Για να μην τσουγκρίσουν μεταξύ τους τα Ινδικά Boeing

Για να μην τσουγκρίσουν μεταξύ τους τα Ινδικά Boeing

...καλύτερα να σταματήσουν να τα τσουγκρίζουν οι πιλότοι τους.

Τα πίνουν τελικά οι πιλότοι αεροσκαφών στην Ινδία αφού, απ' ότι μαθαίνουμε, 57 από αυτούς ήταν μεθυσμένοι όταν έγιναν σ' αυτούς μερικά αιφνιδιαστικά τεστ πριν την πτήση.

Τα αλκοτέστ αυτά πραγματοποιήθηκαν σε πιλότους από όλες τις αεροπορικές εταιρείες από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι το Νοέμβριο του 2010, με τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας, την Jet Airways να κατέχει την πρώτη θέση με 23 μεθυσμένους πιλότους. Ακολουθούν οι IndiGo Airlines με 11, η Kingfisher με 8 και η SpiceJet με 7 πιλότους, από τους οποίους η πρώτη απέλυσε τέσσερις, η δεύτερη τρεις και η τρίτη άλλους τέσσερις.

Οι πιλότοι που δεν απολύθηκαν τιμωρήθηκαν με διάφορους τρόπους όπως με μείωση μισθού ή διαθεσιμότητα, ενώ οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες δέχτηκαν προειδοποιήσεις και τιμωρήθηκαν ελαφρά. Όπως είναι λογικό, οι απολύσεις και οι κυρώσεις ήταν αναπόφευκτες, αφού οι μεθυσμένοι πιλότοι ήταν επικίνδυνοι για τις ζωές εκατοντάδων επιβατών και όχι μόνο. ;Aξιο απορίας είναι πάντως το πόσο πολλοί πιλότοι έχουν ανάγκη από μεγάλες ποσότητες αλκοόλης πριν τη δουλειά.