Ελεύθερη Πτώση από τα όρια της ατμόσφαιρας! Συγκλονιστικό video

Ελεύθερη Πτώση από τα όρια της ατμόσφαιρας! Συγκλονιστικό video

Ο Αυστριακός Felix Baumgartner σχεδιάζει να γίνει ο πρώτος που θα σπάσει το φράγμα του ήχου με ελεύθερη πτώση από τα όρια της Στρατόσφαιρας

Το Διάστημα για, σχεδόν, όλους μας δεν είναι άλλο από εικόνες από ταινίες, ντοκυμαντέρ και φωτογραφίες αστροναυτών που ταξίδεψαν εκεί ψηλά τα τελευταία 50 περίπου χρόνια. Η προβολή εικόνων και θεμάτων εξαιτίας διαφόρων χόμπυ εκκεντρικών επιχειρηματιών (βλέπε Μπράνσον) ή και επιστημονικών και άλλων πειράματα, το έχουν κάνει ακόμα πιο οικείο, ενίοτε να αγγίζει τα όρια του lifestyle. Ειδικά με εξαγγελίες για "πόλεις στο Διάστημα", "ταξίδια σε άλλους Πλανήτες" κλπ.

Το να κάνει όμως κάποιος ελεύθερη πτώση από τα όρια, κυριολεκτικά, της ατμόσφαιρας δεν είναι κάτι σύνηθες. Ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής Felix Baumgartner έχει βάλει σκοπό να πηδήξει (με αλεξίπτωτο πάντα) από τα 38.100 μέτρα, εκεί σχεδόν που ορίζεται η στρατόσφαιρα δηλαδή, σπάζοντας έτσι ένα ρεκόρ 52 ετων που κρατά ο Αμερικανός πιλότος Joseph Kittinger, ο οποίος είχε πηδήξει από ύψος 31.330 μέτρων.

Παράλληλα, αν το πραγματοποιήσει, θα έχει επιτύχει να είναι ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε την ταχύτητα του ήχου, χωρίς μηχανική υποστήριξη.
Μέσα από το πρόγραμμα Red Bull Stratos,πραγματοποίησε ήδη δυο δοκιμάστικά άλματα, και στο τέλος του καλοκαιριού φιλοδοξεί να τολμήσει το Μεγάλο Άλμα.

Το συγκεκριμένο video είναι μια προσομοίωση του άλματος που θα πραγματοποιήσει.



Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Πρώτη παρέλαση με τις σημαίες



Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Οι εντυπωσιακότερες Τελετές Έναρξης της Ιστορίας