O Nick Cave εμπνέεται από την Αθήνα της οικομικής κρίσης

Γωγώ Φούντα
O Nick Cave εμπνέεται από την Αθήνα της οικομικής κρίσης

Και συνθέτει ένα μελαγχολικό και απαισιόδοξο κομμάτι...

Mπορεί η οικονομική κρίση για εμάς που την βιώνουμε καθημερινά να είναι κυριολεκτικά ένας εφιάλτης που επηρεάζει τις ζωές και τα όνειρά μας αλλά για όσους είναι έξω από τη συγκεκριμένη κατάσταση και στέκονται ως απλοί παρατηρητές, είναι μία υπέροχη αφορμή για έμπνευση και δημιουργία.

Δύο από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ο Νick Cave και ο David Bowie εμπνέονται από την κακή οικονομική κατάσταση της Ευρώπης και συνθέτουν από ένα κομμάτι, ο πρώτος για την Αθήνα και ο δεύτερος γα το Βερολίνο.

Kαι ενώ ο Βowie, με το τραγούδι Where Are We Now?, δημιουργεί ουσιαστικά μία ωδή στη γερμανική πρωτεύουσα με έντονο το στοιχείο της νοσταλγίας μιας και εκεί ηχογράφησε τον, ίσως πιο αριστουργηματικό δίσκο της καριέρας του Low, o Cave γράφει το Lightning Bolts, σε ένα εντελώς ξεχωριστό και μελαγχολικό ύφος.

Με φόντο και έμπνευση την Αθήνα των τελευταίων ετών, με τα προβλήματα, τις πορείες, τις φασαρίες και τα δακρυγόνα, συνθέτει ένα ατμοσφαιρικό και απαισιόδοξο κομμάτι στο οποίο δεν υπάρχει καν η υποψία βελτίωσης και αισιοδοξίας ενώ χαρακτηριστικός είναι και ο τελευταίος στίχος του κομματιού, «Είμαστε εντελώς χαμένοι».

Ακούστε το Lightning Bolts, εδώ...

Ακούστε το Where Are We Now?, εδώ...

Διαβάστε ακόμη:

Τρεις από τις διασημότερες εφευρέσεις που δημιουργήθηκαν κατά... λάθος!

Θα κάνατε ένα τατουάζ-διαφήμιση στο μέτωπό σας για μερικές χιλιάδες ευρώ; Αυτοί το κάνουν!

Δείτε το Single Ladies της Beyonce στην αντρική βερσιόν με κόκκινες γόβες στιλέτο! (video)