Φωτογράφος συγκλονίζει απαθανατίζοντας τη μάχη της γυναίκας του με τον καρκίνο

Φωτογράφος συγκλονίζει απαθανατίζοντας τη μάχη της γυναίκας του με τον καρκίνο

Δεν καταφέραμε να συγκρατήσουμε τα δάκρυά μας

O φωτογράφος Angelo Marendino έμαθε ότι η γυναίκα του πάρχει από καρκίνο στο στήθος, σε στάδιο 3Β, μόλις 5 μήνες μετά το γάμο του (τον Φεβρουάριο του 2008). Από την πρώτη μέρα που έμαθαν τα νέα ξεκίνησε να φωτογραφίζει τη Jennifer κάθε στιγμή που μαχόταν την ασθένεια, κάθε στιγμή που την ξεχνούσε και αφηνόταν σε μικρές καθημερινές στιγμές.

Μέσα από τις συγκλονιστικές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες του γινόμαστε μάρτυρες της ελπίδας και της ψυχικής δύναμης, αλλά και της ματαιότητας- του τραγικού τέλους της ζωής της Jennifer, η οποία πέθανε στις 22 Δεκέμβρη του 2011, τρία χρόνια μετά την διάγνωση. H άτυχη γυναίκα υπέστη άμεση μαστεκτομή και ξεκίνησε κατευθείαν τις χημειοθεραπείες. Το δυσάρεστο ήταν πως ο καρκίνος έκανε μετάσταση στα οστά της κάτι που έμαθαν τον Απρίλιο του 2010 διαπίστωσαν πως ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στα οστά.

Πόνος, πολλύς πόνος, εξαντλητικές θεραπείες με σκληρές και έντονες παρενέργειες. Δύσκολες στιγμές στις οποίες όμως παρέμειναν ενωμένοι και αγαπημένοι. Η ίδια ακόμη και σε φάσεις μεγάλης εξάντλησης προσπαθούσε να μην ξεχνά τη γυναικεία της φύση και να προσέχει τον εαυτό της. Οι φωτογραφίες συγκινούν και καθηλώνουν, από την πρώτη ως την τελευταία. Ίσως μας πείτε μελό που θεωρούμε πως αν δεν κυλήσει έστω ενα δάκρυ με την τελευταία εικόνα... κάτι δεν πάει καλά. Η αλήθεια είναι όμως πως οι φωτογραφίες αυτές μας θυμίζουν πόσο μικροί και ανυπεράσπιστοι είμαστε μπροστά στον πόνο και τον θάνατο. Ταυτόχρονα όμως πώς μπορούμε να κάνουμε την κάθε στιγμή να μετράει. Πόσο μεγάλοι είμαστε όταν παρά την κακή πρόγνωση και τη ματαιότητα εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε και να ζούμε - μα πάνω από όλα να αγαπάμε.

Πηγή: Το blog του Angelo mywifesfightwithcancer.com

Διαβάστε ακόμη:

Πιάστηκαν στα πράσα: Κάμερες τσάκωσαν ζευγάρι να κάνει sex στην μέση του δρόμου!(video)

Mία πρώην «πριγκίπισσα» του Disney αποκαλύπτει τις σκληρές συνθήκες του επαγγέλματος!