Στις 11 Νοεμβρίου τρέχουμε ΟΛΟΙ στο Μαραθώνιο με την WIND για καλό σκοπό!

Στις 11 Νοεμβρίου τρέχουμε ΟΛΟΙ στο Μαραθώνιο με την WIND για καλό σκοπό!

Για κάθε μέλος της ομάδας της η WIND προσφέρει 10 ευρώ σε ένα παιδί της ΕΛΕΠΑΠ που το έχει ανάγκη

Στις 11 Νοεμβρίου πραγματοποιείται ο 30ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών ο οποίος περιλαμβάνει και τους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, άπειροι και έμπειροι δρομείς. Όλοι μαζί συμμετέχουν σε μια μοναδική γιορτή. Με την ιδέα της WIND μπορούμε τρέχοντας να βοηθήσουμε να γίνει ο κόσμος μας έστω και λίγο καλύτερος για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Φυσικά, μόνο κερδισμένοι θα βγούμε από αυτό καθώς θα νιώθουμε πολύ καλύτερα ενώ θα έχουμε κερδίσει μία πολύτιμη εμπειρία!

«Ένας Αγώνας για Όλους» είναι το μήνυμα της WIND, με στόχο να παρακινήσει όλους να ζήσουν τις απίθανες στιγμές που προσφέρει η διοργάνωση, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ατομικά, με παρέα ή με την WIND Running Team, την ομάδα που αποτελείται από εργαζόμενους, συνεργάτες και φίλους της WIND και που φέτος θα «κάνουν βήματα ζωής» για να στηρίξουν το έργο της ΕΛΕΠΑΠ. Την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων, έναν φορέα αποκατάστασης με παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα και ιστορία 70 και πλέον χρόνων που υποστηρίζει την ανάπτυξη των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες φροντίζοντας παράλληλα για τη στήριξη των οικογενειών τους. Εκ μέρους κάθε μέλους της ομάδας της, η WIND θα προσφέρει 10€ υπέρ των παιδιών.

«Είμαι έτοιμη για να τρέξω στα 10 χιλιόμετρα και να κάνω και καλό χρόνο» λέει η Κατερίνα Κανακάρη, 33 ετών περιβαλλοντολόγος. «Μου αρέσει πολύ που θα βοηθήσω με τον τερματισμό μου στο να δοθούν χρήματα για έναν καλό σκοπό. Θα είναι η δεύτερη χρονιά που θα συμμετέχω στον αγώνα με την WIND Running Team. Η ιδέα ξεκίνησε πριν από 2χρόνια που δούλευα ως εθελόντρια στη γραμμή του τερματισμού και παρατηρούσα έναν-έναν τους ανθρώπους που τερμάτιζαν. Δε χόρταινα να βλέπω μέσα στη ματιά τους τον ενθουσιασμό, τη συγκίνηση της υπέρβασης και την ανταμοιβή μιας μεγάλης προσπάθειας. Φιγούρες καθημερινών ανθρώπων που καθώς περνούσαν τη γραμμή του τερματισμού στα μάτια μου φάνταζαν υπεράνθρωποι. Με συγκινούσαν αφάνταστα οι εκφράσεις τους, οι κινήσεις τους, ένα χαμόγελο ή ένα δάκρυ τους. Προσπαθούσα να καταλάβω τι ένιωθαν και με έκαναν να συγκινηθώ έτσι και τότε σκέφτηκα για πρώτη φορά, ότι θα ήθελα να ζήσω αυτή τη στιγμή που ακόμα και σαν θεατής μου προκαλούσε τέτοιο δέος. Παρατηρούσα τον κόσμο κι έβλεπα άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών από τόσες διαφορετικές χώρες. Ένιωθα τιμή που είμαι Ελληνίδα και μπορούσα να τρέξω στη χώρα μου αυτή τη διαδρομή που άλλοι την ονειρεύονται και ταξιδεύουν από χιλιόμετρα μακριά για να τη φέρουν εις πέρας. Το Καλλιμάρμαρο στάδιο και ο τερματισμός είναι ανεπανάληπτη εμπειρία και αυτήν περιμένω να ζήσω και πάλι. Ο καθένας το κάνει για κάποιο λόγο διαφορετικό κι όταν αυτός ο λόγος γίνεται με την ψυχή, τότε το σώμα ακολουθεί και υπηρετεί την ιδέα. Μία μοναδική εμπειρία που ξεκινάει με την απόφαση, συνεχίζει με την προετοιμασία και κορυφώνεται με την ημέρα της συμμετοχής που αποτελεί το απόγειο της δοκιμασίας. Η στιγμή του τερματισμού είναι σαν την εικόνα που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, δεν μπορεί να αποδοθεί με λέξεις παρά μόνο όταν το ζήσει κανείς».


Κάνε κλικ στην ιστοσελίδα της WIND για να μάθεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον 30o Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, συμβουλές διατροφής, ιδέες για προπόνηση και σημεία που μπορεί ο καθένας μας να τρέξει στην πόλη.

Διαβάστε ακόμη:

«Χαρίζουμε παιχνίδια, μοιράζουμε χαμόγελα»

Απόδραση στη Δανία: Μία άλλη πραγματικότητα!

Πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που έχουν ανάγκη!