Οι φωστήρες της ΔΕΗ

Οι φωστήρες της ΔΕΗ

Δεν είναι οι τράπεζες, τα ηλεκτρικά ειδή, τα στεγαστικά δάνεια, η Εφορία, οι έκτακτες εισφορές, οι τακτικές, τα ΦΠΑ, είναι που ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας η στενομυαλιά, η σατραπεία, η δικτατορία της ΔΕΗ. Το κακό ξεκίνησε απ την προηγούμενη κυβέρνηση που έκανε τη ΔΕΗ φοροεισπράκτορες. Χωρίς αντίστοιχη εκπαίδευση οι μαύρο-υπάλληλοι της ΔΕΗ βρέθηκαν να εισπράττουν φόρους ακίνητης περιουσίας, να υπολογίζουν χαράτσια σε σχέση με το ρεύμα και να ζουν εν τω μέσω ορδών καταναλωτών τρελλαμένων με το άδικο στο μάτι!

Σ'αυτή τη κυβέρνηση ο παραλογισμός συνεχίζεται. Ξέρω δυο οικογένειες, στο υπόλοιπο Αττικής, δηλαδή ούτε στην Εκάλη, ούτε στην Πολιτεία, ή στη Γλυφάδα, που τους έκοψαν το ρεύμα. Το να ζουν με τα κεριά, τις νύχτες συνηθίζεται. Το να μεγαλώνουν παιδιά χωρίς να τους μαγειρεύουν, όμως, ή να χουν κρύο νεράκι, μες στους καύσωνες να τα ποτίσουν δεν παλεύεται! Στη μια οικογένεια ο πατέρας είναι εκτός εργασίας και η μητέρα με 700 ευρώ το μηνά, παλεύει να έχει αν μη τι άλλο τρόφιμα για το σπίτι. Στην άλλη είναι και οι δυο γονείς σε καθεστώς επίσχεσης απ το περιβόητο ΑΛΤΕΡ. Αν νομίζετε πως εγώ επικεντρώνομαι στη μιζέρια, τι να σας πω; Κοιτάξτε γύρω σας να δείτε πως τα βγάζει περά ο κόσμος, πως τα βγάζουμε περά! Και τώρα; Να χάνεις και το ρεύμα!

Στους διακανονισμούς η ΔΕΗ είναι αμείλικτη. 80% του συνολικού ποσού για να γίνει η επανασύνδεση! Μα τι διακανονισμοί είναι αυτοί; Όταν ο άλλος δεν έχει τα 300 του τρίμηνου να σου δώσει, θα χει τα 1600 για παράδειγμα του 80 τοις εκατό; Ποια λογική κοινωνικής αναλγησίας, ηλιθιότητας, μικρονοικότητας είναι αυτή;

Και όταν το ρεύμα, το αγαθό του ηλεκτρισμούς γίνεται είδος πολυτέλειες με τις τιμές που διατίθεται σε ένα κράτος φτωχών, από μια εταιρεία μονοπώλιο που είναι και χρεωμένη από πάνω, πως λέγεται αυτό ο εκβιασμός, αν όχι έγκλημα, φασιστοειδής εξουσία και ηλιθιότητα; Ντροπή σας, πια!