Τεμάχισαν καμηλοπάρδαλη μπροστά σε παιδιά σε ζωολογικό κήπο στην Κοπεγχάγη

Τεμάχισαν καμηλοπάρδαλη μπροστά σε παιδιά σε ζωολογικό κήπο στην Κοπεγχάγη

Γιατί δεν είχε τα κατάλληλα γονίδια να αναπαραχθεί

Όταν ανακοινώθηκε πως ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης αποφάσισε να θανατώσει μια νεαρή καμηλοπαρδαλη, οι φιλοζωϊκές οργανώσεις άρχισαν να μαζεύουν χρήματα για να μεταφερθεί σε άλλο ζωολογικό κήπο ή στην Αφρική.

Η διοίκηση του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης όμως δεν περίμενε και θάνάτωσε την καμηλοπάρδαλη εχθές το πρωί. Χιλιάδες άνθρωποι υπέγραψαν την αίτηση να μην γίνει πράξη η απόφαση της ευθανασίας του 2χρονου Marius online, αλλά μάταια.

Το τραγικό είναι πως το ζώο δεν θανατώθηκε με ένεση αλλά πυροβολήθηκε για να μην μολυνθεί το κρέας. Το αποτρόπαιο είναι πως η καμηλοπάρδαλη τεμαχίστηκε και ο διαμελισμός της έγινε μπροστά σε δεκάδες παιδάκια και επιπλέον μεταδώθηκε ζωνατνά από το internet σαν μάθημα βιολογίας.

 72857555 020985269-1

Εκπρόσωπος του ζωολογικού μίλησε στο Associated Press και δήλωσε περήφανος για το....event και που τα παιδιά είδαν το έγκλημα ζωντανά, θεωρώντας το εκπληκτικό μάθημα ανατομίας. Τέλος, τα κομμάτια του Marius ταΐστηκαν στα υπόλοιπα ζώα, επί τόπου. Αποφάσισαν να τον θανατώσουν, επειδή δεν ήταν τέλειος γενετικά μιας και κρατούν τις καμηλοπαρδάλεις που όταν αναπαραχθούν θα δώσουν μια άρτια συνέχεια του είδους!

Η πράξη αυτή μεταδόθηκε από το BBC και άλλα δίκτυα. Σκοπίμως δεν παραθέτουμε όλες τις φωτογραφίες από το συμβάν, καθώς θεωρούμε φρικτές τις εικόνες που δημοσίευσαν άλλα μέσα ενημέρωσης, από την όλη διαδικασία. Δεν έχουμε λόγια. Πραγματικά δεν το περιμέναμε από τη Δανία που θεωρείται χώρα πρότυπο σε τέτοια ζητήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Ανανέωση τώρα! 16 μικρές συμβουλές για να βρεις την (καθημερινή) ευτυχία

Ποιος στέλνει απειλές θανάτου στην πιο μικρή σταρ του Disney;