Ο Richard Quest και το «δεν πάει άλλο» του Έλληνα

Ο Richard Quest και το «δεν πάει άλλο» του Έλληνα

Ο Ρίτσαρντ Κουέστ, παρουσιαστής και οικονομικός αναλυτής του CNN, βρέθηκε στην Αθήνα για να καλύψει τις ελληνικές εκλογές και έγινε ο ίδιο αντικείμενο συνεντεύξεων από τους έλληνες συναδέλφους του. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, στην εκπομπή LIFE και στο Γιώργο Λαμπράκο, μίλησε για το πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας και τους πρωταγωνιστές ενός δράματος που γράφτηκε μάλλον από σαδιστές συγγραφείς, λέγοντας πως τον εντυπωσίασε η συνέντευξη του με έναν οδηγό ταξί.

«Θυμάμαι» είπε «έναν οδηγό ταξί ο οποίος με πήγε έως το λιμάνι του Πειραιά για ένα ρεπορτάζ. Ο άνθρωπος αυτός μου είπε απλά «δεν πάει άλλο». Και αυτή ήταν η φράση που μου έμεινε καθώς περνούσαμε από κλειστά καταστήματα, κλειστές επιχειρήσεις, κλειστές εκθέσεις αυτοκινήτων. Και του είπα ότι δεν ήταν πάντα έτσι η αγορά από όσες φορές έχω βρεθεί στην Ελλάδα και έχω έρθει πολλές φορές στη χώρα σας. Και μου είπε ασφαλώς όχι. Αυτή η εικόνα έχει διαμορφωθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Και επανέλαβε «δεν πάει άλλο».

Λοιπόν αν δεν θέλετε να έχετε ταραχές σε αυτή την όμορφη πλατεία -Συντάγματος- το λέω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ ότι θα πρέπει να συναντηθείτε με την υπόλοιπη Ευρώπη στη μέση της διαδρομής. Είναι λάθος όλων ότι βρίσκεστε εδώ σήμερα. Όλοι τώρα θα πρέπει να κάνουν κάτι να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση».

Και μια χαρά διέκρινε την αλήθεια ο αμερικανός οξυδερκής δημοσιογράφος και έβαλε και τίτλο προφορικά το «δεn πάει άλλο». Έλα όμως, που πάει! Δυστυχώς φαίνεται να μπορεί και πιο πολύ, με όλους μας οδηγούς απλήρωτους ταξί σε μια κούρσα χωρίς προορισμό και μια μοναξιά σαν προσφυγές στο δικό μας τόπο...