Πούν’ τα πούν’ τα, τα δαχτυλίδια;

Πούν’ τα πούν’ τα, τα δαχτυλίδια;

Κάπου στα προάστια του Παρισίου και περιμένουν να επιστρέψουν στο κοσμηματοπωλείο από όπου εκλάπησαν πριν από 2 χρόνια.

Κλεμμένα κοσμήματα αξίας 14ων εκατομμυρίων ευρώ ξετρύπωσε πρόσφατα η γαλλική αστυνομία, κρυμμένα σε μία αποχέτευση στα προάστια του Παρισιού και συγκεκριμένα στο Seine-Saint-Denis. Σύμφωνα με την αστυνομία, 19 δαχτυλίδια και τρία ζευγάρια σκουλαρίκια βρέθηκαν μέσα σε ένα πλαστικό κουτί.

Αυτά ήταν μέρος των κλοπιμαίων από μια εντυπωσιακή ληστεία του Νοέμβρη του 2008 κατά την οποία η πολυτελής μπουτίκ κοσμημάτων Harry Winston που βρίσκεται κοντά στη Champs-Elysee έμεινε κυριολεκτικά άδεια. Τέσσερις οπλισμένοι ληστές που μιλούσαν γαλλικά, δύο από τους οποίους ήταν μεταμφιεσμένοι ως γυναίκες, έκλεψαν εμπόρευμα αξίας 85 ευρώ. Φαίνονταν αρκετά καλά πληροφορημένοι και γνώριζαν τα ονόματα μερικών μελών του προσωπικού, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία ανέκρινε 25 άτομα που σχετίζονταν με τη ληστεία.

Τελικά, 9 άτομα κατηγορήθηκαν, ενώ περίπου τα τρία τέταρτα από τα κοσμήματα και τα μετρητά είχαν ήδη εντοπιστεί σ' ένα σπίτι στο Seine-Saint-Denis. Αυτή τη στιγμή ανακρίνονται για άλλη μια φορά τα άτομα που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση και δεν έχουν γίνει άλλες συλλήψεις.