Όλα όσα ξέρατε για το θάνατο είναι λάθος: 4... αλήθειες που θα σας εντυπωσιάσουν!

Γωγώ Φούντα
Όλα όσα ξέρατε για το θάνατο είναι λάθος: 4... αλήθειες που θα σας εντυπωσιάσουν!

Μα όντως τα... πιστεύουμε όλα αυτά;

Οι γιορτές πέρασαν, οπότε ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη όλα τα ρομαντικά, εορταστικά και αγαπησιάρικα θέματα και να ασχοληθούμε με αυτό που πουλάει περισσότερο και από την Kim Kardashian, δηλαδή... το θάνατο!

Ναι όσο μακάβριο κι αν ακούγεται, κανείς πραγματικά δεν μπορεί να εξηγήσει αυτό το τόσο κοινό αλλά και τόσο τρομακτικό φαινόμενο, το οποίο όλοι, και εννοούμε όλοι, κάποια στιγμή μοιραία θα βιώσουμε! Το... διασκεδαστικό δε της υπόθεσης, ναι υπάρχει κι απ' αυτό, είναι όλα αυτά τα κουλά που εμείς πιστεύουμε και κυριολεκτικά τρέμουμε σχετικά με το θάνατο! Ας πάμε να δούμε τα πιο... βασικά:

1. Το πιο κλασικό απ'όλα, είναι το: Είδα τη ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια μου ή είδα το λευκό φως στο τέλος του... τούνελ! Κι όμως, η εμπειρία αυτή δεν είναι ούτε μεταφυσική ούτε φυσικά και έχει να κάνει με τη θρησκεία ή το Θεό. Οι επιστήμονες εξήγησαν το φαινόμενο αυτό, από την έλλειψη οξυγόνου αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις την απώλεια αίματος, η οποία επηρεάζει την όραση, δημιουργώντας διάφορες ψευδαισθήσεις!

2. Τελικά μπορεί να μην πεθάνουμε και ποτέ! Ναι κι όμως υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο αλλά μην το δένετε και κόμπο! Όταν λοιπόν λέμε ότι ο θάνατος είναι αναπόφευκτος και πως όλοι αργά ή γρήγορα θα... κοιτάμε τα ραδίκια ανάποδα, καλό θα ήταν να κρατάμε και μία πισινή, καθώς κάποιοι, τρελοί σίγουρα επιστήμονες, υποστηρίζουν ότι μέχρι περίπου το 2045 θα μπορέσουν να κατακτήσουν την... αθανασία! Πώς; Θα κατασκευάσουν ανδροειδή για τον καθένα ξεχωριστά στα οποία θα μεταφέρουν τον... εγκέφαλο μετά... θάνατον! Καλέ αυτό δεν είναι ταινία;

3. Πότε τελικά κάποιος είναι... νεκρός; Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει ότι κάποιος θεωρούνταν νεκρός και επανήλθε γιατί πολύ απλά δεν πέθανε ποτέ! Συνήθως νεκρός είναι αυτός ο οποίος έχει μηδενική εγκεφαλική λειτουργία, κάτι που σιγά σιγά, αλλά σταθερά οδηγεί στο θάνατο. Κι όμως, έχουν υπάρξει περιπτώσεις όχι μόνο επαναφοράς της λειτουργίας του εγκεφάλου αλλά ακόμα και της μνήμης! Προσέχουμε για να έχουμε λοιπόν.

4. Η αποτέφρωση είναι... in! Ναι μπορεί πολλοί να το προτιμούν από την ταφή, γιατί το πνεύμα είναι ελεύθερο και όλα τα σχετικά, αλλά σε λίγα χρόνια η αποτέφρωση πιθανόν να είναι και υποχρεωτική, καθώς τα νεκροταφεία των μεγαλουπόλεων είναι... τίγκα! Αφήστε δε που μία ταφή κοστίζει πολύ περισσότερο! Έχουμε και οικονομική κρίση!

Διαβάστε επίσης:

Η απόλυτη αγάπη; Αφεντικό και σκύλος στις εμβληματικότερες ερωτικές σκηνές του σινεμά!

Απίθανες φωτογραφίες γάμου μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες

Τραγική Ιστορία. Παιδική φίλη έριξε οξύ στην 21χρονη Νaomi Oni γιατί ήταν πιο όμορφη