H απάντηση του Συνδέσμου Κρόκων Κοζάνης σχετικά με τις ανακριβείς ειδήσεις περί αφανισμού

H απάντηση του Συνδέσμου Κρόκων Κοζάνης σχετικά με τις ανακριβείς ειδήσεις περί αφανισμού

Την προηγούμενη εβδομάδα η Κοζάνη απασχόλησε αρκετά τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο με ένα θέμα που συζητήθηκε: την άρνηση νέων και άνεργων ανθρώπων να δουλέψουν στην καλλιέργεια του κρόκου με εξαιρετικά καλό μισθό, επειδή η συγκεκριμένη εργασία είναι ιδιαίτερα δύσκολη και, ως αποτέλεσμα αυτού, τον όλο και αυξανόμενο κίνδυνο αφανισμού του συγκεκριμένου ελληνικού προϊόντος. Το Queen.gr αναδημοσίευσε το θέμα καθώς το βρήκε πολύ ενδιαφέρον. Σήμερα, όμως, ο Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης και ειδικότερα ο κος. Νικόλαος Πατσιούρας, Πρόεδρος του συνεταιρισμού και η κα. Ελένη Καλύβα, Διευθύντρια, έστειλαν μια ευγενέστατη επιστολή στα γραφεία μας για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Ακολουθή αυτούσια η επιστολή:

«Προς Queen.gr

Με αφορμή την αναδημοσίευση του άρθρου σχετικά με τον Κρόκο Κοζάνης ότι κινδυνεύει με αφανισμό, σας ενημερώνουμε ότι όσα γράφονται είναι ανακρίβειες.
Η καλλιέργεια του κρόκου στην περιοχή της Κοζάνης όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά συνεχώς επεκτείνεται. Ο Κρόκος Κοζάνης, ο οποίος έχει διαφημιστεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, γίνεται ανάρπαστος στις διεθνείς αγορές και φυσικά αποφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στην ευρύτερη.
Έτσι λοιπόν, ένα τόσο περιζήτητο μοναδικό προϊόν δεν θα άφηνε αδιάφορους τους εργατικούς κατοίκους της περιοχής, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να γίνει μία σημαντική αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων με κρόκο, κυρίως από νέους ανθρώπους.

Με εκτίμηση
Για το Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης
Πατσιούρας Νικόλαος, Πρόεδρος
Καλύβα Ελένη, Διευθύντρια»


Η ομάδα του Queen.gr τους ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη διευκρίνιση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, και τους ευχόμαστε τα καλύτερα.