Σχολείο με το ζόρι

Σχολείο με το ζόρι

Στην πόλη Άναχαϊμ της Καλιφόρνια, ο τρόπος να αντιμετωπιστούν οι κοπάνες είναι ένας: GPS.

Global Positioning System λέγεται το δορυφορικό σύστημα που επιστρατεύεται στη συγκεκριμένη πόλη για τον άμεσο εντοπισμό των μαθητών που δεν φτάνουν ποτέ στις αίθουσες διδασκαλίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που πραγματοποιείται πιλοτικά σε 18 σχολεία της πόλης, οι μαθητές που έχουν κάνει κοπάνα τέσσερις φορές θα εφοδιάζονται υποχρεωτικά με μια συσκευή GPS ώστε να εντοπίζεται η ακριβής θέση τους.

Το όλο πρόγραμμα θα κοστίσειγύρω στα 18.000 δολάρια και αποτελεί την έσχατη λύση για τα σχολεία που πλέον δεν έχουν άλλο τρόπο για να εξαναγκάσουν τους μαθητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Αυτοί θα δέχονται κάθε πρωί μια κλήση που θα τους προτρέπει να πάνε στο σχολείο, θα πρέπει να εισάγουν έναν ειδικό κωδικό στη συσκευή πέντε φορές τη μέρα ώστε να εντοπίζεται η θέση τους, ενώ στην περίπτωση που επιμένουν να απουσιάζουν, θα ενημερώνεται το σχολείο. Αυτό με τη σειρά του θα ειδοποιεί την αστυνομία η οποία θα ψάχνει τον μαθητή και θα τον οδηγεί στην τάξη.

Να σημειωθεί εδώ πως οι παραβάτες μπορούν να οδηγηθούν μέχρι και στο δικαστήριο, ενώ στους κηδεμόνες τους μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 2.000 δολαρίων. Όπως είναι λογικό, το νέο σύστημα έχει ήδη αντιμετωπίσει αρκετές αντιδράσεις κυρίως από μαθητές.