Επάγγελμα Αη Βασίλης: Θα βάλει 150δις θερμίδες και θα πάει σε 5.556 σπίτια το δευτερόλεπτο

Επάγγελμα Αη Βασίλης: Θα βάλει 150δις θερμίδες και θα πάει σε 5.556 σπίτια το δευτερόλεπτο

Δείτε πως ερμηνεύετε επιστημονικά η ύπαρξη του Αη Βασίλη

Πόσο κουραστική μπορεί να είναι η δουλειά του Αη Βασίλη; Με μια κουβέντα "πολύ". Που να προλάβει να επισκεφθεί δισεκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο που περιμένουν πως και πως τα δώρα τους; Και πόσο να φάει πια κουραμπιέδες και μελομακάρονα, με τους ρυθμούς που απαιτεί η ημέρα των Χριστουγέννων ο Αη Βασίλης κανονικά δεν θα μπαίνει στη στολή του και το έλκηθρο ο,τι και να κάνουν οι μαγικοί τάρανδοι θα έχει τον ασήκωτο.

Συγκεκριμένα επιστήμονες προσπάθησαν να ερμηνεύσουν βάση...λογικής όλα αυτά που πρέπει να κάνει ο Αι Βασίλης την ημέρα παράδοσης των δώρων. Έχουμε, λοιπόν, και λέμε.


Με βάση τα επίσημα στοιχεία του πληθυσμού υπάρχουν 1,6 δισεκατομμύρια παιδιά που περιμένουν τον Αη Βασίλη αλλά ευτυχώς εξαιτίας των διαφορετικών ωρών ανά τον κόσμο ο Αη Βασίλης έχει 32 ώρες σκληρής δουλειάς.


Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι ο Άη Βασίλης θα πρέπει συνεπώς, να επισκεφθεί 5.556 σπίτια ανά δευτερόλεπτο την παραμονή των Χριστουγέννων προκειμένου όλα τα παιδιά να πάρουν το δώρο τους. Με μέσο όρο 2,5 παιδιά ανά νοικοκυριό θα πρέπει να κάνει 640 εκατομμύρια στάσεις και να πίνει γάλα και τρώει γλυκά σε κάθε σπίτι θα καταναλώσει συνολικά 150 δισεκατομμύρια θερμίδες μόνο σε μια νύχτα!


Αναλυτικότερα θα πιει 130 εκατομμύρια λίτρα γάλα μια ποσότητα αρκετή για να γεμίσει πάνω από 50 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων ενώ θα έχει σχεδόν 40.000 τόνους γλυκά. Για να "κάψει" όλες αυτές τις θερμίδες θα πρέπει να περπατήσει 130.000.000 μίλια το οποίο ερμηνεύετε και ως 54.000 φορές γύρω από την περιφέρει της γης.


Επίσης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι κάθε ξωτικό για να τυλίξει ένα δώρο σε ακριβώς 10 δευτερόλεπτα και με αυτή την ταχύτητα- δυο δώρα για κάθε παιδί- θα απαιτούσε 3.000 ξωτικά να εργάζονται 8 ώρες την ημέρα για έναν ολόκληρο χρόνο προκειμένου να γίνει η δουλειά.


Όσο για το χαρτί περιτυλίγματος που απαιτείται για όλα τα δώρα; Είναι 1.600.000 μίλια απο χαρτί. Το κόστος του; Εξωπραγματικό 1,27 δις λίρες. Με λίγα λόγια τα δώρα των Χριστουγέννων θα στοιχίσουν στον Άη Βασίλη 279.270.000.000 λίρες δηλαδή 30 δισεκατομμύρια λίρες περισσότερο από το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας του, της Φιλανδίας.

Διαβάστε επίσης:

Τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Οδηγός αγοράς Χριστουγεννιάτικων δώρων