Παιδί θαύμα: 17χρονος πουλάει εφαρμογή για κινητά στη Yahoo έναντι 30.000.000$

Γωγώ Φούντα
Παιδί θαύμα: 17χρονος πουλάει εφαρμογή για κινητά στη Yahoo έναντι 30.000.000$

Γιατί καμιά φορά το μυαλό επιβραβεύεται!

Αυτός που είπε ότι το μυαλό συμβαδίζει με την ηλικία, μάλλον δεν είχε γνωρίσει τον Nick D'Aloisio! Ο 17χρονος πιτσιρικάς λοιπόν, είναι ήδη πολυεκατομμυριούχος μιας και έχει κάτι σε άπειρη θα λέγαμε αφθονία: Ευφυία!

Ο Nick λοιπόν, είναι ο δημιουργός μιας νέας εφαρμογής για κινητά i-Phone την οποία ονόμασε Summly και κατάφερε να την πουλήσει στη Yahoo για το αστρονομικό ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπερταλαντούχος νεαρός καταπιάνεται με την τεχνολογία, καθώς σε ηλικία 12 ετών δημιούργησε την εφαρμογή Fingermill, δηλαδή έναν... διάδρομο για δάχτυλα, μία εφεύρεση η οποία την περασμένη χρονιά χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς ως απαράδεκτη! Ωστόσο, αυτό δεν πτόησε την νεαρή ιδιοφυία, καθώς συνέχισε το έργο του και καθώς μελετούσε για το πτυχίο του στην ιστορία δημιούρησε το Trimmit, μία εφαρμογή η οποία τον βοήθησε να οργανώσει την μελέτη του.

Το νέο δημιούργημα του 17χρονου λοιπόν, είναι ήδη πολύ δημοφιλές σύμφωνα με τους New York Times ενώ ήδη του έχει προσφερθεί θέση στα γραφεία της Yahοo στο Λονδίνο! Ωστόσο, παρά την ιλιγγιώδη επιτυχία του και φυσικά το γεγονός ότι έχει ήδη μία αμύθητη περιουσία, ο Nick βάζει πάνω απ'όλα την μόρφωσή του και κύριος στόχος του είναι να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Σίγουρα το όνομά του θα το ακούμε πολύ τα επόμενα χρόνια.

Για να δείτε την εφαρμογή, πατήστε εδώ...

Διαβάστε επίσης:

Τι γεύση θα είχατε αν ήσασταν ζαχαρωτό; Τώρα μπορείτε να μάθετε και να σας... φάτε!

Η Barbie όπως δεν θα τη φανταζόσασταν ποτέ: Δείτε τη διάσημη κούκλα χωρίς ίχνος μακιγιάζ!

Μπορεί το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο να συναρμολογηθεί σε 76 δευτερόλεπτα; (βίντεο)