Το Facebook του έσωσε τη ζωή

Το Facebook του έσωσε τη ζωή

Ένας φοιτητής από την Georgia των ΗΠΑ χρησιμοποίησε τη σελίδα του στο social network για να ζητήσει βοήθεια την ώρα που τρεις διαρρήκτες βρίσκονταν στο σπίτι του.

Την επόμενη φορά που θα κοροϊδέψετε τα sites κοινωνικής δικτύωσης, σκεφτείτε πρώτα το παρακάτω γεγονός και ίσως σας κοπεί η όρεξη για πλάκα.

Ο Nitesh Bhakta, φοιτητής το πανεπιστήμιο της Georgia των ΗΠΑ, βρισκόταν μόνος στο σπίτι του προχτές το βράδυ, όταν ξαφνικά συνειδητοποίησε πως κάποιος είχε μπει μέσα –και δεν ήταν οι γονείς του. Από τον πάνω όροφο του σπιτιού του, όπου βρισκόταν, είδε τρεις μασκοφόρους διαρρήκτες να βρίσκονται στο σαλόνι. Χωρίς να έχει κάποιο κινητό ή σταθερό τηλέφωνο για να καλέσει την αστυνομία, ο νεαρός έτρεξε στο δωμάτιό του, πήρε το laptop και έπειτα κρύφτηκε στο πατάρι, απ' όπου μπήκε στο προφίλ του στο Facebook και ανανέωσε το status του με μία και μοναδική λέξη: «Βοήθεια». Πολλοί από τους φίλους του έσπευσαν να απαντήσουν, και ο Bhakta τους εξήγησε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν, ζητώντας τους να καλέσουν την αστυνομία.

Μέσα σε λίγη ώρα κατέφτασαν αστυνομικοί στο σπίτι, οι οποίοι κατάφεραν να πιάσουν τον έναν από τους τρεις διαρρήκτες και να σώσουν τον Nitesh από τον όποιο κίνδυνο.

Το μόνο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε από αυτή την είδηση, αφού είδαμε το video με το ρεπορτάζ, είναι αυτούς που έκαναν «like» στο status του νεαρού φοιτητή που παρακαλούσε για βοήθεια.