Κι όμως υπάρχουν: Τα πιο περίεργα έθιμα σχετικά με τον Άγιο Βαλεντίνο απ' όλο τον κόσμο

Γωγώ Φούντα
Κι όμως υπάρχουν: Τα πιο περίεργα έθιμα σχετικά με τον Άγιο Βαλεντίνο απ' όλο τον κόσμο

Κι όμως η συγκεκριμένη μέρα δεν είναι παντού αφιερωμένη στην αγάπη!

Η αυριανή μέρα, δεν είναι μία μέρα σαν όλες τις άλλες, μιας και οι ερωτευμένοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο ανταλλάσοντας καρδούλες, δωράκια και σοκολατάκια. Σε όλο τον κόσμο; Ή μήπως όχι; Κι όμως, κάναμε μία μικρή αναζήτηση και ανακαλύψαμε ότι όσο κι αν αυτό σας φαίνεται περίεργο, η συγκεκριμένη μέρα δεν έχει την ίδια σημασία και τον ίδιο τρόπο εορτασμού σε όλο τον πλανήτη και σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Εμείς λοιπόν, βρήκαμε τα πιο περίεργα έθιμα που σχετίζονται με τον Άγιο Βαλεντίνο και σας τα παρουσιάζουμε...

1. Σλοβενία: Στη συγκεκριμένη χώρα λοιπόν ο Άγιος Βαλεντίνος είναι ένας από τους πολλούς αγίους της άνοιξης και μάλιστα θεωρείται ότι ανήμερα της εορτής του, 14 Φλεβάρη δηλαδή, η φύση ξυπνά και τα λουλούδια ανθίζουν! Επίσης, οι αγρότες αρχίζουν να οργώνουν τη γη και να παράγουν τα αγαθά τους. Η μοναδική αναφορά σε αγαπή και έρωτες για τους Σλοβένους, έχει να κάνει με τα πτηνά του ουρανού όπου λέγεται ότι την μέρα αυτή ζευγαρώνουν!

2. Ιαπωνία: Είναι ίσως το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν προσφέρουν δώρα οι άντρες αλλά οι γυναίκες. Οι νεαρές γιαπωνεζούλες λοιπόν, πρέπει να προσφέρουν σε όλο τους τον αρσενικό περίγυρο σοκολατάκια των οποίων βέβαια ανάλογα με τη σχέση που έχουν με τον εκάστοτε, οι γεύσεις διαφέρουν. Άλλη γεύση θα προσφέρουν στο αφεντικό και τους συναδέλφους τους, άλλη στους φίλους και άλλη στον αγαπημένο τους.

3. Μεγάλη Βρετανία: Για τους Βρετανούς η συγκεκριμένη μέρα είναι γεμάτη από δεισιδαιμονίες και περίεργες παραδόσεις. Οι γυναίκες λοιπόν συνηθίζουν να τοποθετούν φύλλα δάφνης στις τέσσερις γωνίες των μαξιλαριών τους ενώ τρώνε αυγά λίγο πριν κοιμηθούν καθώς πιστεύεται ότι θα ονειρευτούν τον μέλλοντα σύζυγό τους. Επίσης, συνήθιζαν να γράφουν το όνομα του αγαπημένου τους σε μία κόλλα χαρτί, να το τοποθετούν σε μπάλες από πυλό και να τις πετάνε στο νερό. Όποια μπάλα έβγαινε πρώτη στην επιφάνεια το όνομα που περιείχε θα ήταν και ο μέλλων σύζυγος.

4. Φινλανδία: Μπορεί η συγκεκριμένη μέρα να είναι αφιερωμένη στον έρωτα και στους... αγαπητικούς, αλλά οι Φινλανδοί επικεντρώνονται στη φιλία. Στέλνουν λοιπόν δώρα και καρτούλες στους πιο κοντινούς τους φίλους αντί φυσικά στους αγαπημένους τους. Επίσης τη συγκεκριμένη μέρα γίνονται πολλοί αρραβώνες και γάμοι.

5. Νότιος Κορέα: Όπως ακριβώς και στην Ιαπωνία στην Νότιο Κορέα υπάρχει το έθιμο της σοκολάτας. Οι άντρες λοιπόν, έναν μήνα μετά ανταποδίδουν προσφέροντας στις γυναίκες γλυκά τα οποία αυστηρά δεν περιέχουν σοκολάτα. Στις 14 Απρίλη λοιπόν, άντρες και γυναίκες που δεν έλαβαν τίποτα τους δύο προηγούμενους μήνες, μαζεύονται στα εστιατόρια, τρώνε noodles και καταριούνται την μοίρα τους! Τραγικό...

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικό: Κόρη αρχηγού της Mossad, αντιστέκεται στα εγκλήματα πολέμου και φυλακίζεται! (βίντεο)

Απίστευτα φυσικά φαινόμενα που όμως είναι αληθινά!

Superbrands 2011 - 2012: Τα βραβεία των κορυφαίων ελληνικών εταιρειών