To διατροφικό πείραμα 2 διδύμων που θα αλλάξει ό,τι πιστεύατε για τις δίαιτες μέχρι σήμερα

Γωγώ Φούντα
To διατροφικό πείραμα 2 διδύμων που θα αλλάξει ό,τι πιστεύατε για τις δίαιτες μέχρι σήμερα

Και ποιον να κατηγορήσεις πλέον: Τα λίπη ή τους υδατάνθρακες;

Δεν υπάρχει πιο σύνθετο και πιο... σκοτεινό και αβέβαιο θέμα από αυτό της δίαιτας! Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι οι μεγαλύτεροι μύθοι και τα μεγαλύτερα ψέματα, τα έχουμε ακούσει γύρω από το θέμα της απώλειας κιλών και τελικά στην πολυπόθητη απόκτηση του τέλειου κορμιού και των άψογων αναλογιών. Κάποιοι κόβουν τους υδατάνθρακες. Κάποιοι τα λίπη. Κάποιοι άλλοι προτιμούν την λιμοκτονία και είναι και κάποιοι που δεν κόβουν τίποτα, χαίρονται τα πάχη τους και θέτουν, σύμφωνα με όσα πιστεύουμε, τη ζωή τους σε διαρκή κίνδυνο!

Δύο δίδυμοι ωστόσο, ο Chris και ο Alexander, γιατροί στο επάγγελμα, αποφάσισαν να θέσουν, και φυσικά να λύσουν, το εξής απλό ερώτημα: Οι υδατάνθρακες ή τα λίπη είναι χειρότερα; Θέλοντας φυσικά να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι είναι πανομοιότυποι δίδυμοι, κάτι που σημαίνει ότι τα γονίδια τους είναι ίδια, αποφάσισαν για ένα μήνα, ο Chris να κόψει τα λίπη και ο Alexander τους υδατάνθρακες, με στόχο να αποδείξουν ποιο από τα 2 είναι πιο... ένοχο!

Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματά τους, και παρά το γεγονός ότι και οι δύο έχαναν σταδιακά κιλά, με τον Alexander να χάνει λίγα περισσότερα, ήταν και οι δύο πραγματικά δυστυχισμένοι, μιας και τους έλειπαν πράγματα και κυρίως ενέργεια. Ανακάλυψαν λοιπόν, ότι όταν μειώνονται τα επίπεδα των υδατανθράκων και άρα του ζαχάρου στο αίμα, η πίεση ανεβαίνει ενώ το σώμα αντί να αδυνατίζει προσπαθεί να αποθηκεύσει το απαραίτητο λίπος, με αποτέλεσμα ενώ αρχικά τα κιλά χάνονται, στη συνέχεια να επέρχεται το τέλμα!

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι πολλοί θεωρούν ότι όταν κόβεις τους υδατάνθρακες αδυνατίζεις, τα δύο αδέρφια κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν ισχύει, μιας και παράγεται μία ειδική ορμόνη, λόγω έλλειψης σακχάρων, η κετόνη η οποία δημιουργεί αέρια στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να μειώνεται η διαύγεια και η παραγωγικότητα. Από την άλλη, ούτε ο Chris τα πήγαινε καλύτερα, μιας και είχε σημαντική έλλειψη ενέργειας λόγω της μηδαμινής ποσότητας λιπών που έπαιρνε, ενώ αισθανόταν πεινασμένος ακόμα και μετά από γεύμα.

Πού κατέληξαν έπειτα από τον εφιαλτικό τους μήνα; Ότι σημασία δεν έχει αν καταναλώνει κάποιος υδατάνθρακες ή λίπη, αλλά το είδος των τροφών που λαμβάνει. Όπως χαρακτηριστικά είπαν, από καθαρή ζάχαρη, δεν ήταν ποτέ κανείς εξαρτημένος, εκτός από τα συμπαθή άλογα, αλλά από όλα αυτά τα μεταλλαγμένα προιόντα τα οποία περιέχουν ζάχαρη. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τι λίπος μιας και δεν υπάρχουν πολλοί που συχνά πυκνά νιώθουν την ανάγκη να φάνε μία μεγάλη... κουταλιά βουτύρου! Αυτό λοιπόν που είναι επιβλαβές, είναι ο συνδυασμός αυτών των δύο στα έτοιμα προιόντα και το fast food. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι το σοκολατούχο γάλα ή το παγωτό, που περιέχουν και τα 2, προκαλούν στον εγκέφαλο ότι ακριβώς και η κοκαίνη!

Έπειτα από όλα αυτά, εξακολουθείτε να στερείστε τροφές νομίζοντας πως θα χάσετε κιλά;

Διαβάστε ακόμη:

Η παράνοια στο μεγαλείο της: Η γυναίκα που παραμορφώθηκε για να αποκτήσει πρόσωπο-καρδιά

Στο κουζινάκι της τσατσάς: Δύο ηλικιωμένες κυρίες «υπάλληλοι ιερόδουλων» εξομολογούνται

Το γυναικολογικό πρόβλημα μιας γυναίκας που κόστισε τον γάμο της -και μια φυσιολογική ζωή