Τα φαβορί για τη θέση του Πάπα και η προφητεία για τη συντέλεια του κόσμου!

Γωγώ Φούντα
Τα φαβορί για τη θέση του Πάπα και η προφητεία για τη συντέλεια του κόσμου!

Τι λένε οι προφητείες για την εκλογή του νέου Πάπα;

Ο μαύρος καπνός συνεχίζει να βγαίνει από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα μέσα στην οποία έχουν συγκεντρωθεί 115 Καρδινάλιοι προκειμένου να εκλέξουν το νέο Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κάτι που σημαίνει ότι θα διεξαχθεί ακόμα μία, τουλάχιστον ψηφοφορία, η οποία θα κάνει τον μαύρο καπνό, αυτομάτως λευκό.

Σύμφωνα με τα στατιστικά και τις προβλέψεις, μέχρι αύριο, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα έχει πια την νέα της κεφαλή, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα το πλήθος των αγωνιούντων πιστών οι οποίοι μάλιστα έχουν συγκεντρωθεί εξω από το μέρος που συντάσσεται το Κονκλάβιο, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, περιμένοντας την ανακοίνωση του νέου ονόματος.

Τα φαβορί για τη θέση, είναι πέντε, μεταξύ των οποίων ο Ιταλός Άντζελο Σκόλα, ο Αυστριακός Κρίστοφ Σένμπορν, ο Βραζιλιάνος Οντίγιο Σερέρ με γερμανική καταγωγή, ο Λεονάρντο Σάντρι από την Αργεντινή και ο Πίτερ Τάρκσον από την Γκάνα.

Ο τελευταίος μάλιστα, είναι και ο μοναδικός έγχρωμος υποψήφιος, και παρά το γεγονός ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία προτιμά αυτή τη φορά Ιταλό Πάπα, η υποψηφιότητα του Τάρκσον είναι αρκετά δυνατή, προκαλώντας προβληματισμό και φόβο λόγω μιας... ιδιαίτερης προφητείας. Σύμφωνα λοιπόν με ένα όραμα του Αγίου Μαλαχία Αρχιεπισκόπου της Ιρλανδίας το 1139, μπόρεσε να μάθει τα ονόματα όλων των Ποντίφικων που θα εκλέγονταν μέχρι το τέλος του κόσμου. Ο Μαλαχίας λοιπόν προέβλεψε ότι ο προτελευταίος Πάπας θα είναι ο Βενέδικτος τον οποίο θα διαδεχθεί ο Πέτρους Ρομάνους και κατά τη διάρκεια της θητείας του, θα γίνει η συντέλεια του κόσμου. Το πιο ανησυχητικό δε της υπόθεσης, δεν είναι ότι ο απερχόμενος, Βενέδικτος είναι ο προτελευταίος της λίστας του Μαλαχία αλλά και το γεγονός ότι είχε κάνει λόγο για... έγχρωμο Πάπα, όπως ακριβώς είναι και ένα από τα φαβορί.

Από την πλευρά της η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αμφισβητεί έντονα την εγκυρότητα της προφητείας, ωστόσο η ανησυχία αλλά και τα διάφορα σενάρια κινδυνολογίας με τα οποία βομβαρδιστήκαμε το Δεκέμβριο, επανέρχονται στο προσκήνιο. Υπομονή μέχρι αύριο...

Διαβάστε επίσης:

Μητέρα με κόρη που πάσχει από σύνδρομο Down δημιουργεί κούκλες με τα χαρακτηριστικά της

Σοκ (και αηδία): Η γυναίκα που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τους 19... αρουραίους της! (video)

Απίστευτο: 8χρονος παντρεύτηκε 61χρονη έπειτα από εντολή των προγόνων του!