Διπλώνοντας για την ειρήνη: Μπορεί ένας χάρτινος κήπος να σώσει τον κόσμο;

Διπλώνοντας για την ειρήνη: Μπορεί ένας χάρτινος κήπος να σώσει τον κόσμο;

Ένας εντυπωσιακός κήπος από χάρτινα origami, ή κάτι που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ σας.

Σύμφωνα με έναν αρχαίο ιαπωνικό μύθο, όποιος διπλώσει χίλια χάρτινα γεράνια-origami, δικαιούται μια ευχή από το γεράνι, όπως το να ζήσει για πολύ καιρό ή να αναρρώσει γρήγορα από μια ασθένεια. Βάσει, λοιπόν, αυτού του μύθου, η Σουηδέζα designer και αρχιτέκτων τοπίου, Anouk Vogel, έφτιαξε έναν υπέροχο κήπο από χίλια origami–γεράνια, τα οποία και δίπλωσε μόνη της, κάνοντας μια ευχή για παγκόσμια ειρήνη.

Η design αυτή «αποστολή» της ανατέθηκε από το Gardening World Cup και ο θαυμαστός της, ολόλευκος, κήπος αποτελείται από χίλια ντελικάτα, χάρτινα λουλούδια, τα οποία «ανθίζουν» πάνω σε ένα κυκλικό «κρεβάτι», πάνω στο γρασίδι. Η Vogel προσπάθησε να απεικονίσει την συμβιωτική σχέση μεταξύ της ειρήνης, ως έννοιας, και της σκληρής δουλειάς που χρειάζεται ένα project σαν αυτό. Η ειρήνη απαιτεί επιμονή και υπομονή. Η ειρήνη είναι εύθραυστη και χρειάζεται συνεχή φροντίδα. Όλα αυτά τα στοιχεία γίνονται πράξη στον αφηρημένης τέχνης κήπο της, ο οποίος έχει το όνομα « Folding for Peace» («Διπλώνοντας για την Ειρήνη»).

Ο φανταστικός αυτός κήπος βγήκε πρόσφατα σε επίδειξη στο Festival of Flowers and World Peace στο Nagasaki της Ιαπωνίας και κατάφερε να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο (φαντάσου τι αριστούργημα θα κέρδισε το χρυσό) καθώς και το Special Judges Award. Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες στην γκάλερι και, γιατί όχι, πάρτε το δικό σας σετ origami και ξεκινήστε να διπλώνετε. Ποτέ δεν ξέρετε τι γίνεται με αυτές τις ευχές...