνες, Μυστράς. Η κορυφαία διεθνής ποδηλατική διοργάνωση θα φιλοξενήσει 96 αθλητές από 11 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας προβάλλοντας την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο τόσο για το αθλητικό της πνέυμα όσο και για την δυνατότητα διοργάνωσης διεθνών projects.

To Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενώνει τις δυνάμεις του με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας προκειμένου να προωθήσει την ποδηλατοκίνηση στηςν καθημερινή ζωή των πολιτών. Πώς το κάνει αυτό; Σε κάθε σκέλος του Γύρου, πριν από την εκκίνηση θα διεξάγεται ανοικτός λαϊκός ποδηλατικός αγώνας, ενώ οι τυχεροί μετά από κλήρωση θα φεύγουν με δώρο ένα ολοκαίνουργιο ποδήλατο.

Στον ποδηλατικό αγώνα θα συμμετάσχουν 1002 ποδηλάτες χωρισμένοι σε 17 ομάδες, εκ των οποίων οι τέσσερις ελληνικές και οι 13 από το εξωτερικό. Οι ελληνικές ομάδες είναι: η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, η ομάδα ΟΠΑΠ, καθώς και δύο επαγγελματικές ομάδες: η Gios – Deyser LEON KASTRO και η SP TABLEWARE.

Μετά από επιλογή των ομοσπονδιακών προπονητών, την εξαμελή Εθνική Ομάδα της Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ (ΝΑΤΙΟΝΑL TEAM OF GREECE – HELLENIC POST BANK) απαρτίζουν οριστικά οι αθλητές: 1. Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, 2. Ιωάννης Δρακάκης, 3. Νίκος Καλουδάκης, 4. Γώργος Νείλας, 5. Αλέξανδρος Παπαδερός, 6. Αναστάσιος Κουρμπέτης. Τη δεύτερη Ελληνική ομάδα με την επωνυμία ομάδα ΟΠΑΠ (ΤEAM OPAP) συγκροτούν οριστικά οι αθλητές: 1. Νίκος Ιωαννίδης, 2. Ιωάννης Σπανόπουλος, 3. Πέτρος Γκαζώνης, 4. Βασίλης Τσοπούρογλου, 5. Παύλος Χαλκιόπουλος, 6. Μαραβελάκης Ιωάννης.

Πολύ χαιρόμαστε να βλέπουμε τέτοιες προσπάθειες που προάγουν το ομαδικό πνεύμα, την οικολογία και την χώρα μας!