Το Queen.gr έκανε προπόνηση με την Wind Running Team!

Το Queen.gr έκανε προπόνηση με την Wind Running Team!

Βάλαμε τις φόρμες μας και πήγαμε στο ΟΑΚΑ για να προετοιμαστούμε για τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών!

Μπορεί το να φεύγεις καπάκι από το γραφείο για να πας να τρέξεις να ακούγεται εξουθενωτικό. Από το «τρέξιμο» της δουλειάς στο τρέξιμο στο τερέν; Ναι, κι όμως, αν σκέφτεσαι πως προπονείσαι για έναν σπουδαίο σκοπό, που θα βοηθήσει τις ζωές πολλών παιδιών, φοράς τα αθλητικά σου και τα πόδια σου βγάζουν φτερά!

Αυτό ακριβώς κάναμε χτες το απόγευμα, όλοι εμείς από την ομάδα του Queen.gr, όταν και βρεθήκαμε στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ για να βρούμε την Wind Running Team και να προπονηθούμε μαζί της για τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Στο μυαλό μας, μία ήταν η σκέψη που κυριαρχούσε: πως χάρη στην πρωτοβουλία της Wind, κάθε συμμετοχή στον ιστορικό αυτό Μαραθώνιο, θα προσφέρει από €1 στα φιλανθρωπικά ιδρύματα ΦΛΟΓΑ και ΕΛΕΠΑΠ που μάχονται για την βοήθεια των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια και των παιδιών με αναπηρία, αντίστοιχα, και από €1000 για κάθε έναν από τους «πρεσβευτές» της Wind Running Team, στη περίπτωσή μας η «δική μας» Νίκη Κάρτσωνα. Και πως, έστω και με αυτή τη μικρή μας κίνηση, θα κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη.

Συναντήσαμε λοιπόν τον Νίκο Πολλιά, βετεράνο μαραθωνοδρόμο που μάλιστα έχει κερδίσει τον Μαραθώνιο της Αθήνας 2 φορές, και προπονητή μας για αυτό το απόγευμα, και ξεκινήσαμε το... τρέξιμο. Γύρω γύρω κάτω από τις εντυπωσιακές αψίδες του Καλατράβα, με τις ανάσες μας συγχρονισμένες (καλά, περίπου) και το σώμα μας πιο ανάλαφρο από ποτέ. Σε περίπτωση που σκέφτεστε να ξεκινήσετε το τρέξιμο αλλά δεν λέτε να το πάρετε απόφαση, σας εγγυόμαστε πως δεν υπάρχει πιο απελευθερωτική άσκηση, σωστή ψυχοθεραπεία, ειδικά αν θες να αφήσεις όλα τα προβλήματα και τα άγχη πίσω σου για λίγη ώρα και να ξεκουράσεις μυαλό και πνεύμα -κι αν κουράζεται το σώμα, να ξέρεις πως μόλις γυρίσεις σπίτι εξουθενωμένος και κάνεις ένα μπάνιο, θα νιώθεις πιο φρέσκος, δυνατός και γεμάτος ενέργεια από ποτέ.

Μαζί με σχεδόν άλλους 50 δρομείς της Wind Running Team, λίγους μόνο από τους χιλιάδες που θα πάρουν μέρος την Κυριακή στο Μαραθώνιο, τρέξαμε, ξανατρέξαμε, κάναμε διατάσεις, μάθαμε πώς να ελέγχουμε καλύτερα το σώμα και την αναπνοή μας, γελάσαμε, κουραστήκαμε, τρέξαμε λίγο ακόμα, και στο τέλος μείναμε με ένα μεγάλο χαμόγελο και ανάλαφρο σώμα, ικανοποιημένοι φουλ από τη προπόνησή μας -αλλά και από τα επιδοκιμαστικά σχόλια του Νίκου για τις αντοχές μας.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, σχεδόν 1.500 έμπειροι και άπειροι δρομείς κάθε ηλικίας - μέλη της WIND Running Team, θα τρέξουν για καλό σκοπό στις διαδρομές των 5χλμ., 10χλμ. και τον Μαραθώνιο.
Τα μέλη της ομάδας – ανάμεσα τους και 15 Πρεσβευτές δημοφιλείς Έλληνες - θα τρέξουν για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και της ΦΛΟΓΑ, και εμείς θα είμαστε εκεί, να τρέξουμε μαζί τους και να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τα δικά μας όρια, για τον ωραιότερο σκοπό.

Η WIND ενισχύει ακόμη περισσότερο τη βοήθεια στην ΕΛΕΠΑΠ και την ΦΛΟΓΑ θέτοντας σε εφαρμογή για μια ακόμα φορά την «Αψίδα Αγάπης» της WIND. Χάρη σε αυτή, κάθε δρομέας, και όχι μόνο τα μέλη της WIND Running Team, που θα περνά από τον ειδικό τάπητα, θα αυξάνει το ποσό που θα προσφέρει η WIND στην ΕΛΕΠΑΠ και την ΦΛΟΓΑ κατά 1 ευρώ. Η Αψίδα θα βρίσκεται τοποθετημένη επί της σχεδόν ένα χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό με στόχο να περάσουν όλοι οι δρομείς των αγώνων του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Είστε έτοιμοι να τρέξουμε σαν να μην υπάρχει αύριο;

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα ακόλουθα links:

www.wind.gr

www.facebook.com/windhellas

www.athensclassicmarathon.gr

www.elepap.gr

www.floga.org.gr

Διαβάστε επίσης:

Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών: Η WInd Running Team τρέχει στις 10 Νοεμβρίου για διπλό καλό σκοπό!

31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών: Tρέξε κι εσύ με την WIND Running Team!