Δείτε πως μια εθισμένη στο shopping ξεπέρασε τον πανάκριβο εθισμό της

Δείτε πως μια εθισμένη στο shopping ξεπέρασε τον πανάκριβο εθισμό της
Έχει ξοδέψει 120.000 ευρώ σε ρούχα τα τελευταία 20 χρόνια

Η Tess Stimson είναι μια γυναίκα- συγγραφέας που μπορεί στην καθημερινότητά της να κυκλοφορεί με ένα τζιν, μια μπλούζα και ένα μαντήλι όμως η ντουλάπα και τα συρτάρια της δεν... παίρνουν ανάσα.

Για την ακρίβεια διαθέτει πάνω από 54 σουτιέν, 16 ράφια για παπούτσια, 24 συρτάρια για ρούχα, ράφια για καπέλα, τσάντες, τέσσερις τεράστιους βελούδινους δίσκους με κοσμήματα, αμέτρητα τζίν και γενικότερα στην προσπάθειά της να δει πόσα λεφτά έχει ξοδέψει συνειδητοποίησε ότι τα τελευταία 20 χρόνια ξόδεψε 120.000 ευρώ για ρούχα που ποτέ δεν έχει βάλει.

Κάπως έτσι, λοιπόν, άρχισαν να χτυπάνε τα... καμπανάκια για την 42χρονη γυναίκα που μέχρι πρότινος ήταν εθισμένη στο shopping. Όπως λεει η ίδια «Παλιά άνοιγα ένα κατάλογο ρούχων και νόμιζα ότι αν φορούσα τα ρούχα του θα μεταμορφωνόμουν σε μοντέλο. Έχω αγοράσει πολύ περισσότερα ρούχα από ότι είχα ανάγκη. Ο άνδρας μου με είδε με ένα φόρεμα και όταν του είπα ότι το είχα χρόνια στην ντουλάπα μου, δεν με πίστευε. Ήμουν shopaholic. Η συνήθειά μου για ψώνια δεν είχε να κάνει με την ανάγκη μου. Ενώ άλλοι το ρίχνουν στο αλκοόλ και τα τσιγάρα εγώ πήγαινα σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο. Με αυτό τον τρόπο αντάμειβα τον εαυτό μου για την σκληρή δουλειά που έκανα».

Όμως οι φουσκωμένοι λογαριασμοί των πιστωτικών καρτών της άρχισαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον ψυχισμό της. Πια οι αγορές δεν την γέμιζαν χαρά και πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τα ψώνια για ένα μήνα.

Δεν πέρναγε από δρόμους με καταστήματα ούτε έμπαινε μέσα σε site που μπορείς να κάνεις on line παραγγελίες, κάτι που όπως λεει ήταν μια πολύ δύσκολη συνήθεια να την κόψει. Μάλιστα από την απόφαση αυτή κατάφερε να εξοικονομήσει 600 ευρώ.