Ρατσιστικό σκάνδαλο με κούκλες σε σούπερ μάρκετ της Αγγλίας

Ρατσιστικό σκάνδαλο με κούκλες σε σούπερ μάρκετ της Αγγλίας

Δυο κούκλες ήταν αρκετές να δημιουργήσουν ένα (μίνι) ρατσιστικό σκάνδαλο.

Ο "γίγαντας" της αγοράς των σούπερ μάρκετ της Μεγ. Βρετανίας, Tesco, έμπλεξε άθελά της σε ένα μικρό σκάνδαλο, που αφορά, εμμέσως, σε ρατσιστική συμπεριφορά.
Πιο συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν, μια νεαρή μητέρα που επισκέφθηκε ένα κατάστημα της αλυσίδας για να αγοράσει μια κούκλα για την κόρη της που βρισκόταν ασθενής σε κοντινό νοσοκομείο, αντίκρυσε στο ίδιο ράφι δυο όμοιες κούκλες, της ίδιας "σειράς" και ονομασίας, οι οποίες είχαν όμως δυο διαφορές: διαφορετικό χρώμα "δέρματος" και...τιμή.
Η μεν λευκή My Lovely Baby κόστιζε 5.96 λίρες, ενώ η μαύρη My Beautiful Baby μόλις 4.97. Δημιουργήθηκε ένα σχετικό σούσουρο, το οποίο "μυρίστηκε" και η γνωστή σκανδαλοθηρική εφημερίδα The Sun και ακολούθησε μια ανταλλαγή δηλώσεων - συνεντεύξεων της καταγγέλουσας και των υπευθύνων της Tesco, οι οποίοι έκλεισαν το θέμα δηλώνοντας πως οι μαύρες κούκλες ήταν σε έκπτωση (γι'αυτό και η διαφορά στην τιμή) και απο τη στιγμή που αυτό ενόχλησε το αίσθημα περί ισότητας κάποιων, τις επαναφέρουν στην αρχική τους τιμή.