Αληθινή Ιστορία: «Είμαι 30 ετών, μένω ακόμη με τους γονείς μου και είμαι (πολύ) καλά»

Αληθινή Ιστορία: «Είμαι 30 ετών, μένω ακόμη με τους γονείς μου και είμαι (πολύ) καλά»

Η καλύτερη μου φίλη μου αποκάλυψε γιατί λατρεύει να μένει στο πατρικό της και παρ' ολίγο να με πείσει!

Το αναπάντητο ερώτημα σπίτι δίκο σου ή στο πατρικό σου, που βασανίζει όλα τα κορίτσια στην ηλικία των 30 και κάτι αποκτά μία ανατρεπτική ανάλυση από το στόμα της 30χρονής φίλης, η οποία αρνείται πεισματικά να μετακομίσει από το σπίτι των γονιών της. Όχι από έλλεψη χρημάτων και οικονομικής στενότητας, αλλά από επιλογή...

Όλα ξεκίνησαν όταν μου είπε με λιγάκι απολογητικό ύφος: "Πειράζει που είμαι 30 ετών, μένω με τους γονείς μου και είμαι καλά;". Εκείνο το απόγευμα, αποφασίσαμε με την κολλητή μου να βάλουμε στο dvd player την κωμωδία Τριαντάρης από σπίτι. Αν δεν την έχεις δει η ταινία αυτή διακωμωδεί τον χαρακτήρα του Matthew McConaughey που αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι με τους δικούς του αν και έχει πατήσει τα 30. Κάπου εκεί στους τίτλους τέλους και στα πατατάκια που αρχίσαμε να μασουλάμε ανταλλάξαμε κοσμοθεωρίες. Η φίλη μου εργάζεται από τα 19 της και καταλαβαίνεις ότι από εκείνη την ηλικία θα μπορούσε να πάρει τα ρουχαλάκια της και να νοικιάσει ένα διαμερισματάκι, μια γκαρσονιερούλα για να έχει την ησυχία της. "Η εγκατάλειψη της οικογενειακής εστίας μου φέρνει ανατριχίλα" μου είπε. Είναι θέμα αριθμητικής. Το πατρικό σπίτι έχει μονάχα ένα μειονέκτημα και δεκάδες πλεονεκτήματα. "Το ότι δεν μπορώ να ανεβάσω σπίτι το ραντεβού μου για ένα τελευταίο ποτάκι κατά της αργάμιση είναι πρόβλημα. Ο προσωπικός χώρος δεν υπάρχει. Αλλά ακόμα και αυτό, ξέρεις θα μπορούσε να θεωρηθεί καλό..."

Για πες...
Πόσο καλό είναι να κοιμάσαι κάθε βράδυ μόνη αναρωτήθηκα περιμένοντας την –ομολογουμένως χωρίς καθυστέρηση- απάντηση της. "Δεν βαριέσαι το φίλο σου, δεν σε βαριέται εκείνος, ανυπομονεί να σε δει την επόμενη μέρα και δεν σε ξυπνάει βραδιάτικα για να σε σπρώξει και να σου πει το εκνευριστικό 'σταμάτα να τραβάς το σεντόνι'..." άνοιξα μεγάλη συζήτηση σκέφτηκα καθώς συνέχιζε ακατάπαυστα να μου εξηγεί "Αχ, τα σεντόνια φιλενάδα, που μυρίζουν εκείνο το απορρυπαντικό που κλείνει μέσα του το καλοκαίρι, που στα έστρωσε η μανούλα σου πριν βγεις το βράδυ για να γυρίσεις πτώμα από το χορό και να πέσεις ξερή πάνω τους".

Μέχρι στιγμής δεν είχε καταφέρει να με πείσει...
"Και το πρωί θα ξυπνήσεις από την πιπεράτη μυρωδιά της μπριζόλας που γλίστρησε συνωμοτικά από την κουζίνα κάτω από την χαραμάδα της πόρτας σου για να σου σπάσει την μύτη. Η μανούλα θα σου σερβίρει στο πιάτο και σαλατίτσα και εκείνες τις ελιές που σου αρέσουν πολύ. Στην περίπτωση που περνάς και το εκνευριστικό hangover θα σε περιποιηθεί με γιατροσόφια και δεν θα είσαι αναγκασμένη να πέσεις στα σουβλάκια και τα DEPON".

Αυτό είναι καλό επιχείρημα σκέφτηκα και κούνησα καταφατικά το κεφάλι.
"Δεν ξέρω αν θυμάσαι, με ρώτησε πως είναι να γυρίζεις κουρασμένη από το γραφείο και να είναι εκεί οι γονείς σου;" Συνέχισε τα επιχειρήματά της χωρίς να περιμένει απάντηση. "Σε ρωτάνε πάντα πως ήταν η μέρα σου και σε ακούνε υπομονετικά καθώς 'κοσμείς' την προϊσταμένη που σου έχει κάνει τη ζωή πατίνι. Και το καλό ξέρεις ποιο είναι; Ότι θα σου δώσουν εκείνη τη συμβουλή που περικλείει τη σοφία όλου του κόσμου, το χάδι στα μαλλιά, το χαμόγελο και όλα αυτά χωρίς να ακούς να πέφτουν οι αστικές μοναδούλες του ΟΤΕ".

Τι είπε τώρα!
Εκεί άνοιξε ένα πονεμένο κεφάλαιο που με έπεισε ότι ακόμα και αν δεν απολαμβάνεις την συγκατοίκηση με τους γονείς σου τουλάχιστον σε στηρίζει οικονομικά τουλάχιστον για όσο παραμείνεις κάτω από την εστία
"Λογαριασμοί; Σούπερ Μάρκετ; Λαϊκή; Τα έχω ακουστά αλλά δεν τα έχω ανακαλύψει ποτέ. Με τους γονείς εκτός του ότι δεν έχεις πάει ποτέ να ψωνίσεις -εξαιρείται η plasma τηλεόραση που πήρες για το δωμάτιο σου-, συνήθως δεν συνεισφέρεις στους λογαριασμούς. Έτσι σου μένει ένας ολόκληρος μισθός για να αγοράσεις εκείνο το βραδινό τσαντάκι, τη δερμάτινο γόβα και η λίστα δεν τελειώνει. Σκέψου πως με το μετέωρο βήμα προς την ανεξαρτησία συνήθως καταλήγεις να μην έχεις λεφτά (στα τρώει το ενοίκιο) για να κανονίσεις ένα σαββατοκύριακο με τον καλό σου σε αρχοντικό της Βορείου Ελλάδος. Ποιο αρχοντικό δηλαδή που κάθε μήνα κάνεις λίστες για το που πήγε όλος ο μισθός σου και τώρα δεν έχεις να πάρεις ούτε τσιγάρα που λέει ο λόγος".

Να και ένας λόγος που δεν το είχα εξετάσει σοβαρά...
"Η πατρική φιγούρα είναι πάντα εκεί να σου προσφέρει τις αντρικές συμβουλές του κάθε φορά που οι εραστές σου σε έχουν παρατήσει, απατήσει, κοροϊδέψει ή σου μίλησαν άσχημα. Και έτσι δεν καλείς σπίτι την ίδια μέρα τον επόμενο βλάκα που νομίζεις ότι θα σε παρηγορήσει αλλά τελικά είσαι το επόμενο θύμα του". (Καλά, η φίλη μου έχει εντρυφήσει στο θέμα!)

Δες το πράγμα ακόμα πιο πρακτικά...
"Το καλύτερο από όλα είναι ότι με την μαμά σπίτι, ξέρεις πάντα τα καιρικά φαινόμενα της επόμενης μέρας. Ο θηλυκός Λινάρδος στήνεται από το προηγούμενο βράδυ μπροστά από την τηλεόραση για να δει τα δελτία καιρού όλων των καναλιών και να σε ενημερώσει σωστά. Οπότε το πρωί, ενώ εσύ τρέχεις σαν παλαβή να φύγεις εκείνη σου δίνει την ομπρέλα στα χέρια και είσαι η μοναδική που δεν έγινε μούσκεμα μέχρι να φτάσει στο γραφείο".

Τελευταίο και καλύτερο... Το νοικοκυριό!
"Το σπίτι με τους γονείς δεν θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Το cd player δεν έχει γίνει γκρι από τους τόνους της σκόνης που έχουν κατακάτσει εκεί για ένα μήνα, στον καναπέ δεν υπάρχουν ποπ κορν και το πιο σημαντικό το Σάββατο δεν ξυπνάς νωρίς για να κάνεις το νοικοκυριό της εβδομάδας. Το βράδυ δεν κάθεσαι σε άβολα πουφ που έχουν ξεφουσκώσει κιόλας και μπορείς να βάλεις χωρίς τσιγκουνιά το θερμοστάτη του καλοριφέρ στους 28C γιατί οι γονείς σου παίρνουν μεγαλύτερο μισθό από σένα και δεν κάνουν οικονομία στην θέρμανση. Στο συρτάρι της κουζίνας υπάρχουν όλα τα μαγειρικά σκεύη, γιατί πρώτον όλα είναι πλυμένα και γιατί δεύτερον κάποιος έκανε τον κόπο να πάει μέχρι τα Vefa's House.

Τα είπε όλα και ηρέμησε...περίπου!
• "Ξέρεις τι άλλο μου αρέσει; Μου αρέσει που έχω πάντα ζεστό νερό. Παίρνω ένα τηλέφωνο σπίτι ανάβουν το θερμοσίφωνο και ετοιμάζομαι για το ραντεβού μου αμέσως. Ποιος θα στο έκανε αυτό; Ο φίλος σου που πιθανότητα θα έβλεπε μπάλα και θα σε άφηνε στα παγωμένα του λουτρού";

• "Και τώρα που έρχεται ο χειμώνας και κόλλησες την γρίπη, οι αγαπημένοι σου συγκάτοικοι βλέπε μαμά και μπαμπάς θα σου στύβουν πορτοκάλια, θα σου φέρνουν την αχνιστή σούπα και εσύ δεν θα χρειαστεί να κουνήσεις ούτε το καυτό από το πυρετό μικρό σου δαχτυλάκι".

• "Η μαγειρική της μαμάς σου έχει περισσότερη φαντασία και λιγότερα κορεσμένα λίπη από την delivery pizza και πίστεψέ με δεν παχαίνει. Άρα το να μένεις με τους γονείς σου σε διατηρεί και στα ίδια κιλά!".

Διαβάστε ακόμη:

Έγινα... τουρίστας για 24 ώρες στην πόλη μου, την Αθήνα