Η έκφυλη, ρωμαϊκή, οργιαστική ζωή κάποιων...

Η έκφυλη, ρωμαϊκή, οργιαστική ζωή κάποιων...

Τα διάβασα και εγώ! Για πάρτι στην Μύκονο της χλιδής και της σπατάλης, σε κοινή θέα. Για αστακοπόλεμους, όπου επειδή οι χαρασσόμενοι βαριόντουσαν, έπαιζαν πετώντας ο ένας στον άλλον αστακούς! Για παρελάσεις καλλονών, πάμπλουτων, βαθύπλουτων και ζάμπλουτων, σταρ, πολιτικών κυριών και εκπροσώπων του εγχώριου τζετ σετ απ᾽ τη συναυλία του Ρουβά στη Μύκονο, όπου γινόταν πανικός για το ποιος θα καθίσει πιο μπροστά, σε απόσταση αναπνοής απ τον καλλιτέχνη. Λόγοι για έξαλλες νύχτες, φωτογραφίες, πόζες, βιντεάκια στο ιντερνέτ. Η Μύκονος πιο φρενιασμένη από ποτέ! Σα να μην υπάρχει η χωρά γύρω της. Σα να αρχίζει και να τελειώνει το σύμπαν στη Ψαρού! Φώτο ιθυνόντων του τόπου με πούρα στις ξαπλώστρες που κοστίζουν 1000 ευρώ οι κοντινές στη θάλασσα. Χρυσοί νεολαίοι της Κύπρου και κάποιοι από τους επιφανείς των ΜΜΕ, να γλεντάνε 24 ώρες το 24ωρο, σπαταλώντας λεφτά σα να μην υπάρχει αύριο. Και ίσως να μην υπάρχει!

Μακριά απ τη Μύκονο, ο Ιατρικός Σύλλογος κάνει έκκληση για ανθρωπιά. Οι καρκινοπαθείς δε χειρουργούν τους όγκους στα πρώτα στάδια, γυναίκες ανασφάλιστες ρισκάρουν να γεννήσουν στο δρόμο γιατί δεν έχουν 800 ευρώ για τον τοκετό, οι ηλικιωμένοι με τους οφθαλμικούς καταρράκτες προτιμούν να τυφλωθούν απελπισμένοι γιατί δεν έχουν τα λεφτά για τα χειρουργεία. Ζωές στην απαξία. Στην αδιαφορία. Η καισαρική μιας ανασφάλιστης κοστίζει λιγότερο απ την ξαπλώστρα στην Ψαρού και η ζωή της μάνας και του παιδιού έχει μικρότερη αξία απ᾽τους αστακούς που πετιούνται στα πάρτι!

Κι όμως! Σε 23,1% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας τον Μάιο του 2012, έναντι 22,6% τον Απρίλιο του 2012 και 16,8% τον Μάιο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Μάιο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.816.912 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.147.372 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.361.131 άτομα. Τραγωδία! Στην Ισπανία κλειδώνουν με λουκέτα τους σκουπιδοτενεκέδες για να μη τρώνε από κει και κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Εδώ τα βράδια σκιές σα φαντάσματα γλιστράνε πάνω απ τους κάδους των σκουπιδιών! Τροφή απ᾽τα σκουπίδια. Η Ελλάδα της ντροπής, της δυστυχίας. Η άγνωστη Ελλάδα. Και απ᾽την άλλη, οι ξετσίπωτοι Λουδοβίκοι της Μυκόνου, να ποζάρουν αυτάρεσκα ακόμα σε κοσμικές σελίδες περιοδικών και χαμογελούν ευτυχείς γιατί η κρίση είναι για αυτούς άλλη μια ευμάρεια πλουτισμού και επίδειξης δύναμης. Σίγουροι πως είναι από πάνω από νομούς, φορολογίες, ανθρωπινή και θεία δίκη. Και ίσως, τελικά, να είναι! Ίσως τελικά μονό αυτοί να είναι οι κερδισμένοι της Ιστορίας, στην ωραία, ρωμαϊκή, έκφυλη, οργιστική, προκλητική ζωή τους...