Η απάνθρωπη ζωή ενός μοντέλου στην Κίνα: Kατάθλιψη, λιμοκτονία και αυτοκοτονίες

Γωγώ Φούντα
Η απάνθρωπη ζωή ενός μοντέλου στην Κίνα: Kατάθλιψη, λιμοκτονία και αυτοκοτονίες

Αν νομίζατε ότι όμορφες κοπέλες απλά ποζάρουν, διαβάστε παρακάτω

Δεν ξέρουμε αν θα μας πιστέψετε και αν ποτέ θα μπορέσουμε να σας πείσουμε, αλλά κάποια επαγγέλματα, τα οποία εξ' αρχής φαίνονται λαμπερά, επικερδή και πανεύκολα, μπορούν να γίνουν όχι μόνο δύσκολα αλλά σωστός εφιάλτης!

Το modeling για παράδειγμα, μπορεί να φαντάζει απλό, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερα προσόντα παρά μόνο εμφάνιση αλλά η πραγματικότητα απέχει πολύ από όλο αυτό που έχουμε εμείς στο μυαλό μας, τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις.

Η Meredith Hattam λοιπόν, σήμερα 27 ετών, είναι ένα από τα πολλά μοντέλα που ξενιτεύθηκαν κατά την εφηβεία τους, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν κάτι στο χώρο αυτό! Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, των νεαρών και πολλά υποσχόμενων καλλονών, είναι και η Κίνα. Η Meredith λοιπόν, αποφάσισε να μιλήσει σε fashion blog για τις... μάλλον απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στην μακρινή ανατολή και για τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία που βιώνει κάθε νεαρό κορίτσι που απλά θέλει να κυνηγήσει το όνειρό του!

«Αναγκαζόμασταν να τρεφόμαστε μόνο με αβγά, προκειμένου να είμαστε εντάξει κάθε φορά που μας ζύγιζαν και μας μετρούσαν, δηλαδή κάθε μέρα, στο ιδανικό βάρος! Όταν μάλιστα, έβρισκαν την περιφέρειά μας ακόμη και 1 εκατοστό παραπάνω από το επιτρεπτό μας απειλούσαν ότι θα χάσουμε το συμβόλαιό μας και μας έβαζαν σε ακόμη πιο σκληρό και αυστηρό πρόγραμμα», εξομολογείται.

«Το θέμα βέβαια, δεν ήταν μόνο το ότι θα χάναμε τη δουλειά μας και φυσικά την όποια καριέρα θα μπορούσαμε να κάνουμε, αλλά ακόμα και το σπίτι μας. Που όταν λέω σπίτι, εννοώ ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα για περίπου 12 κορίτσια! Να φανταστείτε, εγώ δεν είχα καν κρεβάτι και κοιμόμουν στον καναπέ. Το ακόμα πιο σκληρό της υπόθεσης ήταν ότι ουσιαστικά δεν είχαμε χρήματα, καθώς όσα βγάζαμε μοιράζονταν στο πρακτορείο και τους αντζέντηδες με αποτέλεσμα να μας μένουν ελάχιστα για να ζήσουμε! Οπότε λοιπόν, όταν κάποια έχανε τη δουλειά της, δεν ήταν μόνο αδύνατο να μείνει στην Κίνα, αλλά τα ελάχιστα χρήματα δεν της έφταναν ούτε καν για να γυρίσει στην πατρίδα της».

Και ολοκληρώνει με κάτι που πραγματικά σοκάρει: «Φυσικά και όλες μας είχαμε ψυχολογικά προβλήματα. Από το πιο απλό μέχρι κατάθλιψη. Μάλιστα, δυστυχώς υπήρχαν και κοπέλες που δεν άντεχαν και αυτοκτονούσαν»!

Μήπως αναθεωρήσατε κάπως, όλα όσα πιστεύατε;

Διαβάστε ακόμη:

Από λέκτορας πανεπιστημίου χορεύτρια pole dancing

Αυτός ο άντρας, θα σας δείξει μέσα σε 1 λεπτό, όσα δεν θα δείτε σε μία ολόκληρη ζωή(video)

7 τρόποι για να γίνεις αυθόρμητη και να νιώσεις ευτυχισμένη στο λεπτό